Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival atletic, timp de două zile Alergători de toate vârstele participă, pe faleza din Mamaia, la „Black Sea 10K“

ro

29 Sep, 2018 00:00 1964 Marime text
Timp de două zile, pe 29 și 30 septembrie, stațiunea Mamaia găzduiește tradiționala competiție atletică „Black Sea 10K”, eveniment organizat de Atena Sport Club, înființat și susținut de medaliatul olimpic Răzvan Florea, finanțat de Consiliului Județean Constanța, susținut de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Asociația Sanasport și sponsorizat de mai multe firme.
 
„Black Sea 10k” are ca scop promovarea mișcării (alergarea în aer liber) și a unui stil de viață sănătos pentru un segment larg al populației, precum și implicarea comunității locale într-o acțiune de promovare a sportului, mișcării, sănătății și beneficiile acestora. Cartierul general al întrecerii va fi în Piațeta din fața Hotelului Rex din stațiunea Mamaia.
 
Ziua dedicată copiilor 
Ziua de sâmbătă va fi dedicată în întregime copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, care se vor întrece în cadrul unui cros, pe un traseu organizat pe faleza din stațiunea Mamaia. Competiția se va desfășura pe categorii de vârstă: 5-6 ani (1 tură, 400 m - start ora 10.00), 7-8 ani (2 ture, 800 m - start ora 10.15), 9-10 ani (3 ture, 1.200 m - start ora 10.30), 11-12 ani (3 ture, 1.200 m - start ora 10.45), 13-14 ani (4 ture, 1.600m - start ora 11.00). Copiii cu dizabilități, indiferent de vârstă (dar sub 15 ani), au posibilitatea să aleagă categoria de vârstă la care aleargă. Primii trei clasați, atât în întrecere fetelor, cât și a băieților, vor fi premiați, festivitatea de premiere fiind programată în jurul orei 12.00.
 
Organizatorii le recomandă participanților să fie prezenți la locul desfășurării concursului cu cel puțin 30 de minute înainte de start! La înscriere, care poate fi făcută și la fața locului, toți copiii trebuie însoțiți de părinte, tutore sau profesorul coordonator, care trebuie să prezinte declarația pe proprie răspundere pentru minorii care aleargă, adeverință medicală și o copie a certificatului de naştere pentru copilul alergător. Fiecare participant va primi un kit de concurs care va conține tricoul oficial, numărul de concurs, medalia de finisher și diplomă de participare.

Traseu accesibil tuturor alergătorilor 

Ziua de duminică programează mult așteptata cursă de 10 kilometri „Black Sea 10 k”, cu startul, care va avea loc la ora 10.00, și sosirea, în Piațeta din fața Hotelului Rex. Traseul este accesibil tuturor alergătorilor, având diferențe minime de nivel și constă în 2 ture de câte 5 km fiecare, pe faleza din stațiunea Mamaia. Startul se va da din parcarea din fata Hotelului Rex, în dreptul restaurantului Sabroso, se va intra apoi pe faleză, către Hotel Iaki, până în dreptul Piațetei Cazino și retur, până la Hotel Zenith (fostul Golden Tulip). Sosirea se va face tot în parcare, în dreptul restaurantului Sabroso. Traseul de concurs va fi restricționat parțial circulației, intersecțiile fiind asigurate de voluntari și personal de specialitat, jandarmi și poliție.
 
Tot la ora 10.00, vor pleca în cursă și participanții în cursa de 5 kilometri, dar și în cea de ștafetă 2x5 kilometri. Traseul va fi asemănător cu cel de la cursa de 10 kilometri, întoarcerea urmând a se face după 5 km, în dreptul punctului de Start/Sosire.

Două surprize 

Pentru această ediție, organizatorii au pregătit și două surprize, introducând două probe noi: Cursa Populară, pe distanța de 2 kilometri, cu startul la 10.05, și Cursa Family Run, pe distanța de 1 kilometru, cu startul la ora 11.30.
Fiecare participant va primi un kit de concurs care va conține tricoul oficial, numărul de concurs, medalia de finisher, diplomă de participare și produse de la parteneri. Înscrierea concurenților se poate face până la data desfășurării concursului, în limita locurilor disponibile.
 
Fondul total de premiere este de 4.600 de lei, iar primii șase clasați la categoria Open atât la feminin, cât și la masculin, indiferent de vârstă, vor fi recompensați cu premii în bani, după cum urmează: Locul I - 800 lei, locul 2 - 600 lei, locul 3 - 400 lei, locul 4 - 250 lei, locul 5 - 150, locul 6 – 100.
 
Pe categorii de vârstă (Age Group), sub 19 ani (masculin, feminin), 20-29 ani (masculin, feminin), 30-39 ani (masculin, feminin), 40-49 ani (masculin, feminin), 50-59 ani (masculin, feminin), +60 ani (masculin, feminin), ștafeta feminin, masculin și mixt, cei clasați pe primele trei locuri vor primi cupe, diplome și produse.
Concurenții care vor obține un premiu la categoria Open, nu vor fi clasați și la categoria Age Group. Festivitatea de premiere va avea loc în jurul orei 13.00, în Piațeta din fața Hotelului Rex.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii