Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:10 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătorii de la Baschet Club Athletic Constanta vor începe pregătirea la finalul acestei luni

ro

16 Jul, 2016 10:56 2429 Marime text
Constanta va fi reprezentată, la baschet masculin, în  cel de-al doilea eşalon valoric. Este vorba despre gruparea Baschet Club Athletic Constanta, care a fost formata pe scheletul echipei de juniori de la BC Athletic.

Echipa nou infiintata continua astfel un proiect inceput în urmă cu nouă ani, la nivelul copiilor si juniorilor si asigura toate treptele necesare atingerii inaltei performantei. 

Baschet Club Athletic Constanta, este  un club cu tradiție în peisajul baschetului constănțean, care a mai evoluat in esalonul secund al ligii nationale in sezonul competitional 2009-2010, cand s-a aflat la un pas de promovare.
 
"Un motiv de mare bucurie pentru oraşul Constanţa. Să sperăm că odată cu acest proiect vom reuşi să  consolidăm această frumoasă tradiţie a basketului în Constanţa. Ultimul sezon al  Baschet Club Athlethic Constanţa a fost în 2009-2010,  în Divizia B, am fost la un pas de promovare.  Proiectele noastre se derulează de la baby-basket, mini-basket până la, iată acum,  o echipă de Liga I. Sperăm ca pe viitor cu un atent manageriat al situaţiei să reuşim să facem şi o figură frumoasă poate chiar în Liga Naţională de Baschet.", a declarat  Bogdan Ivanovici, antrenor secund al echipei proaspăt înfiinţate. 

Staff-ul echipei Baschet Club Athletic Constanta va fi format din urmatorii componenti : Olteanu Alexandru – antrenor principal, Ivanovici Bogdan – antrenor second, Vasile Pasca – director tehnic, Talpes Andrei – team manager.

Meciurile de ,,acasa” ale echipei Baschet Club Athletic Constanta se vor disputa in Sala Sporturilor.
         
,,In Constanta baschetul a început sa renasca si a renascut in primul rand prin copiii si juniorii care au imbratisat cu multa dragoste acest sport. Este un sport complex, un sport frumos si elegant, un sport nobil chiar, care este util mai ales pentru copii si juniori sa generam si un model, iar acest model il reprezinta echipa care va evolua  in liga secunda si care poate fi consolidata in anii urmatori pentru Liga Nationala”, a mai adăugat Bogdan Ivanovici, antrenor secund Baschet Club Athletic Constanţa.


,,Echipa nou înfiintata a fost formata pe scheletul gruparii de juniori si are in componenta, in totalitate, sportivi constanteni, dobrogeni, de aici si numele de MADE IN CONSTANTA. Proiectul nostru este unul inceput in urma cu noua ani la nivel de copii si juniori, iar acum ne dorim sa formam o echipa de seniori. Unul dintre obiectivele noastre  este promovarea imaginii baschetului constantean la nivel național cât și continuitatea față de grupele de juniori existente la categoriile de vârstă Under 16-Under 18, prin participarea și menținerea acestora în cadrul campionatului național Liga 1 masculin”, a declarat Olteanu Alexandru, antrenor principal al echipei Baschet Club Athletic Constanta .

Alexandru Olteanu mai spune că echipa a făcut rost de finanţare  în totalitate pentru campionatul 2016-2017  de la Consiliul Judeţean Constanţa, dar şi de la parteneri. 

,, Ne dorim ca prin acest proiect baschetul  sa ia amploare si sa ajunga un fenomen la nivelul intregii comunitati.
Obiectivul nostru este sa consolidam sportul pentru copii si cel de masa, iar echipa de baschet sa fie exemplu. Dar nu vrem ca avand acest prim pas facut spre performanta sa uitam de sportul de masa si sa uitam de baschetul pentru copii”, a declarat Talpes Andrei, team manager-ul echipei Baschet Club Athletic Constanta.

"Consiliul Judeţean Constanţa venind alături de noi, iată că reuşim să punem la punct o echipă de primă ligă, cu care sperăm să ajungem în Liga Naţională. Pentru primul sezon, obiectivul ar fi să facem o figură cât mai frumoasă, să joace copii noştri cât mai mult. Nucleul va fi format din jucători până în 18 ani ai clubului nostru. Alături de ei vom avea patru-cinci jucători cu experienţă, care îi vor ajuta pe cei mai mici să crească şi să promoveze. Ne dorim în primul an să avem numai jucători din Constanţa.", a declarat unul dintre reprezentanţii echipei.

Până atunci însă, tinerii vor începe pregătirea în urma unui "trial", pentru definitivarea lotului. Dacă toate lucrurile vor decurge bine, jucătorii selectaţi vor începe pregătirea chiar la finalul acestei luni. De menţionat că director tehnic al echipei va rămâne Paşca, un nume deja cunoscut în lumea  baschetului local din judeţul Constanţa. 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii