Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial În prim plan în European League, CSM Constanța a adus bucuria victoriei și victoria bucuriei!

ro

29 Nov, 2023 17:00 1186 Marime text

 
  • Echipa masculină de handbal CSM Constanța este una dintre puținele neînvinse în grupele European League și are cea mai bună apărare.
 
Echipa masculină CSM Constanța reînvie pe litoral serile magice în handbal, iar performanța calificării în grupele principale ale EHF European League (a doua întrecere continentală inter-cluburi ca importanță, după Liga Campionilor) se cuvine a fi reliefată.
 
Valoarea parcursului european al CSM Constanța, în competiție cu echipe de top, trebuie scoasă neapărat în evidență și pusă în strălucirea pe care și-a câștigat-o. Să te califici în grupele principale cu o etapă înaintea finalului seriei H, după cinci runde să fii pe locul întâi (poziție pe care nu o mai poți pierde) și singura echipă neînvinsă din grupă, cu cea mai bună apărare, acestea sunt realizări deosebite. Cu patru victorii (dintre care una contra redutabilei echipei portugheze Sporting CP, la Constanța) și un egal - în cinci partide, care i-au adus nouă puncte până acum, CSM Constanța face o figură excelentă în European League, de la meci la meci atrăgând atenția handbalului continental.
 
În preliminariile competiției, formația antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu a produs surpriza, eliminând finalista ediției trecute, Fraikin Granollers, și pătrunzând astfel în premieră în grupele întrecerii. O altă mare realizare! CSM Constanța a jucat impecabil și a făcut spectacol, călcând pe urmele Dream-Team-ului HCM Constanța și către marile succese europene ale acesteia.
 
Nu în ultimul rând, dintre cele 32 de echipe care evoluează în cele opt grupe ale European League, doar cinci sunt neînvinse după cinci partide: Rhein - Neckar Lowen (în grupa A), TSV Hannover - Burgdorf (în grupa B), IK Savehof (în grupa C), Fuchse Berlin (în grupa G) și CSM Constanța (în grupa H). Onorantă companie pentru echipa de pe litoral, care, în plus, este echipa cu cele mai puține goluri primite până acum din toate grupele, 124! Aceasta este o altă explicație a reușitelor de pus în ramă ale CSM Constanța de până acum, defensiva de fier, greu de penetrat.
 
Iar, dacă, la jocul de nivel înalt din teren adaugăm atmosfera din tribune, una de senzație, de fiecare dată, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, care îi poartă spre victorie pe jucători,  avem rețeta completă a succesului la CSM Constanța. O echipa care a adus bucuria victoriei și victoria bucuriei!    
        
Citește și:
 
Handbal
Ce performanță! CSM Constanța s-a calificat în grupele principale ale European League (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii