Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hagi, după Farul Constanța - HJK Helsinki 2-1 „E bine că am revenit. Am avut orgoliu. Am meritat victoria“

ro

24 Aug, 2023 23:42 1346 Marime text


Farul Constanța, campioana României, e la un meci distanță de pătrunderea în grupele Conference League, după ce joi, 24 august 2023, a câștigat prima manșă din play-off, 2-1 la Ovidiu cu HJK Helsinki (campioana Finlandei).

„Marinarii“ au fost conduși cu 1-0, dar au revenit și au câștigat.

Returul este programat joi, 31 august, de la ora 19.00.

Meciuri europene, echilibrate. E bine că, la un moment dat, am revenit. A contat orgoliul nostru. Am jucat bine și am câștigat, e important. În prima repriză, am fost destul de previzibili și de lenți, nu ne-am mișcat. Adversarii au stat mai bine. Însă am revenit după ce am primit gol și am meritat victoria. Vedem ce va fi la retur. Cei care au intrat ne-au ajutat, totul a fost foarte bine. În a doua repriză, Budescu s-a mișcat mai bine, a făcut ce trebuia, a stat între linii, a primit, a șutat, a pasat. În retur, trebuie să facem 90 de minute sau mai multe extraordinare. Nu e ușor. Rămânem liniștiți cu această victorie, ne bucurăm de ea, apoi, de mâine, să ne refacem, că ne așteaptă un nou meci foarte greu acasă. Trebuie să ne obișnuim cu ritmul din trei în trei zile. Eu eram obișnuit cu așa ceva, trebuie să le placă și jucătorilor. E mai greu, dar ușor-ușor va fi bine. Ne gândim la retur după meciul cu Craiova, a declarat, la finele meciului de la Ovidiu, potrivit sport.ro, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.

Hagi, la conferința de presă de după meci:
  • Am arătat că avem caracter. Trebuie să jucăm cum am făcut-o din minutul 60, fiecare a dat ce a avut mai bun, am fost mai ai dracu, am făcut presiunea mai bine.
  • Totul în viață e făcut din oportunitate și decizie, o dată ești mai inspirat, o dată nu.
  • Băieții au făcut diferența, i-am felicitat. Am reacționat ca o echipă mare, într-un moment dificil. Avem valoare și talent mult. Trebuie să fii defensiv, compact, scurt, e prima regulă, blocul funcțional, e abecedar. În prima repriză, echipa era ruptă, lungă, distanțe mari între jucători.  Nu pot în fiecare meci să le arăt niște lucruri, să fiu ca titirezul pe bancă.
  • Până în minutul 60, Budescu a fost în tonul echipei. Un jucător evoluează bine când îl ajută echipa. Am fost inspirat la pauză și l-am pus 9 fals, cu doi atacanți laterali, care au atacat spațiile. Așa am dat golurile.
  • Nu contează cum începi, ci cum termini. Sperăm să câștigăm și în retur.
  • Mă bucur pentru Rivaldinho, chiar dacă unii sau alții mai murmură. Are goluri în pregătire, dar și acum, când i s-a dat șansa. A jucat bine și la Tallinn, și acum. Știm ce calitate are. Ne va ajuta, e profesionist.
  • Mie îmi pare rău că a plecat Alibec. Punct. Cu toate că sunt fericit pentru el, să-i fie bine la noua echipă și să aibă cât mai mulți bani. Cu Louis Munteanu parcă a început să vină lumina iar. Ne va ajuta mult și el, e mobil, nouar, marchează, combină. El, Alibec și Budescu alcătuiau un trio dosebit. Dar nu puteam să-l opresc pe Alibec. Nu era corect din partea mea să fiu egosit, chiar dacă Farul e mai slab fără el. Dar asta e, trebuie să găsim soluții.       
 Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


LIVE TEXT
Farul Constanța, victorie cu HJK Helsinki în turul play-off-ului Conference League 2023/2024 (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii