Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbalistă din Constanţa Alexandra Subţirică - Iovănescu, la lotul naţional, pentru meciurile cu Macedonia de Nord

ro

05 Apr, 2021 15:45 3421 Marime text
 
 
  • Cele două confruntări România - Macedonia de Nord au fost programate pe 17 aprilie, la Bucureşti, şi pe 21 aprilie, la Skopje.  
 
Selecționerul echipei naţionale de handbal feminin (senioare) a României, Adrian Vasile, a anunțat lotul tricolor convocat pentru pregătirea centralizată din 12 aprilie de la Bucuresti și pentru meciurile cu Macedonia de Nord, contând pentru calificările la Campionatul Mondial 2021 din Spania.

Între cele 20 de handbaliste convocate se află şi o constănţeancă, Alexandra Subţirică - Iovănescu (33 de ani, pivot), care joacă la SCM Gloria Buzău.

Meciurile dublei România - Macedonia de Nord au fost programate pe 17 aprilie, la Bucureşti, şi pe 21 aprilie, la Skopje.  
  
Alexandra este fiica regretatului Sevastian Iovănescu (fost mare fotbalist, dar şi fost antrenor şi preşedinte de club, la FC Farul) şi a Simonei Caba (fostă mare handbalistă).
 
În afară de echipa din Buzău, Alexandra a mai jucat la Constanţa, Slobozia, Craiova, Ploieşti, Timişoara, Roman sau Cisnădie.

Handbalista este căsătorită, din 2018, cu Claudiu Subțirică, fost practicant al sportului pe semicerc. 
 
Alexandra a împlinit 33 de ani pe 8 decembrie 2020. A fost o aniversare împlinită, pe care sportiva și-a petrecut-o în cea mai fericită ipostază, la care a visat de mică: la echipa națională, la un turneu final! România a participat la Campionatul European din Danemarca, iar constănțeanca a bifat cu ocazia acelei competiții primele sale prezențe la formația reprezentativă de senioare!

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Federaţia Română de Handbal)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii