Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulică Alexe, fost atlet la CS Farul Constanța, campion mondial la veterani. „Un vis ce a devenit realitate!“

ro

11 Jul, 2022 00:00 2078 Marime text

 
  • La concursul din Finlanda, Iulică Alexe s-a impus în proba de 2.000 m obstacole, categoria de vârstă 60 - 64 de ani, realizând un timp excelent, 7:08.90 (record național). 
 
Rezultat deosebit înregistrat de atletul veteran Iulică Alexe la Campionatul Mondial rezervat categoriei masters, de la Tampere (Finlanda).
 
Sportivul legitimat la CS Mișcarea CFR București, dar care, în trecut, a reprezentat și CS Farul Constanța, locuind atunci în municipiul de la țărmul mării, a devenit campion mondial în proba de 2.000 m obstacole, categoria de vârstă 60 - 64 de ani, realizând un timp excelent, 7:08.90 (record național). „Un vis ce a devenit realitate!“, a punctat Iulică Alexe, fericit.    


 
„Felicitări pentru Iulică Alexe, un fenomen, un exemplu pentru cei tineri! Din partea mea, multă sănătate și noroc în viață, succes în continuare și noi recorduri mondiale la Campionatul Național de Pistă în Aer liber Veterani Masters din 20/21 August anul acesta, la București. Vechiul record national era deținut de el și doborât la Campionatul Național de Veterani Master din august 2021, cu 7:26:08“, a menționat Ștefan Costache, antrenorul și președintele Clubului Sportiv Mișcarea CFR București.
 
Cât a fost la Constanţa, Iulică Alexe a făcut atletism la CS Farul, în anii 80, la grupa regretatului antrenor Dumitru Mihăilescu, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe Gheorghe Romaşcanu, Marian Piron sau Alexandru Pop. Pe lângă atletism, disciplină la care a ieşit şi în tinereţe campion naţional, Iulică Alexe a practicat la Constanţa şi fotbalul!
 
În luna martie a acestui an, la Campionatul Național de sală rezervat categoriei masters, Iulică Alexe a câștigat toate cele șase probe la care a concurat, la categoria 60 ani. Sportivul veteran a ieșit campion al României la 400 m (cu 1:08,52), la 800 m (2:34,29), la 1.500 m (5:10,78), la săritura în lungime (3,74 m), la triplusalt (8,52 m) și la săritura în înălțime (1,40 m). „Șase probe, șase medalii de aur, obiectiv îndeplinit. Mulțumiri organizatorilor, concurenților și publicului minunat!“, a declarat atunci Iulică Alexe.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Iulică Alexe)    
 
Citește și:

„Mărțișor pentru mami al meu!“
Coculeana Oltean, din Constanța, patru titluri de campioană și trei recorduri naționale la masters (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii