Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Constantinescu, responsabil cu activitatea de învățământ la Academia Hagi „Ne interesează în mod deosebit și școala“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

22 Jan, 2022 00:00 4628 Marime text

 

 
  • Ion Constantinescu, fostul mare fotbalist al Farului (iar apoi antrenor, dar și conducător), este în prezent responsabil cu activitatea de învățământ la Academia Hagi.
  • Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ din Ovidiu este partener al celei mai bune academii de fotbal din România de peste zece ani. 
  • Cei de la Academia Hagi se preocupă să îmbine cele două planuri, fotbalistic și de învățământ.
 
Cea mai bună academie de fotbal din România, Academia Hagi, pune accent pe sportul de performanță, dar și pe școală, în mod egal. Tinerii jucători care sunt integrați în programul centralizat al academiei au un orar strict, între hotel, școală și antrenament.
 
La Farul TV, Ion Constantinescu, fostul mare fotbalist al Farului (iar apoi antrenor, dar și conducător), în prezent responsabil cu activitatea de învățământ la Academia Hagi, a subliniat colaborarea cu instituțiile de învățământ, în special Liceul Tehnologic «Ion Podaru» din Ovidiu.
 
„În zece ani, Academia Hagi a scos foarte mulți fotbaliști, dar au fost și mulți copii cu rezultate deosebite la învățătură, șefi de promoție. Colaborarea cu instituțiile de învățământ, în special Liceul Tehnologic «Ion Podaru» din Ovidiu, a fost de bun augur pentru educația și performanțele, pe toate planurile, ale copiilor noștri, de la Academia Hagi și Farul Constanța. Atât a fotbalistului elev, cât și a elevului fotbalist. Noi acordăm o atenție deosebită școlii, creându-le jucătorilor cele mai bune condiții pentru a studia. Ne interesează școala în mod deosebit, care e baza culturii și a educației. Face parte din conceptul «Gheorghe Hagi»“, a declarat Ion Constantinescu, potrivit sursei citate.
 
Mulțumiți de parteneriat
 
Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ din Ovidiu este partener al Academiei Hagi pe linie de învățământ de peste zece ani. „Am colaborat întotdeauna foarte bine cu reprezentanții Academiei Hagi în ceea ce privește activitatea școlară a elevilor. Suntem mulțumiți de acest parteneriat și de implicare. Nu numai Academia, ci și părinții au răspuns mereu prezent la solicitările liceului. Sunt copii talentați nu numai la sport. Au fost și copii cu rezultate foarte bune la învățătură, șefi de promoție. Este dificil să îmbine sportul de performanță și școala. Fac un efort extraordinar, iar cadrele didactice i-au înțeles și au venit în sprijinul lor în permanență. Au avut și medii foarte mari, zece pe linie, dar sunt și campioni naționali și chiar mai mult de atât“, a punctat Mirela Tacciu, director adjunct al Liceul Tehnologic „Ion Podaru“.   
 
„Trebuie să se autodepășească permanent“
 
Cei de la Academie se preocupă să îmbine cele două planuri. „Activitatea într-o academie este laborioasă, implică mult timp. Zi de zi, efectuăm o muncă susținută și trebuie să avem grijă să îmbinăm perfect cele două planuri, fotbalistic și de învățământ“, a menționat Cristian Cămui, directorul tehnic al Academiei Hagi. Nicolae Roșca, antrenorul echipei Under-19 a Farului, a spus: „Având în vedere că echipa mare promovează foarte mulți fotbaliști de la juniori, e foarte ușor ca jucătorii să fie motivați în fiecare zi, pentru a ajunge la seniori. Lotul de la junior fiind valoros, jucătorul trebuie să-și mențină locul în echipă, iar pentru aceasta trebuie să se pregătească foarte bine și să se autodepășească permanent“.
 
Alimentație diversificată
 
În afară de antrenament, în rețeta performanței intră și o alimentație sănătoasă, controlată. Stere Stercu, bucătar șef Academia Hagi, a arătat, la Farul TV: „Este o alimentație diversificată, bazată pe proteină vegetală și animală, foarte multe salate. Băieții sunt foarte mulțumiți de ce le pregătim. Sunt copii deosebiți, educați. După meciuri, le facem și preparate la cerere, iar la fiecare aniversare sărbătoritul își alege un preparat, îi facem tort. Toate se discută între mine și copiii aceștia minunați și se rezolvă. Sperăm să scoatem cât mai mulți campioni“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Academia Hagi și Farul TV

 
Citește și:
 
O zi din viaţa lui Ianis Hagi. Detalii neştiute despre căpitanul FC Viitorul
„Iubesc mingea de fotbal. Cu ea am crescut de mic“

 
Hagi - „Nu poţi trăi numai cu zahărul, mai vine şi sarea“
„Profesorul“ i-a purtat noroc FC Viitorul la victoria cu FC Voluntari (galerie foto)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii