Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, finalistă la Campionatul Mondial de senioare (galerie foto)

ro

20 Oct, 2021 00:00 3069 Marime text
 

 
 
  • România, reprezentată la Campionatul Mondial de Marian Drăgulescu şi de la Maria Ceplinschi, gimnastă legitimată la CS Farul Constanţa.
  • La Campionatul European din Elveţia, Maria a reuşit să se califice în finala de la sol, ocupând locul cinci. 
  • Luna trecută, gimnasta de pe litoral a avut rezultate importante şi la Campionatul Național individual Open și Campionatul Național al reprezentativelor de club.
 
 
Prezentă în premieră la un Campionat Mondial de senioare, după ce, în acest an, a debutat şi la Campionatul European al acestei categorii de vârstă, gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, de la CS Farul, s-a calificat în finală la ambele întreceri.
 
Sportiva care o are antrenoare la club pe Carmen Traicu a trecut din acest an la senioare, iar debutul la această categorie de vârstă, la prima ei competiţie majoră de senioare, Campionatul European din Elveţia, a fost unul dătător de speranţe. Maria a reuşit să se califice în finala de la sol, ocupând locul cinci. A urmat acum Campionatul Mondial, din Japonia, de la Kitakyshu, la care din România au venit doar Marian Drăgulescu şi Maria Ceplinschi. Gimnasta Farului s-a calificat în finalele de la individual compus (cu al 20 lea rezultat - 50.399) și de la sol (al şaptelea punctaj - 13.300). Ea a fost notată cu 13.300 la sol, cu 13.700 la sărituri, cu 12.333 la paralele şi cu 11.066 la bârnă.    
 
 
„Mara este finalistă! La 16 ani, dupa un an greu, Maria Ceplinschi s-a calificat la individual compus şi la sol la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu (Japonia). Maria Ceplinschi face parte din proiectul «Țară, țară, vrem campioane», coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Belu și finanțat de OMV Petrom. Felicitări Mara, felicitări antrenorului Lucian Sandu și colectivului tehnic de la Deva!“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.
 
 
Anul trecut, Maria Ceplinschi a avut o evoluţie deosebită şi a Campionatul European de junioare, de la Mersin (Turcia), întrecere la care a cucerit trei medalii (aur cu echipa şi argint la individual compus şi la sol). Luna trecută, gimnasta de pe litoral a avut rezultate importante şi la Campionatul Național individual Open și Campionatul Național al reprezentativelor de club, care s-a disputat la București. Pe echipe, Maria a cucerit aurul cu formația CS Farul, iar la individual compus a cucerit bronzul. Sportiva a obținut două medalii și în finalele pe aparate, devenind campioană la bârnă, iar la sărituri cucerind bronzul. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Gimnastică)
 
Citeşte şi:
 
Gimnastă la CS Farul Constanța
Maria Ceplinschi concurează în premieră la Campionatul Mondial, în Japonia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii