Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fanii aleg fotbalistul sezonului la Farul Constanța. Ce premii oferă clubul de pe litoral

ro

02 Jun, 2022 00:00 2551 Marime text

 
  • Aflat în acest moment la echipa națională, pentru primele meciuri ale tricolorilor din Liga Națiunilor, Marian Aioani are planuri mari cu Farul pentru noul sezon.
  • Portarul îți dorește ca echipa să se bată la campionat, iar el să aibă cât mai multe meciuri fără gol primit.
  • Enes Sali a făcut pasul de la juniori la echipa mare și spune că s-a bucurat de sprijinul tuturor, de la antrenori la colegi. 
 
La capătul unui sezon 2021/2022 în care Farul Constanța (aflat la primul an de la unirea dintre FC Viitorul și FC Farul) s-a calificat în play-off, clasându-se pe locul cinci în Liga 1, gruparea de la malul mării le propune fanilor să aleagă cel mai bun fotbalist al „marinarilor“ în campionatul recent încheiat.
 
Sondajul se derulează pe pagina de Facebook a Farului, iar clubul a avansat cinci propuneri dintre care suporterii să aleagă: Marian Aioani (portar, 22 de ani, internațional de seniori al României), Ionuț Larie (fundaș central, 35 de ani, căpitanul echipei), Eduard Radaslavescu (mijlocaș, 17 ani, internaționl de juniori), Constantin Grameni (mijlocaș, 19 ani, internațional de tineret) și spaniolul Jefte Betancor (atacant, 28 de ani, golgeterul Farului și al doilea golgeter al campionatului, cu 16 reușite). „Tu alegi fotbalistul sezonului! Scrie în comentarii numele jucătorului preferat și intri automat în cursa pentru câștigarea unui tricou oficial al formației noastre și a unei eșarfe. Poți vota până vineri, 3 iunie, ora 20:00, iar câștigătorul va fi anunțat sâmbătă dimineață!“, este mesajul Farului Constanța. 
 
Țintește și un transfer în străinătate
 
Aflat în acest moment la echipa națională, pentru primele meciuri ale tricolorilor din Liga Națiunilor, Marian Aioani are planuri mari cu Farul pentru noul sezon.
 
„A fost un an dificil, în care am avut și momente bune, și mai puțin bune, dar ne-am îndeplinit obiectivul de a pătrunde în rândul celor mai bune șase echipe ale campionatului. Mi-am dorit să vin la Farul și să am evoluții apreciate, pentru a putea fi convocat la echipa națională. În noul sezon, ne dorim să fim mai buni ca în acest an și să reușim să ne batem la campionat, având o performanță mai bună ca în ultima stagiune. Sprijinul fanilor a contat foarte mult, au fost alături de noi. Cel puțin acasă și-au adus un aport foarte mare, ținând cont că pe teren propriu am obținut cele mai multe rezultate. Avem o academie foarte bună, iar din spate vin jucători de calitate. Noi, cei cu experiență, am încercat să-i adaptăm cât mai repede la ce se dorește la echipa mare și să-i integrăm cât mai bine în colectiv. În sezonul viitor, îmi propun să ne batem la campionat, iar personal sper să am cât mai multe meciuri fără gol primit. Îmi doresc și ca evoluțiile mele să-mi aducă un transfer în străinătate“, a spus Marian Aioani, la Farul TV.   
 
„M-am simțit foarte bine“
 
În sezonul 2021/2022, Enes Sali a devenit, la 15 ani, 6 luni și 21 de zile, cel mai tânăr marcator din istoria campionatului românesc, iar la 15 ani, 8 luni și 22 de zile a devenit cel mai tânăr debutant din istorie pentru o echipă națională de seniori într-un meci oficial.   
   
„A fost un sezon foarte bun pentru noi. Ne-am îndeplinit obiectivul principal, să intrăm în play-off. Și eu, pe plan personal, am avut un campionat deosebit. De la junioli, am făcut pasul la seniori. M-am simțit foarte bine, iar colegii m-au ajutat foarte mult, ca și Mister, antrenorii, toată lumea. Mă bucur pentru evoluțiile mele, și de la echipa de club, și de la lot. Sper să o țin tot așa și de la meci la meci să joc cât mai bine. Premierele și recordurile pe care le-am înregistrat în carieră pe parcursul sezonului recent încheiat îmi dau mai multă încredere și mă ajută. Suporterii ne sprijină foarte mult. Le mulțumim. Sper să vină cât mai mulți fani la meciurile noastre. Noi, tinerii din lot, nu am simțit trecerea la echipa mare de la juniori, pentru că ne-au ajutat băieții experimentați. Ne-au dat sfaturi bune. În sezonul viitor, sper să am cât mai multe meciuri și să-mi ajut echipa“, a menționat și Enes Sali, conform sursei citate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța și capturi Farul TV
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Olandezul Bradley de Nooijer, șase pase decisive și un gol în sezonul 2021/2022. Fundașul cu apetit ofensiv!

 
Ionuț Larie, căpitanul Farului Constanța
„Avem speranțe pentru viitor. În noul sezon al Ligii 1, vrem o clasare mai bună ca în precedentul“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii