Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Farul Constanța, la finalul turului, 13 puncte în minus față de același moment al sezonului trecut. „Să nu credeți că în fiecare an vom fi campioni“

ro

06 Nov, 2023 17:00 1292 Marime text
 

 
  • În cele 15 meciuri jucate până acum în acest sezon, Farul a înregistrat șase victorii, trei egaluri și șase înfrângeri, cu golaveraj negativ, primind cele mai multe goluri dintre primele opt clasate.
 
Încheierea turului sezonului regular al Superligii 2023/2024 găsește Farul Constanța, campioana în exercițiu a României, cu 21 de puncte acumulate în 15 meciuri.
 
Înaintea partidei FC Hermannstadt - CFR Cluj, care încheie etapa a 11-a, luni, 6 noiembrie, de la ora 21.00, „marinarii“ ocupă în clasament ultima poziție de play-off, șase, dar, în cazul unui rezultat pozitiv al echipei sibiene contra CFR-ului, pot coborî pe șapte.
 
De la +17 la -2
 
În cele 15 meciuri jucate până acum în acest sezon, Farul a înregistrat șase victorii, trei egaluri și șase înfrângeri, cu golaveraj negativ, -2 (21-23), primind cele mai multe goluri dintre primele opt clasate. Față de aceeași perioadă a stagiunii trecute (încheiate cu obținerea titlului de campioană), echipa de pe litoral are cifre inferioare la toate capitolele. În ediția 2022/2023, după turul sezonului regular, Farul era pe locul întâi, cu 34 de puncte, după zece victorii, patru egaluri și doar un eșec în 15 partide. Golaverajul era pozitiv, +17 (28-11). Acum, Farul a încheiat turul cu patru meciuri la rând fără victorie (trei egaluri pe teren propriu și un eșec în deplasare), ultima partidă consfințind o remiză, 1-1, la Ovidiu, cu ultima clasată, FC Botoșani. Căderea în clasament și în evoluții e clară față de anul trecut. Pe lângă alte aspecte, în ultima perioadă, formația de la malul mării s-a confruntat și cu probleme însemnate de lot. Contra FC Botoșani, Farul nu a putut conta, din cauza accidentărilor, pe șapte jucători: Băluță, Nedelcu, Kiki, Vînă, Grigoryan, Benchaib și Andronache.
 
„Sunt preocupat, situația mă doare“
 
„Nu vreau să spun că a fost o minune ce am reușit anul trecut, s-a întâmplat pentru că eram foarte buni. Dar să nu credeți că în fiecare an noi vom fi cei mai buni, campioni. Nu, ne așteaptă ceva foarte greu. Ca să ajungi sus, trebuie să ai buget, bani foarte mulți, ca să te bați cu cei mai buni. E simplu. În rest, o dată poate ieși, altă dată nu. Sunt preocupat că am făcut egal în ultimele trei meciuri acasă, situația mă doare. Ne așteaptă un nou meci greu pe teren propriu, cu o echipă puternică (n.r. FC Hermannstadt). Superliga e grea, nu e ușoară, dar vom merge înainte. Totuși, nu o pot numi o săptămână neagră (n.r. Farul fiind și eliminată din Cupa României, după două înfrângeri în grupă), că nu ne-am înscris noi nici la finala Cupei, nu am declarat obiective mari, pentru că ați văzut, jucăm cu copiii, nouă jucători accidentați, țineți și voi cont de aceste probleme. Voi credeți că Farul e atât de valoroasă și atât de mulți bani are, plus jucători foarte buni, pe care-i plătește cel mai mult din România? Pe ce loc suntem, pe șase? Uite că nu ne aflăm așa jos. V-ați obișnuit cu locul întâi, cu cei mai buni, cu goluri multe, cu de toate. Anul trecut, echipa a fost mai inspirată ca acum. Probabil nu mai avem șansa de anul trecut, momentele de atunci, când ne-a ieșit. E de luptă, ușor-ușor trebuie să ieșim la luptă. Durează o zi, mâine trebuie să o luăm de la capăt, eu am nevoie de jucători montați, care vor să facă, puternici. Cu siguranță că ne lipsesc și jucătorii accidentați, pe care îi așteptăm să revină. Astăzi am băgat jucători născuți în 2002, 2003 și 2005“,a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.    
 
„Cred că nu mai sunt responsabili ca anul trecut“
 
Hagi a subliniat că, în partida cu FC Botoșani, în care „marinarii“ au fost egalați în minutele de final, jocul Farului nu a mai mers în direcția dorită după ce elevii săi au deschis scorul. 
 
„Atacul, în filosofia mea, așa cum văd eu lucrurile, începe de la portar. Toată lumea trebuie să joace bine ofensiv. În careu, e clar că trebuie să ai execuții. De câte ori am adus noi mingea în careu, câte faze am făcut... Acolo trebuie să fii fin, rece, să o vezi. Probabil că asta ne lipsește în momentul de față, luciditatea în fața porții. Trebuie să fim concreți. Vom încerca să facem acest lucru, vom vorbi. Ăștia suntem, cu ei vom merge înainte, cât vom putea, pentru că trebuie să schimbăm lucrurile. Apoi faza defensivă începe de la atacanți. Noi am fost dominați după ce am marcat pentru că atacanții și mijlocașii nu au mai făcut nimic. Punct! Defensivul începe de sus, de la numărul 9. Toți trebuie să știe să se apere. Dacă vor să se apere și au decis, OK, dar faceți-o! Nu să stăm, să ne plimbăm, să nu mai facem două pase, să nu cerem mingea... Cu jucători proaspeți! Ei aveau trei fundași, noi aveam doi atacanți. Deci aveau un om în plus în spate, nu în față. Cum ajungeau acolo cu acele situații, nu știu! Și au fost destule. Inexplicabil, nu am cuvinte! Pur și simplu, cred că nu mai sunt responsabili, așa cum eram anul trecut. Ambiția de a ne dori victoria, de a face rezultat, să arătăm, să facem lucrurile. De ce, când ai nevoie să joci, joci, iar acum, că ai marcat un gol, nu mai joci? Stai, te uiți, iar jucătorii care au intrat - zero! Să aducă ceva în plus, nimic! Ce facem? Vom vedea“, a mai spus Gheorghe Hagi.

UPDATE:
 
În ultima partidă a etapei, FC Hermannstadt a învins-o cu 1-0 (Neguț 61) pe CFR Cluj, situație în care Farul a coborât pe locul 7, primul sub linia de play-off.
 
Clasament la finalul turului: 1. FCSB - 31p, 2. CFR Cluj - 30p, 3. Rapid - 29p, 4. FC Hermannstadt - 23p, 5. Universitatea Craiova - 23p, 6. Petrolul Ploiești - 21p, 7. Farul Constanța - 21p, 8. Sepsi Sf. Gheorghe - 19p, 9. U Cluj - 19p, 10. UTA - 18p, 11. Oțelul Galați - 17p, 12. Poli Iași - 17p, 13. FC Voluntari - 16p, 14. FCU 1948 Craiova - 15p, 15. Dinamo București - 10p, 16. FC Botoșani - 7p.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
    
Citește și:
 
Hagi, după Farul Constanța - FC Botoșani 1-1
„Am atacat din minutul 1 până când am marcat, iar apoi totul s-a stins“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii