Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Fotbalul e viaţa mea“ E ziua de naştere a lui Gică Hagi. Care e cel mai frumos cadou pentru „Rege“

ro

05 Feb, 2019 00:00 2543 Marime text
Gică Hagi, cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, îşi serbează marţi, 5 februarie, ziua de naştere, „Regele“ împlinind 54 de ani. Managerul tehnic al FC Viitorul (campioană a României în sezonul 2016/2017) şi iniţiatorul proiectului fotbalistic de mare succes Academia Hagi, fostul căpitan al echipei naţionale se declară un om împlinit, fotbalul fiind viaţa sa.
 
Duminică, FC Viitorul a remizat la Ovidiu cu U Craiova, 0-0, în primul meci oficial din 2019 din Liga 1 al celor două formaţii. „Era frumoasă victoria noastră, pentru ziua mea de naştere, dar cadoul meu ştiţi care este: ziua în care m-am născut, mulţumesc părinţilor că au avut acel gând. Ziua în care m-am născut e cel mai mare cadou pentru mine. Celelalte cadouri sunt prietenii pe care-i am, lumea care e lângă mine, iar cele mai importante în momentul de faţă - soţia şi clubul, pe care le am lângă mine. Soţia mă suportă, e lângă mine, mă susţine în tot ce fac. Îi mulţumesc public încă o dată că e cu mine. Iar Academia şi clubul, în afară că mai am momentele mele în care mă supăr, mi-au adus, de zece ani, foarte multe satisfacţii. Aşa că, la vârsta mea, sunt un om împlinit. Am făcut multe ca sportiv. Ca proprietar de club, sunt mulţumit de munca pe care am făcut-o alături de ceilalţi care m-au ajutat să ajungem la aceste performanţe. Fotbalul e viaţa mea. Mereu voi fi bucuros când voi fi lângă el, când îl văd, îl joc, îl antrenez şi îl comentez. Totdeauna îmi face plăcere“, a spus Gică Hagi.
 

Cifre ale unei cariere nepereche

 
Născut în localitatea Săcele, din judeţul Constanţa, Hagi a jucat în cariera sa la FC Farul Constanţa (cu care a debutat în prima ligă), Sportul Studenţesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona şi Galatasaray Istanbul, peste tot punându-şi amprenta talentului său deosebit, prin evoluţii şi rezultate. La echipa naţională a susţinut 125 de meciuri (fiind depăşit doar de Dorinel Munteanu) şi a marcat 35 de goluri (la egalitate cu Adrian Mutu). A jucat la trei Campionate Mondiale (1990, 1994, 1998) şi la trei Europene (1984, 1996, 2000).
 

FC Viitorul şi Academia Hagi, zece ani de succes

 
În 2009, a înfiinţat FC Viitorul şi Academia care-i poartă numele, care au obţinut rapid rezultate şi au lansat în fotbalul mare mulţi tineri jucători. FC Viitorul a ieşit campioană a României şi e participantă în cupele europene, iar echipele Academiei (principalul furnizor cu jucători al loturilor naţionale de juniori) au cucerit de atunci multe titluri de campioană naţională şi medalii.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii