Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halterofilii din județul Constanța, pe podium la calificările pentru Naționale, dar și câștigători de Cupa României (GALERIE FOTO)

ro

08 Apr, 2022 00:00 2636 Marime text
Aurel și Darius Tătaru, tată și fiu
 
  • Juniorii 1 și juniorii 3 s-au întrecut la concursul organizat la Bascov.
 
Etapa de calificare pentru faza finală a Campionatului Național de juniori și Cupa României, întreceri de haltere desfășurate la Bascov, le-au adus rezultate importante și sportivilor de pe litoral.
 
De la CS Farul Constanța (antrenori, Aurel Tătaru și Adrian Roșu) Darius Tătaru a ocupat locul întâi la categoria 96 kg în întrecerea juniorilor 1, cucerind astfel și Cupa României. La aceeași categorie de vârstă au mai obținut locuri pe podium Sali Ercan - locul 2 la categoria 73 kg, Ștefania Ion - locul 2 la categoria 87 kg, David Ichim - locul 3 la categoria 55 kg și George Beșleagă - locul 3 la categoria 102 kg. Aproape de podium au fost și Cătălin Hagimihale (categ. 109 kg), Robert Vlădean (categ. 89 kg) și Vlăduț Matei (categ. 61 kg), toți aceștia ocupând poziția a patra.
 
Competiția de juniori 3 a reprezentat și criteriu de selecție pentru lotul național al categoriei de vârstă, iar faristul Andrei Oprea s-a clasat pe locul doi la categoria 49 kg. Colegul său Răzvan Papasima a fost al patulea la categoria +55 kg.
 
Pe podium s-au clasat și doi sportivi cu dublă legitimare, LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul, care la Bascov au reprezentat LPS, Laurențiu Măgureanu (categ. 67 kg) și Albert Mărgăritescu (categ. 89 kg), ei ocupând locurile doi, respectiv trei. Cei doi sunt pregătiți de Mircea Roșu și Adrian Mărgăritescu.
 
Din concurs nu au lipsit nici opt halterofilii de la CSO Ovidiu, care sunt pregătiți de Eduard Simineanu. La juniori 3, au obținut Cupa României George Tingan (categ. 36 kg) și Nicoleta Dulce (categ. 32 kg). Dinu Berbec s-a clasat pe locul doi, iar Alexandru Cepreaga a ocupat poziția a treia. La juniori 1, Ionuț Tucă (categ. 104 kg) și Brândușa Țurcanu (categ. 87 kg) au obținut și ei Cupa României, în timp ce sora Brîndușei, Ioana, care are 15 ani, s-a situat pe o onorantă poziție a treia, concurând cu sportive mai mari decât ea ca vârstă. De subliniat și evoluția de la juniori 3 a lui Rareș Amariei, care a încheiat competiția în primii zece sportivi, deși s-a aflat cu această ocazie la concursul său de debut.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Aurel Tătaru)
 
Citește și:
 
Antrenorul a murit la numai 43 de ani
Halterofilii i-au cinstit memoria lui Angheluș Beșleagă la concursul de la Constanța (GALERIE FOTO)

 
Interviu online cu Albert Mărgăritescu, multiplu campion național la haltere
„Am o dublă responsabilitate când merg la un concurs“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii