Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„La mulți ani tuturor și la cât mai multe strike-uri!“ 50 de ani de bowling în România. Eveniment celebrat la Constanța (galerie foto)

ro

20 Jan, 2020 00:00 3224 Marime text

Prima competiţie de bowling din România a avut loc în primăvara anului 1969, la Constanţa, la iniţiativa unor oameni cu suflet şi ambiţie. Evenimentul a fost marcat festiv la Constanţa, la centrul Lake View, în organizarea Federaţiei Române de Bowling, împreună cu DJST Constanţa şi cu sprijinul altor parteneri.


„A fost celebrat pionieratul celor care, acum 50 de ani, cu iniţiativă, suflet şi ambiţie, au organizat şi participat la prima competiţie de bowling din România“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Bowling. „50 de ani de bowling în România! Prima competiţie oficială în 1969, la iniţiativa DJST Constanţa, desfăşurată în arena din Satul de vacanţă! O zi specială, împreună cu oameni speciali şi plini de umor şi energie! Felicitări!“, a fost mesajul Marianei Solomon, directorul executiv al DJST Constanţa, prezent la eveniment.


Reprezentantul FRB la momentul aniversar a fost Cătălin Gheorghe, membru în Biroul Federal, multiplu campion naţional si european (categoria seniori +50). Au fost onoraţi cu diplome şi insigne personalizate „majoritatea celor care au participat atunci şi poate mai participă şi acum la competiţiile de bowling din România, fiind exemple de urmat pentru tinerii sportivi români“: Tatiana Belecciu, Olga Maria Domjanschitz, Corneliu Antimirescu, Stelian Apostolescu, Marius Bălulescu, George Dumitrescu, Valentin Fătu, Radu Gheorghe, Gheorghe Gogoaşă, Laurenţiu Gramaticu, Ion Grecu, Viorel Iftimie, Dumitru Isar, Haralambie Matariu, Tanior Nasip, Nicolae Neacşu, Doru Norea, Teodor Orezeanu, Tiberiu Pleşu, Nicolae Pomazan, Ștefan Postolache, Ștefan Țiganilă, Ioan Ududec.


„Onoarea pe care o exprimăm se extinde către toţi ceilalţi care au fost şi poate mai sunt aproape de comunitatea bowling-ului şi pe care nu i-am menţionat sau nu i-am surprins în poze. La mulţi ani tuturor şi la cât mai multe strike-uri!“, au mai menţionat cei de la FRB.


Sursa foto: Facebook (Federația Română de Bowling)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii