Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbaliștii Academiei Hagi își perfecționează tehnica cu TouchBall. Metodă revoluționară, implementată în întreaga lume

ro

09 Dec, 2020 00:00 4372 Marime text
  • Termenul TouchBall a fost ales de Academia Hagi, acest tip de minge cu plasă fiind cunoscut și sub alte denumiri, precum SenseBall sau MagicBall.
 
Chiar dacă au intrat în vacanță, jucătorii Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” vor avea parte de o vacanță activă.
 
După ultimul antrenament din 2020, fiecare fotbalist al Academiei Hagi (născuți între anii 2008 și 2014) a primit cadou din partea clubului o minge TouchBall. Este vorba de o minge mai mică, plasată într-o plasă rigidă, care poate fi reglată în funcție de înălțimea sportivului care o folosește. Termenul TouchBall a fost ales de Academia Hagi, acest tip de minge cu plasă fiind cunoscut și sub alte denumiri, precum SenseBall sau MagicBall. Aceasta este o metodă revoluționară implementată în cluburi de fotbal și federații din întreaga lume, cum ar fi Federația Belgiană de Fotbal, AC Milan, RSC Anderlecht, KRC Genk, Glasgow Rangers, FC Metz sau FC Nantes.
 

Dezvoltarea atingerii senzoriale în regim de coordonare

 
„Ideea i-a aparținut lui Gheorghe Hagi, care a dorit ca jucătorii academiei sale să-și dezvolte atingerea senzorială în regim de coordonare de la vârste cât mai fragede. Directorul tehnic, Cristian Cămui, și directorul de metodologie și evaluare, Massimo Pedrazzini, au dezvoltat această idee implicându-l pe antrenorul de tehnică al Academiei Hagi, Lucian Mălăele”, se arată pe site-ul oficial al Academiei Hagi.
 

Competiție în rândul fotbaliștilor

 
Lucian Mălăele a filmat un tutorial prin care le prezintă sportivilor academiei constănțene un set de exerciții, pe care să le lucreze în vacanța de iarnă. De altfel, a fost demarată și o competiție în rândul jucătorilor Academiei Hagi, care au fost încurajați să se filmeze lucrând cu TouchBall. „Cele mai bune videoclipuri ale jucătorilor academiei de la țărmul Mării Negre vor fi prezentate pe contul oficial de Facebook al clubului Viitorul”, mai menționează sursa citată.
 
Citește și:

Cadouri de Moș Nicolae pentru jucătorii Academiei Hagi. Micii fotbaliști au intrat în vacanță

Sursa foto: Academia Hagi


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii