Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, pe locul zece, la opt puncte de play-off Cătălin Anghel - „Trebuie să ne ridicăm, împreună, şi să câştigăm la Piteşti”

ro

10 Feb, 2021 00:00 2697 Marime text
  • FC Viitorul a pierdut partida din etapa a 22-a a Ligii 1, acesta fiind al doilea eşec la rând în campionat.
  • Ultima victorie în campionat pentru formaţia constănţeană s-a înregistrat pe 10 ianuarie a.c.
  • Meciul următor, cu FC Argeş se joacă vineri, 12 februarie.
 
Înfrângerea de pe teren propriu cu FC Voluntari, 0-1 în etapa a 22-a a Ligii 1, a ridicat la şapte numărul partidelor consecutive fără victorie în Liga 1 pentru FC Viitorul.
 
Formaţia constănţeană n-a mai câştigat de pe 10 ianuarie a.c., când a trecut cu 2-1 de FC Hermannstadt la Ovidiu, într-o restanţă din etapa a 12-a. După aceea, jucătorii Viitorului n-au mai cunoscut gustul succesului, înregistrând cinci egaluri şi două eşecuri (golaveraj 8-10), înfrângerea cu FC Voluntari fiind a doua la rând, după cea de pe terenul campioanei en-titre, CFR Cluj.
 

„Am început meciul de la 0-1”

     
„Cred că factorul psihologic a jucat un rol destul de important cu FC Voluntari. În meciul anterior, cu CFR Cluj, am primit gol în ultimele secunde, acum - la începutul partidei (n.r. în minutul 5). Practic, am început de la 0-1, iar, în continuare, jucătorii au fost nenspiraţi, fără încredere şi nu au avut prospeţime. Nu am putut să împingem jocul spre poarta adversă, nu am fost lucizi. Nu ne-am creat ocaziile pe care eu cred că orice echipă care joacă acasă trebuie să şi le creeze”, a precizat antrenorul Cătălin Anghel, cel care, alături de Cristian Sava, stă pe banca tehnică a FC Viitorul în această perioadă, în condiţiile în care antrenorul principal, Mircea Rednic, şi alţi doi membri ai staff-ului său, au coronavirus.
 

Mai sunt opt etape

 
Seria fără victorii a echipei constănţene îşi arată efectele negative şi în clasament, Viitorul coborând pe locul zece, iar distanţa care o separă de poziţia a şasea, ultima care asigură calificarea în turneul play-off, crescând la opt puncte, cu opt etape înaintea încheierii sezonului regulat. În 22 de meciuri jucate până acum, Viitorul a acumulat 25 de puncte, după cinci victorii, zece egaluri şi şapte înfrângeri, golaveraj 29-30. În etapa următoare, echipa de pe litoral joacă în deplasare cu FC Argeş (locul 12, cu 23 de puncte). Meciul este programat vineri, 12 februarie, de la ora 20.00.   
 

O mare povară     

 
„Chiar dacă, în disputa cu FC Voluntari, am primit gol - asta e, se întâmplă în fotbal, s-au văzut foarte multe lucruri - trebuia să fim mult mai liniştiţi şi să creăm fotbal şi ocazii de gol, evoluând pe teren propriu. Toate echipele au program încărcat. După meciul de la CFR, am încercat să refacem jucătorii, şi fizic, şi mental. Faptul că am început de la 0-1 a pus o mare povară pe umerii lor. E momentul să nu ne mai lingem rănile însă, că nu e timp. Şansa noastră e, că la patru zile, jucăm din nou şi trebuie să ne ridicăm, împreună, şi să mergem să câştigăm la Piteşti, pentru a ieşi din această situaţie”, a mai spus Cătălin Anghel.  
 
Sursa foto: FC Viitorul
      
Citeşte şi:
 
FC Viitorul, învinsă pe teren propriu de FC Voluntari
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii