Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastică CS Farul / CSS1 Constanța, campioană a României la junioare 1. Sabrina Maneca Voinea concurează și la FOTE, în Slovacia (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

ro

05 Jul, 2022 00:00 1983 Marime text


 
  • Constanța a găzduit întrecerea celor mai bune junioare din România.
  • La junioare 1, echipa de pe litoral a fost urmată pe podium de LPS Cetate Deva și CSA Steaua 1.
  • Pentru două dintre competitoare, concursul a reprezentat și o verificare în perspectiva participării la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se va disputa între 24 și 30 iulie.  
 
Regalul național la gimnastică, la nivel juvenil, care s-a disputat, timp de mai multe zile, la Constanța, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, s-a încheiat cu întrecerea junioarelor I.
 
La concursul organizat de Federația Română de Gimnastică, în parteneriat cu CSM Constanța, DJST Constanța și Primăria Municipiului Constanța, au participat 37 de sportive, cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani, legitimate la CS Farul / CSS 1 Constanța, LPS Cetate Deva, CSS Focșani, CS Dinamo, CS Petrolul Ploiești, CSA Steaua, CSS Viitorul Cluj și CSM Arad. În întrecerea pe echipe, au concurat pentru medalii reprezentantele a șase cluburi, iar campioană a României a devenit formația CS Farul / CSS 1 Constanța (Sabrina Maneca Voinea, Teodora Stoian, Miruna Botez, Alexia Gabriela Vănoagă, Monica Alexandra Florea și Bianca Gabriela Vișovan), care a totalizat 193.800 puncte. Constănțencele au fost urmate pe podium de LPS Cetate Deva - locul 2 (cu 189.350) și CSA Steaua 1 - locul 3 (cu 186.750).
 
Verificare în perspectiva FOTE
 
Pentru două dintre competitoare, Amalia Ghigoarță (LPS Cetate Deva) și Sabrina Maneca Voinea (CS Farul / CSS 1 Constanța), competiția a reprezentat și o verificare în perspectiva participării la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se va disputa între 24 și 30 iulie, la Banska Bystrica, în Slovacia. Sabrina Maneca Voinea a fost notată cu 13.100 la sărituri, 10.350 la paralele, 12.500 la bârnă și 13.350 la sol. Sabrina este fiica, dar și eleva fostei mari gimnaste Camelia Voinea, maestru emerit al sportului și antrenor emerit, campioană și vicecampioană mondială, dar și vicecampioană olimpică şi europeană, în prezent antrenor la CS Farul Constanța.
 
Teodora Stoian, pe locul întâi
 
La junioare 1, s-au disputat și calificările la individual compus, sportivele de pe litoral clasându-se astfel: la junioare 1, nivelul 2 - 1. Teodora Stoian (CS Farul / CSS1), 4. Miruna Botez (CS Farul / CSS1), 5. Bianca Vișovan (CS Farul / CSS1), 7. Alexia Vânoagă (CS Farul / CSS1), 8. Alexandra Florea (CS Farul / CSS1); la junioare 1, nivelul 1 - 2. Sabrina Maneca Voinea (CS Farul / CSS1), 4. Iulia Dutceac (CSS1).   
 
Nelli Evelina Papana, a doua
 
În concursul junioarelor III și II, la individual, s-a disputat cea de-a doua etapă dintre cele trei la finele cărora se vor decerna titlurile de campioane naționale. După cumularea rezultatelor de la primele două etape (Ploiești și, acum, Constanța), la junioare 2, nivelul 4 (seria competițională A), Nelli Evelina Papana (CS Farul Constanța) a fost a doua, iar la junioare 3, nivelul 7 (seria competițională A), fetele de pe litoral, cu legitimare CS Farul - CSM Constamța, s-au situat astfel: Rebeca Bârsan - locul 8, Ioana Burlescu - 13, Andrada Diță - 16, Diana Maria Rusu - 17 și Andreea Ioga - 19. De asemenea, pe echipe, formația CS Farul - CSM Constanța a ocupat poziția a patra.    
 
CSS1, alte locuri pe podium
 
Anterior, în prima zi de conpetiție de la Constanța, s-a disputat Concursul Național pe categorii de vârstă (etapa finală), runda de calificare desfășurându-se la Ploiești. La junioare 3, nivelul 7 (seria competițională B), la concursul individual compus, după cele două etape, pe primul loc pe țară s-a clasat Sara Niculae, de la CSS1 Constanța (a treia la concursul de la Constanța), iar colega ei de club Evelina Cojocaru a fost a cincea la nivel național (la Constanța situându-se pe patru). Sara Niculae a mai ocupat locurile 1 la sărituri, 3 la bârnă și sol și cinci la paralele. În finalele pe aparate, Evelina Cojocaru a fost prima la sol, a doua la sărituri, a patra la bârnă și a șasea la paralele.   
 
La junioare 2, nivelul 5 (nivelul competițional B), Ariana Samsonov (CSS1 Constanța) s-a clasat astfel: locul 1 la individual compus (după cele două etape, aceeași poziție revenindu-i și la etapa de la Constanța), locul 1 la sărituri și la sol, locul 2 la paralele și locul 4 la bârnă. O altă sportivă de la CSS1 Constanța, Patricia Ștefan, s-a clasat pe poziția a cincea la individual compus (fiind a șasea la etapa de la Constanța), la paralele a fost a treia, la sărituri a fost a patra, iar la sol s-a clasat pe șase.
 
La junioare 3, nivelul 6 (seria competițională B), reprezentantele CSS1 Constanța s-au situateastfel: Iasmina Bivolaru - locul 2 la sărituri, locul 3 la paralele, locul 5 la individual compus și la sol; Ruxandra Păun - locul 2 la paralele, locul 8 la sol; Alara Abdulamit - locul 3 la bârnă, locul 6 la paralele, locul 7 la individual compus și la sărituri. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța, Camelia Voinea, Rodica Papana, Răvdan Geta-Violeta, Rodica Popovici)
 
Citește și:

Micile prințese
Sportive constănțene, pe podium la regalul național de gimnastică de la Constanța. Întrecerea continuă în weekend (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii