Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanța a urcat în clasament Ianis Zicu - ”Pentru mine, toți sunt titulari și toți sunt importanți”

ro

16 Oct, 2020 00:00 4024 Marime text
  • FC Farul a învins cu 2-0 în deplasare Unirea Slobozia, în restanța din etapa a cincea.
  • În urma acestui succes, ”marinarii” au ajuns pe locul opt în clasament.
  • Echipa constănțeană mai are un meci restant, cu Pandurii Lignitul Tg. Jiu. 
 
După trei etape fără succes în Liga a 2-a, din care a scos un singur punct, în uma unui egal și a două înfrângeri, golaveraj 4-6, FC Farul a cunoscut din nou gustul succesului, câștigând cu 2-0 restanța din deplasare cu Unirea Slobozia, contând pentru etapa a cincea.

Victoria i-a urcat pe ”marinari” șase poziții în clasament, de pe 14 pe opt, cu zece puncte, iar echipa constănțeană mai are o partidă restantă, cea de pe terenul ultimei clasate, fără niciun punct, Pandurii Lignitul Tg. Jiu, meci programat pe 28 octombrie, de la ora 15.00. În acest moment, ierarhia arată astfel: : 1. FC U Craiova 1948 - 17p (7 meciuri), 2. U Cluj - 13p (7m), 3. Metaloglobus - 13p (7m), 4. Rapid - 13p (7m), 5. Dunărea Călărași - 12p (5m), 6. ASU Poli Timișoara - 11p (6m), 7. Petrolul - 10p (6m), 8. Farul - 10p (6m), 9. CS Mioveni - 10p (7m), 10. Unirea Slobozia - 10p (7m),  11. Turris-Oltul - 9p (7m), 12. Concordia - 8p (7m), 13. CSM Reșița - 8p (6m), 14. Csikszereda - 7p (5m), 15. Viitorul Pandurii Tg. Jiu - 7p (5m), 16. Gloria Buzău - 6p (6m), 17. Ripensia Timișoara - 6p (6m), 18. Comuna Recea - 4p (6m), 19. CSM Slatina - 3p (5m), 20. Aerostar Bacău - 3p (6m), 21. Pandurii Lignitul Tg. Jiu - 0p (6m).     

”Au reacționat foarte bine”


La finalul partidei de la Slobozia, antrenorul principal al Farului, Ianis Zicu, și-a felicitat elevii pentru atitudine și pentru efortul depus. ”A fost o partidă foarte grea, împotriva unei adversar care câștigase ultimele două partide, dar mă bucur că băieții au reacționat foarte bine după trei meciuri fără victorie. Am reușit să deschidem scorul repede, am fost echipa care a pus presiune în prima repriză. Am marcat și golul al doilea, apoi Slobozia a avut câteva ocazii ca să intre în joc, dar am menținut avantajul până la finalul primei reprize. După pauză, cred că am mai fi putut marca și să câștigăm la o diferență mai mare, dacă am fi judecat mai lucid unele faze. Nu am făcut schimbări în echipa de bază, toți jucătorii fac parte din lotul Farului, iar pentru mine toți sunt titulari și toți sunt importanți. Unii joacă din primul minut în unele meciuri, alții în altele. Cei care se antrenează și sunt dedicați sută la sută, mai devreme sau mai târziu primesc șansa aceasta”, a spus principalul formației de pe litoral, potrivit site-ului oficial al FC Farul.

Sâmbătă, meci cu Turris-Oltul Turnu Măgurele


În etapa viitoare, ”marinarii” joacă la Constanța cu Turris-Oltul Turnu Măgurele, confruntarea fiind programată sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 12.00. ”Nu știu dacă suntem sau nu în zona de play-off, este doar începutul campionatului, iar ceea ce mă interesează este să ne recuperăm fizic cât mai repede. Băieții au alergat foarte mult și avem doar două zile la dispoziție până la următorul joc”, a mai spus antrenorul Farului, conform sursei citate.

Marica - ”Ne-am distrat, chiar a fost o bucurie”


Pe stadionul ”Gheorghe Hagi” s-a disputat un meci între o echipă a clubului și tinerii amendați în curtea Școlii 29 din Constanța, iar fostul internațional Ciprian Marica, susținător al FC Farul (care a jucat în acea partidă), a subliniat utilitatea meciului de pe arena dn strada Primăverii.  
”Acum vreo săptămână, toată media făcea public incidentul de la Constanța, unde câțiva copii au fost reținuți de poliție și amendați că au jucat fotbal în curtea școlii. Am încercat să corectăm noi această eroare. I-am invitat pe copii la joacă acasa la ei, la Farul, pentru că Farul este echipa lor și a tuturor constănțenilor, este invitația la fotbal, la sport, la educație, la sănătate, la disciplină. Și, sper, la performanță. Alături de Ianis Zicu, Adrian Senin, Cosmin Pașcovici, Cristi Șchiopu, Tibi Curt, Daniel Florea, Dorel Zaharia, George Galamaz, Mihai Moraru, Marius Axinciuc, Daniel Ochia, Marius Soare și  Mihai Georges, ne-am hârjonit un pic pe terenul de joc. Ne-am simțit din nou ca în copilărie, chiar dacă articulațiile trosnesc acum la fiecare sprint. Ne-am distrat, chiar a fost o bucurie”, a postat Marica pe Facebook.

Cu gașca, pregătiți de-o miuță


Fostul fotbalist a menționat că FC Farul va continua astfel de acțiuni. ”Mulțumim, copii, că ați acceptat invitația noastră, vă mai așteptăm și pe voi, și pe alți copii din Constanța. Și promitem că vom continua să organizăm acțiuni de acest gen pe diferite terenuri, să venim în întâmpinarea copiilor care fac sport. Nici nu știți când vă veți pomeni cu gașca noastră în fața blocului sau în curtea școlii, pregătiți de-o miuță! Fiindcă e obligatoriu pentru viitorul acestei nații să facem sport. De la cele mai crude vârste și în orice împrejurare, pe orice teren!”, a mai punctat Ciprian Marica.

Sursa foto: Facebook (FC Farul)

Citește și:

Echipa FC Farul Constanța, victorioasă la Slobozia

Meciul bucuriei pentru copiii Constanței, alături de FC Farul

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii