Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi oferă soluţii pentru redresarea financiară a fotbalului românesc

ro

28 Feb, 2017 00:00 1898 Marime text
Cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc, Gică Hagi, deplânge starea în care se află multe dintre bazele sportive din România, spunând că cele care trebuie să investească în această direcţie sunt autorităţile locale. 
 
„Fotbalul e un sport de masă. Cum să nu poţi să ţii o echipă? E o imagine pe care o dăm. Cum să nu se poată investi într-o infrastructură? Am ajuns atât de departe! Sport se face în toate judeţele. Primăriile şi consiliile judeţene trebuie să investească, ele trebuie să facă infrastructura, nu noi. Privatul trebuie să închirieze şi să plătească. Au trecut 26 de ani. Ce facem? Cât costă două terenuri sau o sală de sport şi un teren de fotbal ca lumea? Fotbalul şi sportul creează un spectacol de weekend. Sâmbătă şi duminică, luăm copilul şi mergem la stadion. Sunt lucruri importante. Ne facem că nu înţelegem“, a punctat Hagi.

„Din cifra de afaceri, bagi un procent în sport“

„Regele“ a oferit şi soluţii pentru redresarea financiară a fotbalului şi a sportului românesc, spunând însă că propunerile sale nu au fost dezbătute. „Nu mai sunt centre de copii şi juniori. Cum să nu se găsească cineva care să cumpere drepturile TV la Liga a 2-a sau un sponsor? La noi, multinaţionalele produc miliarde. Mi-li-ar-de! Am propus o lege, dar nu vorbeşte nimeni de ea. Din cifra de afaceri, bagi un procent în sport. Am citit că pariurile aduc un miliard în România. Cât din aceste sume se întorc înapoi, la noi? E o problemă mare, care trebuie discutată. În România vine Cristina Neagu, Messi a handbalului, şi se face sondaj dacă i s-au dat sau nu prea mulţi bani. Sunt puţini, că e cea mai bună din lume! Problema de fond e ce se întâmplă cu sportul în România. El are menirea de a forma şi de a educa noua generaţie. Eu am crescut într-un sistem în care statul susţinea din toate punctele de vedere aceste lucruri. De aceea au ieşit campioni peste campioni pe vremea mea“, a mai spus managerul tehnic al FC Viitorul.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii