Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Supercupa României. De la egal la egal contra campioanei! (GALERIE FOTO)

ro

20 Aug, 2023 19:20 1562 Marime text


Echipele masculine de handbal CSM Constanța, deținătoarea Cupei României, și campioana Dinamo București s-au întâlnit astăzi, 20 august 2023, în sala Dinamo București, în finala mare a Supercupei României.

La capătul unui meci extrem de echilibrat, în care formația de pe litoral i-a dat o replică foarte puternică formației campioane, Dinamo s-a impus, la limită, scor 26-25 (12-9), câștigătoarea stabilindu-se în ultimele secunde.     

Medalia de bronz i-a revenit echipei Minaur Baia Mare, care a învins în finala mică CSU din Suceava, scor 47-43 după prelungiri.

Super-meci în Finala SuperCupei României! CSM Constanța a jucat de la egal la egal cu campioana Dinamo București, chiar în fief-ul acesteia, și a pierdut la limită, 25-26, după ce a controlat partida în multe momente.
 
Ieșită de la vestiare cu un deficit de 3 goluri, 9-12, și rămasă după numai 5 minute fără Vegar, eliminat, echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu a revenit și a egalat, 17-17.

Apărarea agresivă, paradele portarului Vasile și soluțiile găsite la finalizare le-au permis handbaliștilor noștri să marcheze constant și să mențină suspansul până la final, în fața unei echipe garnisite cu vedete de talie mondială și cu o bancă mai lungă, care avea să facă diferența în ultimele cinci minute.
 
S-a mers cap la cap, 20-20, în minutul 40, și 23-23, în minutul 55, apoi Dinamo a sancționat erorile noastre și a înscris prin Dedu și Negru, 25-23.
 
Aliokhin a redus diferența, dar Humet a marcat decisiv, cu câteva secunde înainte de finalul meciului: 26-24. Stankovic a stabilit scorul final: Dinamo - CSM Constanța 26-25.
 


Felicitări, jucătorilor și staff-ului! Mulțumim, suporterilor pentru susținere și de abia așteptăm meciul următor, să umplem Sala Sporturilor și să fim împreună, din nou, acasă!, este mesajul CSM Constanța.

 
Pentru echipa de pe litoral au evoluat: Vasile, Rusu – Drăgan 4 goluri, Ravnic 4, Aliokhin 4, Komogorov 3, Stankovic 3 (2x7m), Susanu 2, Ilie 2, Nistor 2, Chikovani 1, Nikolic, Vegar, Caba, MVP-ul meciului fiind desemnat Andrei Drăgan.
 
Miercuri, 23 august, CSM Constanța debutează în noua ediție a Ligii Naționale, la Sighișoara, iar duminică, 27 august, la ora 17.00, primește vizita echipei spaniole Fraikin BM Granollers, în EHF European League.

Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)

Citește și:


UPDATE. Handbal
CSM Constanța, în finala mare a Supercupei României. Revenire de senzație cu Minaur, după 11-17 la pauză! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii