Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul - Sepsi Sf. Gheorghe 0-3. Scor stabilit încă din minutul 32! Gică Hagi - „A fost un examen pe care nu l-am trecut“ (galerie foto)

ro

03 Aug, 2020 00:00 3266 Marime text
  • Meciul dintre FC Viitorul și Sepsi s-a jucat în penultima etapă din turneul play-out al Ligii 1.   
  • În ciuda înfrângerii, FC Viitorul continuă să conducă detașat în clasament. 
  • În meciul cu Sepsi, la FC Viitorul a debutat în Liga 1 tânărul de 17 ani Bogdan Lazăr.
 
Liderul clasamentului play-out al Ligii 1, FC Viitorul, a înregistrat al treilea eșec  în această fază a campionatului, cedând cu 0-3 pe teren propriu în meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, jucat în etapa a 13-a, penultima a campionatului.
Într-o confruntare în care nu a putut folosi, din pricina accidentărilor, patru jucători de bază (G. Iancu, C. Matei, Boboc, de Nooijer), iar în timpul meciului s-a accidentat și Dussaut, FC Viitorul a fost condusă cu 3-0 încă din minutul 32! Acesta a rămas și scorul final, însă FC Viitorul continuă să conducă detașat în clasament, cu opt puncte. „Am făcut o primă repriză destul de slabă. Sepsi a fost o conectată, agresivă, a făcut presing în jumătatea noastră, pe construcție și pe circulașie. Vorbisem  cu jucătorii noștri vizavi de acest aspect. Am făcut greșeli mari în prima repriză și s-a rupt echilibrul. Partea secundă  a fost echilibrată, dar la 3-0 pentru adversar e foarte greu să joci și să revii. Am și folosit câțiva tineri. Fiecare trebuie să aibă oportunitatea sa. Din păcate, am început foarte bine turneul play-out și l-am terminat prost“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul. 
 

„Am zis că va fi greu“


Acesta este de pătere că accidentările din această perioadă vin în urma lungii perioadă de pauză pe care au luat-o echpele, în urma pandemiei de coronavcirus.  „Am zis că va fi greu. Contează și acest lucru, nu numai la noi, ci și la alte echipe. Am stat mult fără să jucăm fotbal, iar unii jucători azi sunt, iar mâine se accidentează. Aceste probleme vin probabil din suprasolicitare, pentru că evoluăm  din trei în trei zile. În plus, în timpul meciului, s-a accidentat și Dussaut, dar a intrat Căpușă și a făcut-o foarte bine“, a precizat Hagi, care a mai spus: „Pentru noi, a fost un test, pe care nu l-am trecut. I-am spus echipei că fiecare meci e un examen. Trebuie să ne gîndim puțin, să vedem ce facem de acum, în sezonul viitor, pentru că timpul e scurt. Trebuie să reflectăm, să facem o analiză serioasă și să vedem cu ce mSergem la anul“.
 

Bogdan Lazăr a debutat în Liga 1


În confruntarea cu Sepsi la FC Viitorul a mai debutat în Liga 1 un jucător format în Academia Hagi, fundașul stânga Bogdan Lazăr. În vârstă de 17 ani (e măscut pe 26 iunie 2003), Lazăr are 1,82 m, iar în meciul de sâmbătă a intrat pe teren în minutul 67, înlocuindu-l pe Paul Iacob. Campion național de juniori în 2019 cu FC Viitorul U17, Bogdan Lazăr are 26 de selecții la loturile naționale de juniori. „Felicitări, Bogdan, și mult succes în continuare!“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul. 
Începând cu 2012, FC Viitorul a debutat pe prima scenă fotbalistică a țării nu mai puțin de 43 de jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi:
- născut în 1991: Aurelian Chițu
- născuți în 1992: Romario Benzar, Alin Cârstocea
- născuți în 1993: Cristian Gavra, Alexandru Buzbuchi
- născuți în 1994: Ionuț Puțanu, Gabriel Iancu, Bogdan Țîru, Boban Nikolov, Florin Tănase, Bogdan Mitache
- născuți în 1995: Mihai Bălașa, Ionuț Vînă, Alexandru Mitriță, Alexandru Tîrnovan, Robert Hodorogea
- născuți în 1996: Răzvan Marin, Florin Cioablă, Ciprian Perju, Paul Iacob
- născuți în 1997: Cristian Manea, Dragoș Nedelcu, Arpad Tordai, Alexandru Cicâldău, Alexandru Stoica
- născuți în 1998: Ianis Hagi, Florinel Coman, Carlo Casap, Andrei Ciobanu, Doru Dumitrescu, Virgil Ghiță, Tiberiu Căpușă
- născuți în 1999: Tudor Băluță, Alexandru Mățan, Denis Drăguș, Radu Boboc
- născuți în 2000: Marius Leca
- născuți în 2001: Alexandru Georgescu
- născuți în 2002: Alexi Pitu, Louis Munteanu, Darius Grosu.
- născuți în 2003: Ștefan Bodișteanu, Bogdan Lazăr.

Sursa foto: FC Viitorul

Citește și: 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii