Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanța Ianis Zicu - „Suntem învățați să fim «cobaii» acestei situații”

ro

07 Dec, 2020 00:00 2981 Marime text
  • FC Farul a pierdut meciul de pe teren propriu cu Csikszereda Miercurea Ciuc. 
  • Partida i-a prins însă pe „marinari” într-o situație specială, trupa de pe litoral având mulți jucători absenți și probleme de pregătire.
  • Echipa constănțeană este cea care va încheia anul în Liga a 2-a, cu meciul de pe 14 decembrie cu Ripensia Timișoara.  
 
FC Farul Constanța a înregistrat a cincea înfrângere din acest campionat, pierzând cu 0-2 meciul de pe teren propriu cu Csikszereda Miercurea Ciuc, din etapa a 15-a a Ligii a 2-a.
 
Partida i-a prins însă pe „marinari” într-o situație specială, trupa de pe litoral având mulți jucători absenți (accidentați sau infectați cu Covid-19) și venind după o săptămână în care jucătorii nu s-a putut antrena după un program normal (din pricina cazurikor pozitive de coronavirus). În această situație, echipa oaspete, care avea o serie pozitivă de șase meciuri la rând fără înfrângere, a dominat la capitolul fizic și a reușit să câștige partida.     
 

„O lipsă totală de prospețime”

 
Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul, a menționat că nu le poate reproșa elevilor săi lipsa de atitudine, văzându-se clar că nu au avut prospețime în joc.   
 
„Din păcate, o înfrângere, dar cred că era de așteptat, ținând cont că nu ne-am pregătit în ultima săptămână. Echipa a arătat cel mai rău din punct de vedere fizic de când sunt eu aici. Nu cred că pot să acuz vreun jucător că nu și-a dorit, atât s-a putut. Am întâlnit un adversar foarte bun, nu degeaba este la a șaptea partidă consecutivă fără înfrângere în Liga a 2-a, cred că este adversarul care ne-a pus cele mai mari probleme. Noi am arătat, din păcate, o lipsă totală de prospețime, nu am avut potență. Chiar dacă unii tot vorbesc că ne-am antrenat, s-a văzut clar că nu am făcut antrenamente. Dacă am fi făcut, cu siguranță am fi arătat ca la partidele pe care le-am disputat în acest sezon, când echipa a arătat putere, dorință, atitudine. Chiar și astăzi au arătat atitudine, dar atunci când nu te ajută picioarele, lucrurile nu sunt în regulă”, a menționat Ianis Zicu.
 

„Sunt situații delicate”

 
Tehnicianul constănțean a remarcat că în echipă sunt probleme din pricina absențelor, iar pentru meciul următor va lipsi și Marius Leca, eliminat în disputa cu Csikszereda.
 
„Am început mai bine repriza a doua, după o primă repriză slabă, dar am primit foarte repede primul gol, iar de acolo lucrurile au devenit complicate. A venit și acel penalty, eliminarea lui Leca, iar acum o să mergem la Ripensia cu un jucător mai puțin, o să fim doar 13. Nu avem soluții la fundașul central, doar unul singur, Antoche, care până de curând evolua ca mijlocaș central. Am jucat fundaș dreapta cu Răzvan Greu, care este mijlocaș. Sunt situații delicate, dar sunt convins că putem să facem un meci bun la Ripensia și să rămânem în față pentru a intra bine în vacanță”, a punctat Ianis Zicu.
 

Al doilea sezon compromis

 
Din cauza problemelor de efectiv, principalul Farului a făcut doar două schimbări în partida cu echipa din Miercurea Ciuc, ultima forțată de accidentarea lui Antonio Cruceru.
 
„Am făcut doar două modificări, asta este situația. Din păcate, acest coronavirus lovește și nu avem ce face. Este un al doilea sezon compromis, din punctul meu de vedere, pentru că nu este adevărata valoare a echipelor în acest moment. Sunt foarte multe detalii, așa cum vorbeam la începutul sezonului, care vor face diferență și țin de destin. Nu țin de valoarea echipei sau de valoarea antrenorului, a conducătorilor, țin strict de acest coronavirus, care crează probleme. Apar și accidentările, suspendările, și atunci lucrurile sunt grave”, a menționat Zicu.
 

Șanse pentru play-off

 
În 13 meciuri jucate pe teren până acum, Farul a strâns 20 de puncte, înregistrând șase victorii, două egaluri și cinci înfrângeri, golaveraj 15-15. În ciuda înfrângerii cu Csikszereda, echipa constănțeană păstrează șanse reale pentru accederea în turneul play-off (locurile 1-6), mai ales că mai are de jucat un meci, restanța din etapa a 14-a, în deplasare cu Ripensia Timișoara, meci programat luni, 14 decembrie, de la ora 14.00. În plus, sunt așteptate și cele trei puncte, la „masa verde”, din partida cu Universitatea Cluj.  
 

„Este un timp destul de lung fără meci”

 
„Suntem în acest moment în locurile de play-off și trebuie să obținem o victorie la Ripensia ca să facem 26 de puncte, să putem intra în vacanță cu speranța că putem să rămânem în play-off și la finalul sezonului regular. Cu Ripensia jucăm pe 14 decembrie. Este un timp destul de lung fără meci, programul nu ne-a avantajat deloc de la începutul campionatului. Tragerea la sorți nu ne-a ajutat, 9 partide acasă și 11 în deplasare. Am început cu partidă în deplasare, la Petrolul, acum suntem ultima echipă care închidem sezonul, jucăm la Ripensia. Și anul trecut, când a început această nebunie cu coronavirus, eram la Miercurea Ciuc, în hotel, și tot acolo ne-a anunțat că se întrerupe campionatul. Deci, suntem învățați să fim «cobaii» acestei situații”, a adăugat Ianis Zicu.
 
Citește și:

FC Farul Constanța, înfrângere pe teren propriu cu Csikszereda Miercurea Ciuc

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanța)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii