Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Sunt cu gândul la echipa mare, după evoluții de succes în Liga Elitelor, cu Farul II ori sub tricolor

ro

18 Jan, 2022 00:00 3916 Marime text
 
 

 
  • Visul lupilor tineri din curtea Farului e să îmbrace tricoul echipei de seniori.
  • Născut în 2005, portarul Vlad Răfăilă e și internațional, iar în acest an a fost chemat în pregătire la seniorii Farului.
  • Un alt portar de viitor al Farului, Ștefan Mușat, și-a serbat luni ziua de naștere, el împlinind 21 de ani.
 
Tinerii din grupele de juniori ale Farului se pregătesc zi de zi cu gândul de a urca la echipa mare. Iar pe parcurs să aibă evoluții cât mai bune la categoria lor de vârstă (la Liga Elitelor), la Farul II (în Liga a 3-a) ori la echipele naționale. 
 
Căpitan la formația reprezentativă Under-17 a României, mijlocașul Andrei Borza și-a propus în 2022 să dispute cât mai multe partide și să facă pasul la formația de seniori a Farului. „Am intrat bine în noul an cu pregătirea, am jucat și un meci cu echipa mare. Mă simt excelent. Trecem peste faptul că e frig și muncim în continuare. A fost o vacanță, bună, meritată, mi-am încărcat bateriile, iar acum așteptăm să înceapă campionatul. Pentru 2022, îmi propun să am cât mai multe meciuri în picioare și să fac pasul către echipa mare“, a declarat tânărul fotbalist.
 
Vrea să fie golgeter în Liga Elitelor
 
Component și el al lotului național U-17, atacantul Adrian Mazilu începe anul cu gândul a da cât mai multe goluri. „Trebuie să ne pregătim foarte bine, pentru că ne așteaptă campionatul. Trebuie să terminăm pe primul loc. Mi-am încărcat bateriile în vacanță și am revenit în forță. În noul an, îmi propun să devin golgeter în Liga Elitelor și să debutez și la Liga a 3-a, să dau goluri, iar la lotul național să avem cât mai multe convocări. Mă gândesc și la echipa mare, dar mai e mult de muncit până acolo și trebuie să demonstrez“, a punctat Adrian Mazilu. 
 
„Suntem cei mai buni și așa trebuie să rămână“
 
„Ne pregătim foarte bine la antrenamente și sperăm să ne atingem toate obiectivele. A fost un meci bun cu echipa marte, ne-au cam alergat, dar asta e la început. La Liga a 3-a, în primă fază sperăm să terminăm pe podium și să intrăm în play-off, iar apoi să promovăm în Liga a 2-a. În Liga Elitelor, ne dorim să continuăm pe aceeași linie. Suntem cei mai buni și așa trebuie să rămână. Eu îmi doresc să fiu sănătos, iar lucrurile bune vor veni. Sper să marchez în continuare“, a menționat mijlocașul Ionuț Cojocaru (născut în 2003).  
 
A dat goluri, a pasat decisiv și a driblat bine
 
Mijlocașul ofensiv Răzvan Tănasă speră să continue și în 2022 perioada foarte bună pe care a avut-o în anul precedent. „În Liga a 3-a, ne propunem promovarea în Liga a 2-a, cu cât mai multe goluri marcate și cât mai puține primite. În Liga Elitelor, obiectivul rămâne, ca în fiecare an, cucerirea titlului. Am avut o primă parte a sezonului foarte bună: am dat multe goluri, pase decisive, mi-au ieșit foarte multe driblinguri și sper să o țin tot așa și în retur. Pe 2022, îmi doresc să fiu sănătos, iar dacă voi avea reușite să pot face pasul la echipa mare“, a menționat jucătorul, care a marcat și sub tricolor.
 
Cu gândul și la Euro 
 
Purtător al banderolei de căpitan la România U-19, fundașul central Dan Sîrbu speră să demonstreze că merită să facă trecerea și la echipa mare. „Trecem prin pregătirea normală de început de an. Trebuie să ne antrenăm cât de bine putem pentru a fi la un nivel înalt în partidele oficiale. Am avut o vacanță frumoasă, m-am relaxat alături de familie și prieteni. Urmează o a doua parte a sezonului dificilă, avem ca obiectiv promovarea în Liga a 2-a, iar cu Naționala sperăm să ne calificăm la Euro. Cu toții vrem să ajungem la echipa mare a Farului și trebuie să demonstrăm că suntem la fel de buni ca jucătorii de acolo“, a punctat Dan Sîrbu.  
 
„Sper să fructific șansa care mi s-a acordat“
 
Născut în 2005, portarul Vlad Răfăilă e și internațional (purtând și banderola de căpitan la lotul Under-17), iar în acest an a fost chemat în pregătire la seniorii Farului. „Mă bucur că am fost chemat la echipa mare să mă antrenez alături de băieți, să fac și eu cunoștință cu vestiarul și să mă pregătesc aici. Sper să fructific șansa care mi s-a acordat. În 2022, îmi propun să fiu sănătos, să am continuitate în evoluții și, de ce nu, ușor-ușor, să fac pasul către categoria superioară de vârstă, poate și spre seniori, adică Liga a 3-a momentan. La Liga Elitelor vrem să câștigăm campionatul, fără a pierde niciun meci“, a precizat Vlad Răfăilă.
 
„Visul să ți se împlinească“
 
Un alt portar de viitor al Farului, Ștefan Mușat, și-a serbat luni ziua de naștere, el împlinind 21 de ani. Tânărul fotbalist a primit un mesdaj de felicitare și de la fosta vicecampioană mondială la handbal Elena Frîncu, cea care a condus timp de 22 de ani DJST Constanţa fiindu-i mătușă. „Să ai parte de sănătate și iubire, iar visul tău de a ajunge unul dintre cei mai buni portari să se împlinească“, a menționat Elena Frîncu. Goalkeeper-ul este format de Academia Hagi, acolo unde a început fotbalul, în 2009. În sezonul trecut, el a evoluat sub formă de împrumut la CSA Steaua Bucureşti, formaţie care a promovat din Liga a 3-a în Liga a 2-a. După perioada Steaua, Ştefan a revenit la gruparea de pe litoral. Fost component al echipei Under-19 a FC Viitorul, Ștefan Mușat s-a încoronat în 2020, alături de colegii săi, campion al României în Liga Elitelor. În finală, echipa de pe litoral a trecut cu 6-5, după loviturile de departajare, de Dinamo București, iar Ștefan a apărat un penalty.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citește și:
 
Echipele Academiei Hagi au revenit la antrenamente. În campionate, toate sunt pe primul loc (GALERIE FOTO)
 
Farul Constanţa
Andrei Borza şi Enes Sali, goluri pentru România Under-17 la turneul de calificare pentru Turul de Elită

 
În Liga Elitelor Under-16, Farul Constanţa a învins LPS Buzău cu 12-0 (galerie foto)
 
Liga Elitelor U-19. Răzvan Tănasă, trei goluri în Farul - FC Botoşani 6-0
„Creşte de la meci la meci. Bate la porţile echipei mari“ (galerie foto)

 
Constanţa. Portarul Ştefan Muşat şi experienţa sa la Steaua Bucureşti
„Am trăit momente unice alături de suporteri“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii