Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frontiera Tomis Constanța, câștigătoare a Cupei Regelui 2021. Spectacol la Ploiești

ro

06 Jul, 2021 00:00 2455 Marime text
 

 
  • Echipa de pe litoral, campioana națională din 2019, s-a duelat pentru trofeu cu CS Biruinţa Gherăeşti.
  • Cupa Regelui a ajuns la a opta ediție, iar Cupa Reginei - la ediția a doua.
  • Cele două cupe naționale la sportul tradițional românesc, oina, au fost organizate la Ploiești.
 
Finalele ediției 2021 ale Cupei Reginei și Cupei Regelui la oină s-au disputat la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană“, trofeele revenindu-le echipei feminine Dacia Mioveni (Cupa Reginei) și formației masculine Frontiera Tomis Constanța (Cupa Regelui).
 
Echipa de pe litoral, campioana națională din 2019, s-a duelat pentru trofeu cu CS Biruinţa Gherăeşti (vicecampioana naţională din 2019), în timp ce Dacia Mioveni (câştigătoarea Cupei României din 2019) a învins Progresul Băileşti (campioana naţională din 2019). 
 
Cupa Regelui a ajuns la a opta ediție, iar Cupa Reginei - la ediția a doua. Cele două cupe naționale la sportul tradițional românesc, oina, au fost organizate la Ploiești de Federația Română de Oină (președinte, constănțeanul Nicolae Dobre), în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român și în parteneriat cu Primăria Ploiești și cu CSM Ploiești. La eveniment au fost prezenți și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Radu.
 
„Ediția 2021 a fost cea mai frumoasă și mai reușită de la fondarea celor două Cupe și până astăzi“, se apreciază într-o postare pe pagina de Facebook „Familia Regală a României“. Conform sursei citate, „Federația Română de Oină a fost fondată în anul 1932, sub domnia Regelui Carol al II-lea. De atunci încoace, fiecare generație regală a sprijinit cel mai vechi și mai tradițional sport românesc, strâns împletit cu istoria, știința, educația și arta națională. Până în anul 2017, Federația Română de Oină a fost sub Înaltul Patronaj al Regelui Mihai. De atunci încoace, ea se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei. În acești ultimi patru ani, a fost introdus în calendarul competițional «Cupa Reginei», care oferă șansa oinei feminin să fie mai bine cunoscută de publicul din țara noastră“.
 
După cum se arată în comunicat, la evenimentele de oină de la Ploiești, corul Filarmonicii „Paul Constantinescu“ din Ploieşti a intonat Imnul de stat al României şi Imnul Regal, iar apoi sute de porumbei și-au luat zborul deasupra stadionului, moment oferit de crescătoriile columbofile Ambiţia MMA şi Levin Haus, membre ale Asociaţiei Judeţene Columbofile Prahova. A luat parte la întregul eveniment Asociația Tradiții Ostășești, aflată sub înalt patronaj regal. Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, i-a oferit Custodelui Coroanei, în mod simbolic, Cheia Oraşului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Oină)
 

Citește și:
 
Oină
Frontiera Tomis Constanța, locul întâi după turneul regulat al Campionatului Național. Parcurs perfect!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii