Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:32 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înotători la Atena Sport Club Patrick Dinu, vicecampion al României la poliatlon. Eduard Răducanu, privat de medalia de aur (galerie foto)

ro

29 Nov, 2016 00:00 1809 Marime text
Campionatul Naţional de Poliatlon rezervat copiilor de 10 şi 11 ani, întrecere care s-a disputat la Bacău, i-a adus grupării Atena Sport Club Constanţa locul doi în întrecerea băieţilor de 11 ani, prin Patrick Dinu. În concursul de 10 ani, un alt sportiv de la clubul medaliatului olimpic Răzvan Florea, Eduard Răducanu, ar fi trebuit să urce pe podium, chiar pe locul întâi, dar a încheiat campionatul în afara medaliilor, din pricina unei probleme cu tabela de cronometraj.
 
Patrick Dinu a devenit vicecampion al României la poliatlon la categoria de vârstă 2005, după ce a urcat pe podium la patru dintre cele şase probe la care a concurat, rezultatele cumulându-se la final. Rezultatele lui Dinu au fost: locul doi la 50 m liber, la 50 m spate şi la 200 m mixt şi locul trei la 50 m bras. La categoria 2006, Eduard Răducanu ar fi trebuit să iasă campion naţional, dar s-a clasat la final numai pe poziţia a 11-a, întrucât în proba de 50 m spate au fost probleme cu placa de cronometraj.

Două locuri întâi pentru Eduard Răducanu

„Din păcate, Edi nu a reuşit să urce pe locul întâi la Poliatlon copii 10 ani, deoarece, în proba de 50 m spate, placa de cronometraj de pe culoarul 3 nu i-a înregistrat timpul. Tabelele au jucat feste, nu au funcţionat cum trebuie. Au fost ceva probleme, iar multă lume s-a arătat nemulţumită, nu numai noi. Edi a fost privat de locul întâi la general. Ocupase locul 3 la 50 m spate, rezultat cu care, per total, cucerea aurul. Sperăm ca problemele cu tabela de cronometraj să se remedieze pe viitor şi să nu mai facă obiectul multor discuţii“, a declarat Răzvan Florea. În timpul concursului, Eduard Răducanu a ocupat locul întâi la 50 m future şi la 50 m bras, iar la 200 m liber şi la 50 m liber s-a clasat pe doi. La fete 11 ani, Alexia Petcu a fost a treia în proba de 50 m spate.

„Sunt mândru de voi!”

În afară de aceste clasări pe podium, copiii de la Atena Sport Club Constanţa au mai avut câteva situări bune în ierarhie, după ce în majoritatea probelor s-au autodepăşit. Astfel, Patrick Dinu a mai ocupat locul 4 la 50 m future şi 5 la 200 m liber, Ariana Gherman (la 2005) a fost a patra la 200 m liber, iar Ioana Badea (la 2006) s-a clasat pe poziţia a opta la 50 m liber. În concursul de la 2006 al băieţilor, ştafeta de 4X50 m mixt a fost a patra, iar cea de 4X50 m liber a venit pe locul cinci. În afară de cei menţionaţi mai sus, la Bacău au mai evoluat de la ASC Constanţa Iulia Gheorghe, Mara IancuCosmin Teodor, Iulian Novac, Carol PopaAndreas Niculae, Vlad Talpeş, Sebastian Enciu, Mădălina Diaconescu, Alexandru Arif, Cristopher Chiriţă şi Robert Riciu (antrenori, Răzvan Florea şi Florin Nicola).
 
„Vă mulţumesc, dragi copii, pentru rezultatele voastre. Sunt mândru de voi! Mulţumesc şi părinţilor, care ne sprijină, ne încurajează şi se bucură alături de noi“, a fost mesajul lui Răzvan Florea.

Sursa foto: Facebook (Atena Sport Club) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii