Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:02 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul Gică Popescu - „Ghinionul de a primi gol în ultimele minute a oferit ocazia unor persoane să insinueze și să jignească“

ro

18 Jun, 2020 15:59 2103 Marime text

• În urma meciului contra Chindiei Târgoviște, FC Viitorul a emis un comunicat de presă
• Gică Popescu spune că fiecare trebuie să se preocupe mai mult de ce se întâmplă în propria ogradă
• Cifrele meciului cu echipa din Târgoviște sunt în favoarea FC Viitorul
 
 
FC Viitorul, prin vocea președintelui clubului, Gică Popescu, a oferit o replică la unele reacții negative din Liga 1 în urma folosirii de către echipa de pe litoral, în meciul cu Chindia Târgoviște (pierdut cu 1-2), a unei formule de start cu zece jucători noi față de meciul precedent.
     

Există o luptă strânsă pentru rămânerea în Liga 1, echipele doresc să câștige fiecare meci și, totodată, și-ar dori să fie ajutate și de rezultatele celorlalte contracandidate.

Nici nouă nu ne-au convenit unele rezultate din acest sezon, însă nu am făcut nici un comentariu public.

Suntem destul de afectați de înfrângerea din meciul cu Chindia și doar neșansa a făcut să plecăm învinși de la Ploiești. 

În condițiile în care jucăm din trei în trei zile, după aproape 3 luni de inactivitate, suntem nevoiți să ne folosim de aportul fiecărui jucător din cei 30 pe care i-am avut în scurta perioadă de pregătire. Credeam că ați înțeles că la FC Viitorul nu există jucători titulari și jucători de rezervă.

Așa am procedat și în campionatele trecute, în atâtea și atâtea situații și, la acel moment, am fost lăudați că folosim toți jucătorii din lot sau că promovăm jucători noi în Liga 1.La meciul de ieri am întâlnit o echipă care nu a jucat în weekend-ul trecut, o echipă odihnită, care a beneficiat de un program diferit de al nostru. Din acest motiv, staff-ul nostru tehnic a ales să folosească anumiți jucători din lot care s-au remarcat în meciul amical de la Craiova, câștigat cu 3-0, și care au fost lăudați de mass-media pentru randamentul lor sportiv. Verificând datele statistice, veți observa că în meciul de ieri a debutat un singur jucător junior, ceilalți având destulă experiență competițională. În meciul câștigat cu echipa din Iași, cât și în meciul cu echipa din Târgoviște, am folosit același număr de jucători U21 (4), respectând strategia de formare și promovare a jucătorilor formați în academia noastră.
Tot referitor la statistică, pe care o prezentăm mai jos, vă rugăm să observați că jucătorii noștri au dominat meciul cu echipa din Târgoviște, iar ghinionul de a primi gol în ultimele minute (vă rugăm să revedeți golul), a oferit ocazia unor persoane să insinueze și să jignească.

Cu toții vrem să câștigăm, însă ar fi bine să ne preocupe mai mult ce se întâmplă în propria ogradă, în loc să aruncăm cu afirmații nefondate în munca altor cluburi, a fost comunicatul FC Viitorul.


Clubul constănțean a publicat și statistica Instat pentru meciul Chindia Târgoviște - FC Viitorul Constanța

Posesie: 64% FC Viitorul vs. 36% Chindia Târgoviște
 
Duel: 54% FC Viitorul Constanța vs. 46% Chindia Târgoviște
 
Atacuri: 107 (8 atacuri rapide, 89 atacuri poziționale, 10 faze fixe) - FC Viitorul Constanța vs. 74 (19 atacuri rapide, 50 atacuri poziționale, 5 faze fixe) - Chindia Târgoviște
 
Pase / reușite: 607/514 (85%) - FC Viitorul Constanța vs. 274 /197 (72%) - Chindia Târgoviște
 
Pase în careu / bune: 41/13 - FC Viitorul Constanța vs. 19/4 - Chindia Târgoviște
 
Șuturi / pe poartă: 16/5 - FC Viitorul Constanța vs. 7/3 - Chindia Târgoviște.

Sursa foto: FC Viitorul

Ti-a placut articolul?

Comentarii