Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:22 22 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţie de opt milioane de euro a lui Gică Hagi „Nu sunt «Rege», eu sunt la munca de jos“

ro

30 Aug, 2017 00:00 4644 Marime text

Gică Hagi, acţionarul majoritar al FC Viitorul SA şi managerul tehnic al campioanei României, reafirmă că obiectivul principal al activităţii sale vizează creşterea şi promovarea tinerilor fotbalişti
  
Cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului românesc spune că s-a întors în România şi a luat-o de la munca de jos. Din acest punct de vedere, nu se consideră un „Rege“, aşa cum i s-a spus atunci când juca. Hagi arată că el şi structurile sale fotbalistice trebuie percepuţi ca formatori de jucători. Managerul tehnic al FC Viitorul i-a dat replica lui Gigi Becali şi s-a arătat supărat pentru modul în care a fost prezentat Florinel Coman.
 
„Hagi creşte copii. Hagi a investit în tineri. Bine, rău, o dată mai greşeşte unul, dar sunt tineri. Cei care scriu de mine să bage şi ei în tineri. Doi lei, trei lei. Acesta-i sfatul meu. Şi atunci să vină să vorbească în faţa mea. De opt ani am băgat bani în Academie. Buget de un milion (n.r. de euro) pe an. Opt milioane. Cine-a băgat în România aşa? Când alţii dormeau, eu munceam. Că nu sunt, cum zic unii, «Rege». Nu, nu. Regii nu muncesc. Stau în concediu. Eu nu sunt «Rege». Nu m-am făcut niciodată. M-aţi făcut dumneavoastră. Unul, altul. Nu sunt. Nu mă simt, pentru că eu am plecat de la ţară. Sunt crescut cu altă educaţie. Nu m-am născut «Rege» şi nu vreau să fiu «Rege». Eu sunt la munca de jos. Muncesc. Şi acum vă spun acelaşi lucru. Plec de aici şi mă duc la muncă“, a spus Gică Hagi.

„Şi l-am şi bătut, ceea ce doare rău de tot“ 

Cel mai bun produs al fotbalului românesc din toate timpurile i-a dat în două rânduri replica finanţatorului FCSB, Gigi Becali, care afirmase că Hagi a făcut bine că a desfiinţat echipa secundă a FC Viitorul, din Liga a 3-a. „Am văzut că acum îmi dă şi lecţii legate de Academie. Cu tot respectul, să-şi vadă de bucătăria lui, de ale lui, că are multe, şi eu la fel. M-a avut în casă (n.r. la Steaua) şi m-a pierdut. Când vorbim de fotbal, îi mai trebuie două - trei vieţi şi tot nu o să se priceapă mai bine. Dovadă că el cumpără de la mine. Şi l-am şi bătut (n.r. în lupta pentru titlu din Liga 1, din sezonul trecut), ceea ce doare rău de tot“, a spus fostul căpitan al echipei naţionale. „Hagi lucrează pentru mine. El face jucători, eu îi cumpăr“, a venit răspunsul lui Becali. „Şi eu aş vrea să avem cinci echipe în România care să aibă bani. Eu să fiu formator. Dacă o să joc în Liga 1, bine, dacă nu, iarăşi bine. Dar nu sunt eu de vină că în România există numai unul care cumpără. E greşit când se spune că Steaua mă alimentează. Să nu se uite că eu am vândut şi afară, acum trei luni. Iar Steaua mi-a luat degetul mic, mai am 30 de fotbalişti. Cei mai buni jucători ai echipelor de pe primele trei locuri în România sunt ai mei, au plecat de la mine“, a venit răspunsul lui Hagi. 

„De ce nu i se face lui Coman şi portret de golgheter?“ 

Managerul tehnic al FC Viitorul s-a arătat extrem de deranjat de modul în care a fost prezentat într-un articol de presă unul dintre jucătorii transferaţi la FCSB, Florinel Coman. „Eu înghit, accept critica, dar nu pot să fiu de acord cu răutatea exagerată, jigniri duse la fotbalişti. Aţi început să-mi jigniţi fotbaliştii, copiii! Cum l-aţi făcut pe Coman… Cui a scris şi nu a semnat public îi spun să-i fie ruşine. Până a plecat de la noi din academie, copilul a stat în hotelul nostru. Nu avem nicio abatere disciplinară de la el. Şi i s-a făcut «portret de golan». Domnilor, atenţie când folosiţi nişte cuvinte! Chiar dacă a greşit o dată sau a gustat. S-a dus să guste ceva. Păi are 19 ani. Nu putem să-i ţinem pe toţi aşa. Şi noi, la rândul nostru, am făcut anumite lucruri. Dar nu cum s-a scris şi ce portret i s-a făcut. De «golan». Un copil care a plecat de la 12 ani de acasă şi a stat în hotelul nostru până a plecat la Steaua. Inclusiv acum, când a ajuns vedetă, tot la hotel stătea, cu doi în cameră. Stătea liniştit acolo, era sub controlul nostru. Dacă mai ia şi o ţigărică, asta e, ce să faci. E problema lui, are şi el dreptul, e personalitatea lui. Trebuie să aibă grijă la cantitate, ceea ce le-am zis tuturor. În afara terenului, să nu faci cantitate, ci calitate. În teren, să ai cantitate, să te antrenezi, să joci fotbal. În rest, e dreptul tău, e corpul tău, dar atenţie la lucrurile care îţi fac rău! Dacă exagerezi, ai o problemă. Cred că i-am învăţat şi îi învăţ bine. De ce nu i se face însă un portret de golgheter al Naţionalelor de juniori? De cel mai bun produs care s-a vândut în România? Dar, din contră, s-a băgat invers. Noroi“, a spus Gică Hagi. 

„Nu avem cum să sărim dintr-o dată nişte trepte“ 

Acţionarul principal al FC Viitorul SA se mândreşte cu faptul că a livrat mulţi tineri de valoare, iar cu cei ajunşi la alte formaţii se poate alcătui o echipă foarte puternică. „Punem accentul pe Academie, care scoate mulţi jucători. Am produs 35 de fotbalişti în şapte ani, pe care i-am debutat în Liga 1. Mulţi sunt la alte formaţii. Dacă fac o echipă cu jucători de-ai noştri transferaţi în ţară sau în străinătate, e una extraordinară. Unii au ajuns şi la echipa naţională, deci am făcut o muncă fantastică. Ştim că n-am reprezentat România cum trebuie în acest sezon al cupelor europene, dar avem limitele noastre. Atât putem acum. Nu putem dintr-o dată să căpătăm experienţă şi să fim cei mai buni. Nu avem cum să sărim dintr-o dată nişte trepte. Trebuie să ai bani foarte mulţi. La buget, întotdeauna avem grijă cum dăm şi cât dăm. Încercăm să plătim la timp jucătorul, ca să stea liniştit şi să joace fotbal“, a arătat Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Ti-a placut articolul?

Comentarii