Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Gică Hagi m-a învăţat o grămadă de lucruri“ Alexandru Măţan, debut cu gol în Liga 1 şi campion naţional

ro

01 Jun, 2016 00:00 3403 Marime text

FC Viitorul Constanţa a devenit pentru al doilea an la rând campioană naţională la juniori B (sportivi de până în 17 ani, născuţi după 1 ianuarie 1999). Echipa antrenată de Nicolae Roşca a învins în finală Dinamo Bucureşti, cu 4-2 (2-1), golurile învingătorilor fiind marcate de Alexandru Măţan (2), Robert Neciu şi Mihai Ene (din penalty). 
 
„Aştept acest titlu de foarte mult timp. Nu avem un secret, muncim foarte mult. Ne trezim dimineaţa la ora 7.00 şi ne încheiem ziua la ora 20.00. Este o activitate incredibilă, o academie foarte frumos formată, care scoate mulţi jucători. Gică Hagi m-a învăţat o grămadă de lucruri şi sper să am şi în continuare ocazia să învăţ de la el“, a declarat promiţătorul Alexandru Măţan, care a debutat cu gol în Liga 1, pe 6 mai, la meciul Dinamo - FC Viitorul 3-3. De asemenea, atacantul a obţinut trofeul pentru „cel mai bun jucător“ la Puskas Suzuki Cup U-17.

Mihai Ene - „Nu mi-a fost nicio clipă teamă“

„A fost un sezon greu şi un campionat dur. Dar suntem bucuroşi că am ajuns în finală şi am şi reuşit să o câştigăm. Nu ne-a fost uşor în meciul pentru titlu. S-a acumulat oboseala, dar am reuşit să gestionăm foarte bine situaţia. Nu mi-a fost nicio clipă teamă că vom scăpa victoria. Aveam încredere în calităţile noastre. Nu ne-am pierdut cu firea şi am reuşit să mai dăm goluri. Mă simt foarte bine cu două titluri naţionale în palmares. Acesta este mai important decât primul, pentru că suntem mai mari şi am format un grup foarte puternic. Suntem foarte fericiţi. Am muncit foarte mult ca să ieşim campioni“, a spus şi un alt marcator al finalei cu Dinamo, Mihai Ene.
 

Juniorii D, calificaţi la turneul semifinal

La juniori D (jucători născuți după 1 ianuarie 2003), FC Viitorul (antrenor, Ionuţ Mihu) s-a calificat la turneul semifinal al Campionatului Naţional, programat în perioada 9-11 iunie. Echipa constănţeană a obţinut calificarea la turneul zonal 7 de la Chiajna, pe care l-a câştigat, învingând în finală cu 5-1 (2-1) Petrolul Ploieşti. Golurile constănţene au fost marcate de Răzvan Tănasă (2), Gabriel DănuleasaIanis Vrişcu şi George Dragomir. Până în finală, FC Viitorul a înregistrat rezultatele: 10-0 cu echipa Conpet Ştefan cel Mare şi 14-0 cu CSS Slobozia.

Lotul de jucători

FC Viitorul a participat la turneul zonal de la Chiajna cu următorul lot de jucători: Ionuţ Stănescu, Cosmin Trandafir, Denis Bărăgoană - portari; Sasha Agiveli, Ştefan Bodişteanu, Andrei Ciolacu, Ionuţ Cojocaru, Gabriel Dănuleasa, George Dragomir, Răzvan Iorga, Nicolas Popescu, Răzvan Puiu, Leonard Rotar, Răzvan Suciu, Răzvan Tănasă, Ionuţ Tudori, Ianis Vrişcu - jucători de câmp.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii