Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnasta constănțeană Andreea Preda participă la Campionatul Mondial

ro

27 Oct, 2022 00:00 1908 Marime text
  • Debutante la Mondiale, Ana Maria Bărbosu și Andreea Preda vor concura în calificări în cea de-a doua subdiviziune, prima rotaţie la paralele.
 
România participă la ediția a 51-a a Campionatului Mondial de gimnastică artistică, întrecere care începe pe 29 octombrie, la Liverpool, fiind găzduită de M&S Bank Arena.
 
La competiție vor concura 400 de sportivi. În competiția feminină, România va evolua cu Ana Maria Bărbosu și cu Andreea Preda (gimnastă din Constanța), iar, la masculin, din lotul tricolor fac parte Andrei Muntean, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Răzvan Marc și Roland Modoianu. Gimnaștii români sunt însoţiţi de antrenorii Gina Gogean Groza, Lucian Sandu, Marius Berbecar, Marius Urzică și Gerard Speestra. Din delegația condusă de Ingrid Istrate mai fac parte arbitrii Angela Cacoveanu și Nicușor Pascu, cadrele medicale Lucian Nicolescu, Răzvan Spirescu și dr. Mihai Râșcu, iar Corina Moroșan și Marcela Fumea sunt team manager pentru delegația feminină, respectiv pentru cea masculină.
 
„Debutante la mondiale, Ana Maria Bărbosu și Andreea Preda vor concura în calificări în cea de-a doua subdiviziune, prima rotaţie la paralele, alături de gimnaste din Spania, Israel, Ecuador, Islanda, Thailanda și Venezuela. La masculin, echipa României va intra în competiţie în cea de-a 3-a subdiviziune, prima rotație la bară, alături de reprezentanții Spaniei, Japoniei, Ucrainei, și de sportivi din Lituania, India, Suedia și Bulgaria“, este mesajul Federației Române de Gimnastică.
 
Programul competiției:
 
27 octombrie - antrenament pe podium (feminin, subdiviziunile 1 și 2, și masculin, subdiviziunile 1- 6)
28 octombrie - antrenament pe podium (feminin, subdiviziunile 3-10)
29 octombrie - calificări competitiția feminină ( subdiviziunile 1 și 2)
30 octombrie - calificări competitiția feminină ( subdiviziunile 3-10)
31 octombrie - calificări competitiția masculină ( subdiviziunile 1 - 6)
1 noiembrie - finala pe echipe - competiția feminină
2 noiembrie - finala pe echipe - competiția masculină
3 noiembrie - finala la individual compus feminin
4 noiembrie - finala la individual compus masculin
5 noiembrie - 15.30 - 19.30 - finale pe aparate ( sol, cal, inele, respectiv sărituri, și paralele)
6 noiembrie - 15.30 -19.30 - finale pe aparate (sărituri, paralele, bară, respectiv bârnă și sol).
 
În această lună, Andreea Preda a concurat cu succes și la Cupa Mondială Challenge de la Mersin (Turcia), cucerind două medalii, argint la sol și bronz la bârnă. De asemenea, la paralele, sportiva de pe litoral a fost a opta. Rezultate deosebite au obținut și ceilalți români participanți.
 
„Gimnaștii români au strălucit la Cupa Mondială Challenge de la Mersin, câștigând 7 medalii (4 de aur, una de argint și două de bronz). Ana Maria Bărbosu a concurat impecabil în cele 3 finale, câștigând 3 medalii de aur: la paralele (13.600), la bârnă (13.950), și la sol 12.900). Aur pentru Gabriel Burtănete la sărituri cu o medie de 14.725 (14.750 și 14.700). Gabi a primit și trofeul pentru cel mai bun gimnast la sărituri la Cupa Mondială Challenge. Andreea Preda a câștigat medalia de argint la sol (12.650) și pe cea de bronz la bârnă (12.600), fiind a 8-a la paralele (12.250). Bronz pentru Andrei Muntean la paralele (14.400), aparat la care, cu 13.900, Gabi Burtanete a fost al 7-lea. În celelalte finale Andrei Muntean s-a clasat pe 4 la inele (13.850) și pe 6 la sol (13.800), Răzvan Marc a fost al 5-lea la bară (13.550) și al 6-lea la inele (12.700). Sunt rezultate dătătoare de speranțe în perspectiva Campionatelor Mondiale de la Liverpool. Felicitări gimnaștilor și antrenorilor de la cele două loturi naționale!“, s-a arătat pe pagina de Facebook a FRG.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)
 
Citește și:
 
Gimnasta constănțeană Andreea Preda, medaliată la Cupa Mondială Challenge de la Mersin

Gimnastică
România a ratat pentru opt zecimi calificarea în finală la Euro, dar și-a asigurat prezența la Mondiale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii