Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi „Nu trebuie să facem doar emisiuni pentru a discuta cât de înalt e Gigel şi cât de scund e Ionel“

ro

19 Feb, 2018 00:00 2694 Marime text

Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, este de părere că discuţiile din fotbalul românesc trebuie să atingă fondul problemei: ce trebuie făcut pentru performanţă
 
„Regele“ şi-a reafirmat intenţia de a pleca din România, pentru a antrena o echipa renumită, cu un proiect important. Antrenorul campioanei României se gândeşte la viitorul fotbalului românesc şi spune că acesta trebuie condus într-un proiect mai mare ca cel al Generaţiei de Aur.
 
„În ce priveşte plecarea din România, aceasta e partea mea personală. O să vedeţi cum va fi. S-au făcut 100.000 de interpretări. Eu cred că am fost destul de clar. Mi se pare normal ca şi eu, ca orice antrenor care a făcut bine, să mă gândesc că într-o zi voi avea o provocare. Cu siguranţă, voi pleca. Am afirmat acest lucru şi nu are cine să mă schimbe. Doresc binele fotbalului românesc, care sper să intre pe un drum aşa cum trebuie. Am văzut că şi la Federaţie sunt concurenţi importanţi. Cel care va conduce, după alegeri, cu echipa sa are obligaţia să ducă fotbalul românesc într-un proiect mai mare ca cel al generaţiei noastre“, a arătat Gică Hagi.

„Să avem pretenţii, să vorbim concret“ 

Potrivit „Regelui“, fotbalul românesc trebuie să-şi propună măcar să atingă performanţele Generaţiei de Aur. „Chiar dacă nu vă pică bine, acele rezultate pun presiune pe toţi cei care aţi crescut cu noi; obişnuiţi-vă cu ele sau cel puţin ar fi bine să vă doriţi sau să ne propunem măcar să atingem acele performanţe. Ştiu că, în România şi oriunde, performanţa creează presiune, iar unora nu le place sau nu acceptă. Sunt numărul unu care investeşte în viitorul fotbalului românesc, de acum opt ani. Luaţi câţi jucători furnizăm noi la loturile naţionale. Plus investiţia privată, de milioane multe, într-o bază sportivă incredibil de competitivă, la nivelul cel mai înalt. Lucrul concret legat de Hagi e simplu. Chiar dacă am zis că plec, voi susţine în continuare, cât voi putea, acest lucru. Am plecat pe un drum şi voi merge în continuare pe el, dar lăsaţi la o parte supărarea mea. Ea nu contează prea mult. Contează ca fotbalul românesc să se dezvolte, să ajungă la un nivel foarte înalt. Să avem pretenţii, să vorbim concret despre problemele reale ale fotbalului. Nu să facem doar emisiuni pentru a discuta cât de înalt e Gigel şi cât de scund e Ionel şi pentru a trata anumite lucruri care, după părerea mea, nu au importanţă. Trebuie vorbit şi de fondul problemei: cum trebui să arate fotbalul românesc, pentru a face şi noi performanţă, ca alţii“, a menţionat Gică Hagi.

„Oamenii mei sunt cei care spun «Da, se poate»!“ 

Managerul tehnic al FC Viitorul vrea ca în fotbalul românesc să se impună obiective înalte. „S-au făcut aluzii despre ce am vrut eu să spun. Eu nu concurez cu niciunul, nu am vorbit în numele meu propriu, pentru mine. Pentru toţi din România e destul de clar ce fac. Cred că fac o muncă foarte bună. Sunt implicat aşa cum trebuie. O fac la sectorul şi într-o viziune pe termen mediu şi lung, cu tot ce are nevoie fotbalul românesc. Nu caut reclamă. Sunt un tip format prin sport şi am făcut performanţă la un nivel foarte înalt. Nu uitaţi că sunt român şi că pe timpul meu am fost unul dintre aceia care v-au făcut să vă simţiţi mândri că am bătut, pentru că ne-am bătut cu toţii. Pe acea vreme, se putea. Acum, văd că nu se poate. Toată lumea în România l-a luat pe nu în braţe. Iar cu nu în braţe, n-aveţi nicio şansă, vă duceţi în groapă! Oamenii mei sunt cei care spun «Da, se poate»! Ne punem presiune la nivelul cel mai înalt. Să încerci să devii cel mai bun, să ai o strategie foarte clară şi să încerci să selectezi pe cei mai competitivi. Simplu“, a spus Hagi.

Opt titulari şi alţi patru pe bancă din academie 

Cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc a atras atenţia că FC Viitorul mizează masiv pe tineri din această iarnă, dar că acest fapt nu este scos în evidenţă. „Nimeni să nu uite, nici bunii, nici răii din România, că am făcut şcoală la Barcelona şi la Real Madrid. Cred că am dreptul să-mi spun şi eu opinia legat de starea fotbalului românesc, când pronunţ aceste două nume. Mi-am câştigat acest drept, dar, uşor-uşor, mi l-aţi luaţi sau vreţi să mi-l luaţi. Dar nu e nicio problemă. Nu bat la uşă, nici nu cerşesc ceva de la cineva. Rolul meu e să formez jucători pentru loturile naţionale. Văd că nimeni nu vorbeşte că, de când au reînceput pregătirea şi meciurile oficiale, Viitorul foloseşte opt jucători titulari şi alţi patru pe bancă din academia proprie. Şi vrea să se califice în play-off. N-am văzut o vorbă. De ce? Nu-mi faceţi mie propagandă, ci jucătorilor. Aşa cum o faceţi pentru alţii, procedaţi şi cu aceştia, că merită şi ei. Viitorul face un lucru destul de clar“, a punctat Hagi.

Mândri, dar şi trişti 

Hagi vrea să fie perceput ca un om al fotbalului, nu ca un povestitor, ca un om pentru care fotbalul e o pasiune. „Eu îmi dau cu părerea, nu atac, nu pun bombe, nu mă revolt. M-am «revoltat» acum opt - nouă ani, când am investit în cea mai frumoasă bază sportivă. M-aţi întrebat atunci când îl voi descoperi pe noul Hagi, iar eu am spus că voi scoate mulţi jucători. Tot ce am zis s-a întâmplat. Asta înseamnă un singur lucru: muncă, zi de zi, şi sacrificiu. E mai mult decât o datorie a mea, e o pasiune. Vreau să fiu perceput ca om al fotbalului, nu ca scriitor sau povestitor. Ştiu şi eu că mai greşesc din când în când. Că aşa e normal, când vorbeşti mult, faci şi greşeli. La 20 de ani nu vorbeam, la 30 n-am vorbit, la 50 mai vorbesc şi eu mai mult, pentru că am ce să povestesc. Şi cred că nu vă plictisiţi. Voi, în Constanţa, trebuie să fiţi mândri că s-a înfiinţat o echipă care a reuşit ceva. Iar, 2, să fiţi trişti că echipa care era de tradiţie nu mai există. Şi întrebarea e de ce. Din simplul motiv pentru care a vorbit Hagi acum o săptămână. Şi nu cred că asta şi-o dorea Hagi vreodată. Nu şi-a dorit-o niciodată. Bine ar fi ca Dobrogea să ajungă o regiune importantă, cu foarte multe echipe, la toate eşaloanele. Să se facă sport mult, să se investească în acest lucru şi să ne meargă bine“, a mai menţionat „Regele“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii