Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Replica lui Gheorghe Hagi. „Deja v-ați dus în ridicol cei care ați spus-o! Rușine să le fie!“

ro

05 Aug, 2023 17:12 2935 Marime text


Farul Constanța, campioana României, s-a calificat în turul trei preliminar al competiției europene Conference League, după o dublă victorie, cu scorul general de 6-4, contra campioanei Armeniei, FC Urartu.

Au existat însă și voci care au pus la îndoială valoarea adversarului „marinarilor“, iar Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, le-a dat replica.
 

Am văzut că s-a zis că echipa cu care am jucat noi era echipă de Liga a 2-a, Liga a 3-a... Rușine să le fie! E campioana Armeniei. Anul trecut, Armenia a scos CFR-ul, cu o echipă care acum e după Urartu. Iar România a luat bătaie ultima dată acolo. Ca să faci o asemenea afirmație, deja v-ați dus în ridicol cei care ați spus-o. Urartu are jucători talentați, știe să paseze. Orice campioană, din orice țară, știe să paseze. Toți din Europa, inclusiv Faroe, s-au dezvoltat, au progresat, numai noi am regresat. E un adevăr, iar cineva trebuie să-l zică. Noi de ce am regresat? Găsiți răspunsul, dați-l voi, că eu nu mă pricep! Care e problema. Și o să vedeți că e una singură: banii. Bugetele! Conducătorii, cei care conduc fotbalul românesc să producă bugete, cei care conduc destinele sportului în România să aducă bani. Finanțare. Altfel... , a spus Hagi.

 
Acesta a subliniat și situația aparte în care s-a desfășurat meciul din Armenia.

Scuzați-mă, am jucat la 1.200 m altitudine. E groasă, nu e ușor. Să te duci acolo, pe căldurile acelea și să te acomodezi imediat, cu un antrenament. Dar echipa a arătat că are talent și a revenit. Și mai zic un lucru. Domnilor, nu contează cum începi, ci cum termini. Fotbalul are 90 de minute. Eu pot să iau decizii proaste, pe sistem. Am revenit, am citit situația, am reacționat, am făcut ce trebuie, iar jucătorii au excelat. Și am câștigat ambele meciuri, marcând de șase ori, în condițiile în care Farul nu are experiență europeană. Dar vedeți că din meciurile pe care le-am jucat în Europa, doar unul am pierdut, restul le-am câștigat. Depinde cum o iei și cum o pui. Mă simt și eu obligat să o spun, pentru că băieții chiar au muncit foarte bine, a menționat Gheorghe Hagi.     


Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:


Farul Constanța trebuie să mai treacă de două echipe pentru a intra în grupele Conference League 2023/2024. Prima e Flora Tallinn (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii