Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastică România, cu Sabrina Maneca Voinea între cele trei sportive, aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European (GALERIE FOTO)

ro

27 Jul, 2022 21:46 2018 Marime text

Gimnasta constănțeană Sabrina Maneca Voinea, de la CS Farul, a făcut parte din formația României care a câștigat medalia de aur în concursul pe echipe la cea mai importantă competiție a juniorilor, Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se dispută în această perioadă la Banska Bystrica, în Slovacia.

Celelalte două sportive din echipa de aur sunt Amalia Puflea și Amalia Ghigoarţă.

România a acumulat 102.950 puncte, devansând reprezentativele Germaniei (102.500 puncte) și Italiei (102.150 puncte).
 

A doua medalie în concursul de gimnastică a fost câștigată de Amalia Puflea: argint olimpic european la individual Compus. Cu un total de 51.650 puncte, ea s-a clasat pe locul secund după Helen Kevric (Germania, 51.750 puncte). Pe locul al 3-lea Lilou Viallat (Franța, 51.650).
 
Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă şi Sabrina Maneca Voinea fac parte din programul “Țară, țară vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom. Componente ale CNOPJ Deva și Constanța, ele sunt antrenate de Camelia Voinea (Sabrina Maneca Voinea) și de Lucian Sandu, Gina Gogean Groza, Ramona Micu și Florin Uzum (Amalia Puflea și Amalia Ghigoarță).
 
Șanse la medalii și în finalele pe aparate! Amalia Puflea s-a calificat la bârnă și sol, Sabrina Voinea la sărituri și sol, iar Amalia Ghigoarță la paralele!
 
Amalia Puflea și David Puicea s-au calificat, de pe locul al 6-lea, și pentru finala la perechi mixte, probă aflată în premieră în programul FOTE. Ei vor concura mâine alături de reprezentanți ai altor 15 țări.
 
Felicitări, suntem mândri de voi! Mult succes în continuare!, este mesajul d pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.

.
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii