Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:46 17 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi „Sunt două lucruri în viaţă - binele şi răul. Daţi binele! Creaţi idoli!“

ro

21 Oct, 2019 00:00 690 Marime text
Cel mai mare fotbalist român din istorie, Gică Hagi, iniţiatorul proiectelor de mare succes Academia Hagi şi FC Viitorul, este de părere că tânăra generaţie are nevoie de idoli în sport, de aceea trebuie promovate aspectele pozitive.


„Sunt două lucruri în viaţă: binele şi răul. Daţi binele. Vă rog frumos să promovaţi binele: cine a câştigat, cine a făcut performanţă, cine a dat gol şi aveţi o mulţime de ştiri. Creaţi idoli. Copiii care au fost pe stadion aveau nevoie de aceşti jucători, să fie idoli pentru ei. Încercaţi să fiţi pozitivi, pentru că România merită acest lucru“, i s-a adresat presei „Regele“.


Managerul tehnic al FC Viitorul a precizat că, în fotbalul românesc, vine din spate o generaţie foarte valoroasă. În această vară, echipa reprezentativă de tineret a jucat o semifinal de Campionat European!


„Aceşti copii, este opinia mea, cred că sunt mai buni decât noi. Generaţia mea, începând cu mine, nu a avut această performanţă la 21 de ani, de a juca o semifinală de Campionat European. Orice tânăr are nevoie de susţinere. Și eu am fost susţinut de profesori, de antrenorii care m-au format, de ziarişti şi toţi ceilalţi. Aceşti copii au scos România în stradă, au făcut România mândră, sunt competitivi şi cred că ne vor depăşi. Am fost mândru în Italia. Cum să nu fii când vezi că România bate Anglia, când România bate Croaţia? Aveţi grijă de această generaţie, nu o dezbinaţi, pentru că este uşor. Mai greu este să se creeze un mediu bun, să se facă performanţă. Va fi Campionatul Mondial din America din 2026...Avem generaţia '92-'95, una foarte bună, talentată, apoi cea din '96-'99, cea mai valoroasă, iar apoi cea din 2000-2004, cu jucători foarte tineri, pe care însă eu îi ştiu... Nimic nu cred că este întâmplător... Hai România!“, a menţionat Hagi.


Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citeşte şi:


Gică Hagi „Tot ce construim demolăm ca Manole. Trebuie să-i susţinem pe tricolori!“

Un episod de acum 18 ani „M-au aruncat în mare, la Constanţa, cu colacul, şi salvează-te, Hagi!“
 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii