Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul director tehnic al Academiei Hagi, noul director al Şcolii Federale de Antrenori (galerie foto)

ro

06 Feb, 2020 00:00 2011 Marime text

Noul director al Şcolii Federale de Antrenori din România este Lucian Burchel, care a fost prezentat ieri într-o conferinţă de presă desfăşurată la Casa Fotbalului.
 
Timp de zece ani, între 2009 şi 2019, Burchel (55 de ani) a ocupat funcţia de director tehnic al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, cea mai performantă academie de fotbal din ţară, clasată pe locul întâi în clasificarea academiilor realizată de Federaţia Română de Fotbal şi o structură sportivă care, între 2009 (anul înfiinţării) şi 2019, a cucerit 24 de titluri naţionale, la toate categoriile de vârstă. Lucian Burchel este fost fotbalist (cu 160 de meciuri în prima ligă din România şi cu două selecţii la prima reprezentativă tricoloră), iar cariera de antrenor şi-a început-o în 1991, la CSS Șoimii Sibiu. Este deţinător al licenţa Pro, absolvit cursurile unor renumite şcoli de antrenori, precum Coverciano sau Clairefontaine.
 
„Domnul Burchel a contribuit la crearea şi implementarea unui concept în cadrul Academiei Gheorghe Hagi. Cu ajutorul experienţei sale, ne dorim să pregătim antrenori pe fiecare categorie de vârstă şi să putem face un transfer de cunoştinţe de la federaţiile din afară. De asemenea, suntem gata să lansăm Academia Naţională de Fotbal, care va fi locul în care vor fi pregătiţi toţi specialiştii din fenomenul fotbalistic. Scopul nostru va fi de a crea cât mai multe locuri de muncă pentru profesioniştii din domeniu”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, potrivit site-ului oficial al forului.
 
„Lucian Burchel reprezintă un câştig pentru noi şi o piatră de temelie pentru ceea ce ne dorim să dezvoltăm. Îi mulţumesc domnului Dan Apolzan pentru activitatea sa la conducerea Şcolii Federale de Antrenori, va continua să colaboreze cu domnul Burchel în această zonă”, a punctat şi directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiţă, conform sursei citate.
 
„Acest proiect m-a atras instantaneu, pentru că voi lucra după două principii care m-au ghidat şi ca om, şi ca profesionist, educaţie şi performanţă. Cunosc progresele Şcolii Federale de Antrenori care în următoarele luni va intra în proces de evaluare. La finalul acestuia vom avea o imagine clară şi vom putea continua toate aspectele pozitive şi să corectăm tot ce necesită îmbunătăţiri. Este o şansă pentru mine de a pune în aplicare, în folosul fotbalului românesc, tot ce am învăţat de-a lungul carierei”, a precizat Lucian Burchel, noul director al Şcolii Federale de Antrenori.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Fotbal)
 
Citeşte şi:
 
Lucian Burchel nu mai este directorul tehnic al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii