Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Cupa României la oină. Competiţie găzduită de Cumpăna (video)

ro

12 Jul, 2021 00:00 3741 Marime text
 

 
  • La ediţia 2021 a Cupei României au participat şase echipe. Pe podium au mai urcat Biruinţa Gherăeşti şi CS Olteni.
  • Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a primit din partea Federaţiei Române de Oină o plachetă, un tricou şi o medalie.
  • În comuna Cumpăna se doreşte înfiinţarea şi a unei echipe de oină. 
 
Complexul Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna a găzduit, timp de două zile, ediţia a 65-a a Cupei României la oină, întrecere rezervată seniorilor.
 
Competiţia a fost organizată de Federația Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, ACS Frontiera Tomis Constanța și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local ale comunei Cumpăna, CS Victoria Cumpăna, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanta și Asociația Județeană de Oină Constanța. Au participat şase echipe, Frontiera Tomis Constanța, Biruința Gherăești, CSM Râmnicu Sărat, CS Olteni, Energia Râmnicelu și Stejarul Pârcovaci, iar, în final, câştigătoare a fost Frontiera Tomis Constanţa. În finala mare, la capătul unui meci foarte disputat, Frontiera Tomis a învins cu 14-11 Biruinţa Gherăeşti. Medalia de bronz i-a revenit echipei CS Olteni, care a trecut în finala mică de Stejarul Pârcovaci, scor 20-6.

 

Echipă de oină la Cumpăna


 
„Felicitări tuturor echipelor participante și mult succes la următoarele competiții!“, este mesajul autorităţilor locale din Cumpăna. La competiţie a fost prezent şi primarul comunei constănţene, ec. Mariana Gâju, care a primit din partea Federaţiei Române de Oină o plachetă, un tricou şi o medalie. „Acest trofeu este al tinerilor legitimaţi la CS Victoria Cumpăna, care să-i atragă lângă ei şi cei de la viitoarea echipă de oină a Cumpenei. Acesta este angajamentul pe care ni-l luăm noi, Cumpăna! Ne vom împlini visul când vom avea echipă de oină şi la Cumpăna. Acesta este visul nostru! Oina trebuie să fie prezentă în fiecare judeţ, cu echipe“, a declarat primarul comunei Cumpăna.

 

Prieteni dragi au revenit la Cumpăna


 
La festivitatea de deschidere a competiţiei, ec. Mariana Gâju li s-a adresat participanţilor: „Ne-a bucurat că domnul preşedinte al Federaţiei Române de Oină a solicitat ca această Cupă a României la oină, ediţia 2021, să se desfăşoare la Cumpăna, acasă, unde, prieteni dragi, aţi revenit, din Iaşi, din Neamţ, din Buzău, Teleorman şi Constanţa. Spun de fiecare dată: când se uneşte frate cu frate, se dă lumea la o parte. Când jucătorii de oină sunt umăr lângă umăr, toţi ceilalţi iubesc sportul naţional al României şi vin în rândul acestui sport tradiţional al nostru. Succes tuturor echipelor!“.

 

„Avem deja un câştigător - oina“


 
Peşedintele FRO, constănţeanul Nicolae Dobre, a menţionat şi el, în deschiderea Cupei României: „Vă mulţumesc mult că aţi făcut eforturi de a fi prezenţi aici. Sperăm ca şi vremea să ţină cu noi, până acum a plouat, ca în toată ţara. Dincolo de câştigătorul care va fi la final, căci este o competiţie sportivă, avem deja un câştigător, oina, prin prezenţa dumneavoastră aici, pentru că duceţi fiecare mai departe, la nivelul comunităţii, o tradiţie de zeci de ani. Vă doresc succes tuturor, iar, la final, cel mai bun să câştige!“. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Oină)
 
Citeşte şi:
 
Frontiera Tomis Constanța, câștigătoare a Cupei Regelui 2021. Spectacol la Ploiești
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii