Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Ionuț Larie, votat de fanii „marinarilor“ jucătorul sezonului 2021/2022

ro

10 Jun, 2022 00:00 1423 Marime text
 

 
  • Clubul de pe litoral a avansat cinci propuneri dintre care suporterii să aleagă.
  • Revenit la echipa litoralului în vara trecută, Ionuț Larie a făcut un sezon apreciabil, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai „marinarilor“.
  • Fundașul central și-a făcut datoria în apărare, dar a și reușit să înscrie un gol, fiind prezent de mai multe ori și în echipa etapei.
 
La capătul unui sezon 2021/2022 în care Farul Constanța (aflat la primul an de la unirea dintre FC Viitorul și FC Farul) s-a calificat în play-off, clasându-se în final pe locul cinci în Liga 1, gruparea de la malul mării le-a propus fanilor să aleagă cel mai bun fotbalist al „marinarilor“ în campionatul trecut.
 
Sondajul s-a derulat pe pagina de Facebook a Farului, iar clubul a avansat cinci propuneri dintre care suporterii să aleagă: Marian Aioani (portar, 22 de ani, internațional de seniori al României), Ionuț Larie (fundaș central, 35 de ani, căpitanul echipei), Eduard Radaslavescu (mijlocaș, 17 ani, internaționl de juniori), Constantin Grameni (mijlocaș, 19 ani, internațional de tineret) și spaniolul Jefte Betancor (atacant, 28 de ani, golgeterul Farului și al doilea golgeter al campionatului, cu 16 reușite). Iar pe primul loc în preferințele suporterilor s-a situat Ionuț Larie. Prin participarea la concurs, fanii au intrat automat în cursa pentru câștigarea unui tricou oficial al formației de pe litoral și a unei eșarfe, iar cel care le-a câștigat a fost Costel Lungu.  
 
Aproape de a fi integralist
 
Revenit la echipa litoralului în vara trecută, Ionuț Larie a făcut un sezon apreciabil, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai „marinarilor“. Fundașul central și-a făcut datoria în apărare, dar a și reușit să înscrie un gol. Prezent de mai multe ori și în echipa etapei, experimentatul fotbalist a fost aproape de fi integralist la Farul în Liga 1, doar o problemă medicală împiedicându-l să dispute toate minutele în tricoul alb-albastru. „Am făcut un campionat bun, îndeplinindu-ne obiectivul principal, acela de a intra în play-off, ceea ce ne dă speranțe pentru viitor. Am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu orice echipă din Liga 1. Mă bucur că am fost ferit de accidentări și că nu am avut Covid sau altceva. În principal, mă bucur că am revenit acasă. M-am simțit foarte bine la echipă pe parcursul sezonului recent încheiat. În vara trecută, am făcut o alegere bună, semnând cu Farul“, a declarat Ionuț Larie, la Farul TV.
 
Obiectiv mai înalt
 
Dacă, în stagiunea trecută, Farul a ocupat locul cinci în Liga 1, în noua stagiune aspirațiile vor fi mai mari. „În noul campionat, cu siguranță ne dorim mult mai multe victorii. Vrem să ne clasăm pe o poziție mai bună ca în sezonul 2021/2022. Va trebui să muncim însă mult mai mult și sperăm să facem lucruri bune. Atât în campionat, cât și în Cupa României, întrecere în care am rămas datori, ieșind din primul tur, ceea ce a fost greu de digerat“, a mai spus Ionuț Larie, conform sursei citate.  
 
Cinci achiziții
 
Pentru noua stagiune, clubul de pe litoral a anunțat până acum perfectarea a cinci transferuri: Jeremy Corinus, Ayrton Mboko, Romario Benzar, Gabriel Torje și Kevin Doukoure. Jeremy Corrinus este francez, are 25 de ani, 1.84 m și evoluează ca fundaș central. Ayrton Mboko este un belgian de origine congoleză în vârstă de 24 ani, are 1,79 m și joacă fundaș dreapta. Ambii au semnat contracte valabile pentru următorii trei ani.
 
Romario Benzar (30 ani), fundaș dreapta, este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, are 19 selecții pentru naționala României, iar în ultimul sezon a fost legitimat la formația italiană Lecce. Mijlocașul Gabriel Torje (32 ani) are 57 de selecții și 12 goluri pentru naționala României, iar în sezonul recent încheiat al Ligii 1 a reușit șase goluri și trei pase decisive pentru Dinamo. Cu ani în urmă, Torje a fost promovat în Liga 1 de Gică Hagi, la Poli Timișoara. Kevin Doukoure este un ivorian în vârstă de 23 de ani, are 1,78 m, evoluează ca mijlocaș central, iar în ultimii ani a jucat în Slovenia, la Tabor Sezana. În același timp, Farul a anunțat că mijlocașul Florin Purece și portarul Laurențiu Brănescu nu vor mai continua la formația alb-albastră în sezonul 2022-2023.
 
Vacanță până săptămâna viitoare
 
În acest moment, fotbaliștii Farului sunt în vacanță, care va dura până pe 15 iunie. În continuare, pe 16 iunie, lotul va efectua vizita medicală înaintea primului antrenament, iar apoi „marinarii“ vor rămâne, pentru antrenamente, la baza sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu, până pe 25 iunie (inclusiv). Ulterior, în intervalul 26 iunie - 6 iulie, „alb-albaștrii“ își vor continua pregătirea la Poiana Brașov, unde vor disputa și cinci partide amicale. Apoi, înaintea startului în noua ediție, programat pe 16 iulie, Farul va disputa un ultim joc de pregătire, pe teren propriu.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a stabilit programul meciurilor amicale. Ultima verificare, cu Steaua
 
Fanii aleg fotbalistul sezonului la Farul Constanța. Ce premii oferă clubul de pe litoral
 
Ionuț Larie, căpitanul Farului Constanța
„Avem speranțe pentru viitor. În noul sezon al Ligii 1, vrem o clasare mai bună ca în precedentul“

 
Farul Constanța
Sebastian Mladen a ajuns la meciul 200. Ionuț Larie a salvat „onoarea“ camerei fără goluri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii