Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciul bucuriei pentru copiii Constanței, alături de FC Farul

ro

13 Oct, 2020 09:34 3156 Marime text


Proiectul promovat de FC FArul Constanța a de promova fotbalul, în special, și sportul, în general, printre copiii și adolescenții constănțeni a bifat un moment special.

Pe terenul arenei centrale a complexului sportiv din strada Primăverii a avut loc un meci al bucuriei. Un meci care i-a adus împreună pe adolescenții amendați în urmă cu două săptămâni de către forțele de ordine doar pentru că făceau sport în curtea unei școli din Constanța și pe cei mai galonați reprezentanți ai clubului nostru.


Oficiali din conducerea clubului, membri ai staffului tehnic și antrenori din cadrul Centrului de Copii și Juniori, mulți cu numeroase selecții în echipa națională a României și cu nenumărate prezențe în cupele europene și în tricoul alb-albastru al Farului au participat.

Puștii s-au bucurat de fotbal îmbrăcați în echipamentul echipei de la malul mării și jucând împotriva foștilor fotbaliști Ciprian Marica, Tiberiu Curt, Ianis Zicu, George Galamaz, Dorel Zaharia, Cosmin Pașcovici, Adrian Senin, Cristi Șchiopu, Mihai Moraru, Marius Axinciuc, Daniel Ochia, Marius Soare, Mihai Georges. Nu a contat scorul, ci doar bucuria de a juca fotbal.

„În primul rând, ne-am distrat. Ne-am bucurat să-i avem pe acești adolescenți minunați alături de noi, cred că s-au distrat și ei. Ne-am reamintit fotbalul din copilărie și, de altfel, acesta a și fost scopul acțiunii: să redescoperim plăcerea de a juca în fața blocului, în curtea școlii, pentru că baza sportului de performanță este, practic, ce se joacă pe stradă. Chiar anul trecut am încercat să ducem acest spirit și în școlile generale, ne-am deplasat acolo cu jucătorii de la echipa mare și cu antrenorii din cadrul Centrului de Copii și Juniori tocmai pentru a încuraja acești copii să fac sport, să facă mișcare, să facă exercițiu fizic pentru sănătatea lor. Astăzi a fost și un prilej să reunim toți, pentru că nu ne-am văzut foarte mult împreună din cauza noilor reguli. Ne-am întâlnit și cu antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori, ne-am amintit de vremurile când jucam împreună și cred că s-au bucurat și copiii că au jucat fotbal împreună cu noi. I-am invitat pentru că am citit în presă ce li s-a întâmplat. Au fost practic luați din curtea școlii, unde făceau sport. Considerăm că toți copiii au dreptul să joace fotbal, să se distreze, să facă sport, în primul rând. Așa cum ei sunt copiii orașului, sunt ai noștri, așa și Farul este echipa Constanței și sunt bineveniți oricând la noi în curte. Să facă sport și să fie sănătoși”, a spus la final managerul clubului, Tiberiu Curt.


Acțiunile de promovare a sportului și de a atrage copiii Constanței către fotbal și către clubul FC Farul, al cărui Centru de Copii și Juniori are peste 400 de sportivi legitimați, vor continua și pe viitor.

“Ne face o mare plăcere că numărul copiilor care vin în cadrul clubului nostru să mărește pe zi ce trece. În afară de performanța pe care o urmărim, încurajăm și sportul de masă, ca acești copii să facă fotbal, să lase tabletele și să facă sport real, nu virtual”, a adăugat Tiberiu Curt.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii