Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrare liberă. Gică Hagi va arunca prima minge România şi SUA îşi dispută iar, la Constanţa, Trofeul „Jackie Robinson“ la baseball (galerie foto)

ro

12 May, 2018 00:00 2854 Marime text
Eveniment sportiv deosebit, sâmbătă, la Constanţa, ediţia a doua a Trofeului „Jackie Robinson“ la baseball, în care se întâlnesc, ca şi anul trecut, echipa României şi cea a Statelor Unite ale Americii, reprezentată de militarii americani din baza de la Mihail Kogălniceanu.
 
Organizată de Primăria municipiului Constanța, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Ambasada SUA în România și Federația Română de Baseball și Softball, confruntarea va fi găzduită, precum în 2017, de stadionul „Portul“ din Constanţa, ora de start fiind 11.00. Spectatorii beneficiază de intrare liberă, iar prima minge a meciului va fi aruncată de cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, Gică Hagi, managerul tehnic al campioanei României, FC Viitorul, şi iniţiatorul proiectului de mare succes Academia Hagi.
Cel mai aşteptat meci al momentului
 
Printre invitați se vor afla numeroase oficialități locale și centrale. Nu vor lipsi ambasadorul SUA în România, ES Hans Klemm, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, sau președintele Federației Român de Baseball și Softball, Andrei Mirescu. „Stadionul Portul Constanţa îşi deschide sâmbătă porţile pentru cel mai aşteptat meci de baseball al momentului! Naţionala României va da piept cu militarii americani pentru Jackie Robinson Trophy, ediţia a doua! Anul trecut scorul a fost 7-2 pentru România, iar spectacolul oferit de cei peste 2.000 de spectatori a fost pe măsură. Vă aşteptăm şi anul acesta, cu mic, cu mare, pentru încă un regal al sportului naţional al Americii. Un motiv în plus să veniţi la meci e că Gheorghe Hagi va fi alături de noi, legenda fotbalului românesc urmând a arunca prima minge“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Baseball şi Softball.
 

Vor fi împărţite şi tricouri

 
La meci, organizatorii vor împărţi şi tricouri cu însemnele evenimentului. „Meciul dintre naţionala României şi soldaţii americani a devenit o tradiţie pentru baseball-ul românesc, iar tradiţie au devenit şi aceste tricouri frumoase, care vor fi date copiilor prezenţi sâmbătă la meci. Vă aşteptăm în număr cât mai mare! Spectacolul va fi garantat“, spun organizatorii.
 

Simbolul Jackie Robinson

 
Meciul de anul trecut, de la Constanţa, dintre România şi SUA, a celebrat 70 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale și a activat în liga americană de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior, acest număr a fost retras, nicio echipă din Major League nemaialocându-l, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă în lupta pentru egalitate şi pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi a toleranţei.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 

Tricolorii au câștigat, la Constanța, meciul cu SUA Ambasadorul Hans Klemm i-a înmânat echipei României trofeul Jackie Robinson (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii