Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:35 04 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastică Reprezentanții Constanței, printre remarcații Cupei României, dar și prezenți în clasamentele anului (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

ro

16 Dec, 2022 00:00 1013 Marime text
 

 
  • La BT Arena din Cluj Napoca, Federația Română de Gimnastică și autoritățile locale au organizat primul eveniment al gimnasticii artistice și aerobice după Campionatele Europene din 2017.
 
Cei mai buni gimnaști ai României din 2022 au fost premiați cu ocazia primei ediții a Cupei României pentru echipe mixte (gimnastică artistică și aerobică), întrecere care s-a desfășurat la Cluj-Napoca.
 
Printre remarcații din concurs, dar și printre laureații din clasamentele anului s-au numărat și reprezentanți ai Constanței: gimnastică artistică - Sabrina Alexia Maneca-Voinea, Alexia Vânoagă, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Bianca Vișovan (CS Farul - CSM Constanța), Miruna Botez, Andreea Preda, (CSS1 Constanța); gimnastică aerobică - Gabriel Bocșer, Daniel Țavoc, Mihai Popa, Leonard Manta, Sandra Dincă (CS Farul - CSM Constanța), Antonio Surdu, Mădălin Boldea (CSS1 Constanța).
 
„Prima ediție a Cupei României pentru echipe mixte a arătat o altă față a gimnasticii: o competiție fără presiunea rezultatului, desfășurată sub semnul bucuriei, pasiunii și emoției. La BT Arena din Cluj Napoca, FRG și autoritățile locale au organizat primul eveniment al gimnasticii artistice și aerobice după Campionatele Europene din 2017. Pentru Marian Drăgulescu s-a organizat retragerea oficială. Cel mai bun gimnast român a urcat cu emoție pe podium, amintindu-și de cele mai dragi medalii, cele câstigate în urmă cu 5 ani la europenele de acasă (două, dintr-un total de 31). Dan Grecu, primul campion mondial din România și antrenorul care a stat la baza succeselor europene, mondiale și olimpice ale generației de aur a gimnasticii masculine, a fost numit Vicepreședinte onorific al FRG. Cei mai buni gimnaști ai României din 2022 au fost premiați, iar primii 3 de la fiecare categorie au urcat, simbolic, pe podium“, este mesajul Federației Române de Gimnastică.
 
Gimnastică artistică feminină:
 
1. Ana Maria Bărbosu
2. Amalia Puflea
3. Sabrina Maneca Voinea
4. Amalia Ghigoarță
5. Miruna Botez

6. Andreea Preda
7. Anamaria Mihăescu
8. Alexia Vânoagă
9. Ella Oprea Crețu
10. Ioana Stănciulescu
Bianca Vișovan
Silvia Sfiringu
 
Gimnastică artistică masculină:
 
1. Gabriel Burtanete
2. Andrei Muntean
3. Țarcă Nicholas
4. David Puicea
5. Robert Burtanete
6. Norbert Marcu
7. Andrei Titi
8. Rafael Szabo
9. Răzvan Marc
10. Roland Modoianu
Nicolae Bera
 
Gimnastică aerobică:
 
1. Gabriel Bocșer
2. Daniel Țavoc
3. Mihai Popa
4. Leonard Manta
5. Antonio Surdu
6. Daria Mihaiu
7. Darius Branda
8. Sandra Dincă
9. Miruna Iordache
10. Mirela Frîncu
 
Cupa României a fost câștigată de echipa 4, formată din Sabrina Maneca Voinea, Andrei Muntean, și Aerobic Dance (Antonio Surdu, Leonard Manta, Darius Branda, Sandra Dincă, Daria Mihaiu, Miruna Iordache).
 
Pe locul al doilea s-a clasat formația 5 (Amalia Ghigoarţă, Roland Modoianu), Trio (Leonard Manta, Daniel Ţavoc, Miruna Iordache), iar pe treapta a treia a podiumului a urcat echipa 3 (Ana Maria Bărbosu, Răzvan Marc), Perechi (juniori) - Mădălin Boldea, Mara Dragomir.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)
 
Citește și:
 
Fericirea campioanelor!
Gimnasta Sabrina Maneca Voinea strălucește. E antrenată de mama ei, Camelia Voinea, iar medaliile curg (GALERIE FOTO)

 
Gimnastică aerobică
Au strălucit în Turcia! Sportivii de pe litoral, pe podium și la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii