Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înotătorii de la Palatul Copiilor Constanța, 15 medalii la Naționalele școlare. De cinci ori aur pentru Matei Silivestru (GALERIE FOTO)

ro

18 May, 2023 00:00 2198 Marime text

 
• În întrecerea băieților de 14 ani, Matei Silivestru a urcat de opt ori pe podium, obținând cele cinci medalii de aur ale Palatului Copiilor, dar și două de argint și una de bronz.
 
Campionatul Național Școlar la natație, întrecere rezervată copiilor de 12 - 14 ani (născuți între 2011 și 2009), s-a disputat la Baia Mare, iar printre remarcați s-au numărat și reprezentanții Palatului Copiilor Constanța, pregătiți de antrenorul emerit Octavian Tileagă. 
 
Aceștia au cucerit 15 medalii (cinci de aur, șase de argint și patru de bronz). În întrecerea băieților de 14 ani, Matei Silivestru a urcat de opt ori pe podium, obținând cele cinci medalii de aur ale Palatului Copiilor, dar și două de argint și una de bronz. Înotătorul a devenit campion național școlar la 50 m fluture, 100 m fluture, 50 m liber, 100 m liber și 100 m bras, argintul i-a revenit la 50 m bras și 100 m spate, iar la 50 m spate a obținut bronzul. Aurul din proba de 100 m bras a fost o surpriză, în condițiile în care Matei este craulist prin definiție. În plus, titlul național la această probă a venit și alături de un nou record personal, îmbunătățit cu trei secunde!

În concursul fetelor de 12 ani, Andreea Iordache a cucerit patru medalii, două de argint și două de bronz. Sportiva a ieșit vicecampioană a României la 100 m liber și 100 m spate, iar 50 m liber și la 50 m spate a urcat pe treapta a treia a podiumului.
 
De la Palatul Copiilor Constanța a fost medaliat și Darius Nicula, în concursul de la 12 ani. Micul înotător a obținut trei medalii: argint la 50 m spate și 100 m spate și bronz la 100 m fluture. De asemenea, acesta a fost aproape de podium la alte trei probe, 50 m liber, 50 m fluture (la care s-a clasat pe locul 4) și 100 m liber (la care a fost al cincilea).
 
Evoluții bune, chiar dacă nu a prins podiumul, a avut și un alt reprezentant al Palatului Copiilor, Eric Lefterică, la categoria de vârstă 13 ani, el situându-se pe locurile 9 (la 100 m fluture), 15 (la 50 m liber), 16 (la 50 m fluture) și 21 (la 100 m liber).
 
„Obiectivul Palatului Copiilor Constanța la această competiție nu numai că a fost realizat în totalitate, ci și depășit. Planificasem obținerea a 14 medalii și am obținut 15. Bravo «delfinașilor», toți au fost la înălțime!“, a declarat Octavian Tileagă.                   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă)
 
Citește și:
 
Palatul Copiilor Constanța
Înotătorul Matei Silivestru, campion național. „În sfârșit, s-a arătat soarele și pe strada noastră“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii