Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal CSM Constanța, meciuri spectaculoase și la tineret, și la juniori. O victorie a fost dramatică, venind în ultima secundă! (GALERIE FOTO)

ro

16 Dec, 2023 16:32 1076 Marime text
  • În clasamentul Seriei B din Campionatul Național de tineret, CSM Constanța se află pe locul doi, cu 12 puncte acumulate în șase partide.

Echipele de handbal tineret și juniori ale CSM Constanța au încheiat pe locuri fruntașe prima parte a stagiunii 2023/2024, tinerii sportivi fiind motivați de evoluțiile extraordinare ale seniorilor în competiția continnentală EHF European League, în care echipa de pe litoral a obținut calificarea, de pe primul loc, în grupalele principale.

În Campionatul Național de tineret, seria B, handbaliștii CSM Constanța au reușit meciuri spectaculoase în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, unde, la ultima apariție în fața propriilor suporteri din acest an, au obținut o victorie dramatică, în etapa a cincea: 42-41 (26-24) cu CSM Focșani 2007! Golul decisiv a fost marcat în ultima secundă de Rareș Ștefan (12 reușite, în total), cel care a făcut pasul la echipa mare și în Europa, reușind să înscrie chiar contra polonezilor de la Glogow.
 

Gabriel Preda, înger păzitor

„În partida jucată contra focșănenilor, «îngerul păzitor» al porții constănțene, cu o serie de parade senzaționale, a fost Gabriel Preda, și el o soluție oricând disponibilă pentru George Buricea la prima echipă. Alți doi handbaliști convocați constant pentru meciurile din Liga Zimbrilor, Teodor George Ștefan și Ayar Murtaza, au pus umărul la victorie, cu 12, respectiv 6 goluri, fiind, alături de Rareș Ștefan, cei mai buni marcatori ai echipei de tineret antrenată de Enis Murtaza“, se arată pe site-ul oficial a CSM Constanța.

Din lot mai fac parte: Claudiu Vlase, Mădălin Crișan, Andrei Murat, Costi Caluda, David Ragea, Gabriel Chilianu, Rareș George Matei, Cristian Acsentie, Dragoș Bărbieru, Eric Andrei, Antonio Pușcașu, Antonio Cristea, dar și Răzvan Ciocea, Robert Mosor, Rareș Cohn și Enis Ali.

În clasament, CSM Constanța se află pe locul doi, cu 12 puncte acumulate în șase partide, după patru victorii și două eșecuri. Liderul, HC Buzău 2012, în fața căruia CSM Constanța a cedat cu 26-35 (11-18) în deplasare, în etapa a șasea, are 13 puncte.
 

Joacă în paralel și la tineret, și la juniori 1

Cei mai mulți dintre cei care joacă la tineret pentru CSM Constanța sunt încă juniori 1 și au evoluat, sub bagheta aceluiași Enis Murtaza, în Campionatul Național de juniori 1, în care echipa de pe litoral ocupă locul 3 în Seria B, cu cinci puncte, după CSM București (locul 1, cu 11 puncte) și Dinamo București (locul 2, cu 10 puncte).

„În compania liderilor, băieții noștri au făcut un meci foarte bun, cu același Rareș Ștefan în mare formă, marcator de 12 ori! Iar scorul final a fost 26-26. Juniorii 1 au luptat practic pe două fronturi, și la tineret, iar victoriile cu CSȘ Galați și CT Media București au fost singurele în cele cinci meciuri jucate. Rămâne însă și jocul foarte bun reușit la București cu Dinamo, scor 31-33, și egalul de acasă cu CSM București, iar, cel mai important, experiența acumulată care îi ajută pe băieții noștri să progreseze de la meci la meci. Campionatul se va relua la sfârșitul lunii ianuarie“, menționează CSM Constanța.
 

La juniori 2, lider neînvins

În campionatul de juniori 2, CSM Constanța a câștigat ultimul meci din acest an, 38-31 (21-19) pe teren propriu cu Axiopolis Cernavodă, în etapa a 8-a a, și rămâne lider neînvins al Seriei E. Handbaliștii constănțeni au obținut șapte victorii, inclusiv contra LPS Brăila, CSS Călărași, CSS Galați și Arrubium Măcin, și un rezultat de egalitate, în compania CSS Medgidia. „Băieții antrenați de Ionuț Pușcașu au lăsat o impresie excelentă în prima parte a sezonului. Handbaliștii noștri încheie anul pe primul loc, următorul meci fiind pe 27 Ianuarie, acasă, cu Arrubium Măcin“, informează CSM Constanța. Jucătorii: Antonio Cristea, Ovidiu Dimitriu, Nicolas Buricea, Ion Cucurenco, Mario Șopu, Robert Mosor, Claudiu Covrig, Vlad Dina, Joan Cohn, Alexandru Brădeanu, Eduard Bejenaru, David Caraș, Eric Andrei, Enis Ali.
 

Juniorii 3 au crescut de la meci la meci

Juniorii 3 de la CSM Constanța au progresat de la meci la meci în acest prim sezon, reușind să obțină trei victorii într-o serie dificilă. Antrenorul Denis Ali a abordat meciurile cu un lot din care fac parte Rayan Ali, Daniel Ilie, Bogdan Nancu, David Cazan, David Ichim, Matei Chilianu, Mario Ciotir, Eduard Boeru, Andrei Mutu, Cristian Nicolae, Eren Murtaza, Radu Guiu, Eren Vefa, Ștefan Neagu, Ștefan Florea, Sebastian Sapariuc, Ștefan Panaitescu, Mihai Dragomir și Cezar Naniș. CSM Constanța încheie anul pe locul 4 în clasamentul Seriei C, după opt etape disputate, înaintea LPS Brăila, CSS Medgidia A, CSS Galați și HC Omer Constanța B. Pe podium sunt HC Omer Constanța A, CSS Călărași și CSS Medgidia B. „Pentru băieții noștri, urmează vacanța, apoi reluarea pregătirilor pentru debutul oficial din noul an. Pe 24 ianuarie, în deplasare, cu CSȘ Călărași. Hai, Constanța!“, se mai arată pe site-ul oficial al clubului de la țărmul mării.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: CSM Constanța


Citește și:

Editorial
În prim plan în European League, CSM Constanța a adus bucuria victoriei și victoria bucuriei!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii