Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Dimitrie, fiul lui Stelian Carabaș, se remarcă la juniorii „marinarilor“. Gol foarte frumos cu Rapid București! (GALERIE FOTO)

ro

27 Nov, 2023 17:00 5726 Marime text

 
  • Farul Constanța U-15 a câștigat ultimele două partide disputate în acest an în turneul play-off al Ligii Elitelor.
 
Fostul fotbalist Stelian Carabaș, care a jucat şase ani la Farul Constanța, dar și la alte echipe din țară și străinătate, are motive de mândrie și de bucurie că fiul său cel mic, Dimitrie, îi poartă mai departe numele în sportul-rege.
 
Dimi e și el fotbalist, joacă la echipa Under-15 a Farului Constanța (antrenor, Marius Axinciuc) și trage tare la antrenamente și meciuri, având ambiția de a-i călca pe urme tatălui său. Farul U-15 a câștigat ultimele două partide disputate în acest an în turneul play-off al Ligii Elitelor U-15 și încheie anul pe locul doi în clasament. Cele două victorii, ambele înregistrate pe teren propriu, 4-1 cu Rapid București (restanță din etapa a treia) și 4-0 cu Sport Team București (din etapa a cincea), au fost extrem de importante în lupta pentru accederea în semifinalele Ligii Elitelor.
 
A deschis scorul
 
În disputa cu Rapid, Dimitrie Carabaș (titular integralist ca fundaș dreapta, în postul pe care juca pe vremuri și tatăl său) a înscris un gol, deschizând scorul în minutul 2, cu o execuție foarte frumoasă, șut din afara careului! Restul golurilor le-au aparținut lui Patrick Budescu (26), Cosmin Mihai (45), George Șifiringă (90+2) / Erik Mănăilă (18). În acest meci, pentru Farul U-15 au jucat: Matei Florea - Carabaș, Buzdugan (79 Drochioi), Budescu, Pambuca - Sanda, Seceleanu, Telehoi (72 Iordache) - Goncear (79 Racoviță), Mihai (54 Rezmiveș), Marincean (79 Șifiringă). Rezerve neutilizate: Taș Baran - Pletea, Drăghici, Avram. În victoria cu Sport Team București, pentru Farul U-15 au înscris Patrick Budescu (3), Alexandru Telehoi (18), Cosmin Mihai (25) și Teodor Iordache (64). În clasament, echipa de pe litoral ocupă locul doi, cu 40 de puncte, cu cinci mai puține decât liderul FCSB. Clasament: 1. FCSB - 45p, 2. Farul - 40p, 3. Daco-Getica București - 34p, 4. Rapid București - 27p, 5. Sport Team București - 27p, 6. FC Argeș - 24p. În play-off, Farul U-15 are două victorii, un egal și două eșecuri, golaveraj 12-8.
 
„Mi-a venit mingea și am dat la poartă“
 
„În meciul cu Sport Team București, timpul a fost nefavorabil, dar noi ne-am făcut jocul și ne-am impus. Cu Rapidul, mi-a venit mingea, am dat la poartă și mî bucur că am înscris. Dar mai fericit sunt că am obținut cele trei puncte. Suntem pe locul doi, iar în retur sperăm sărelansăm lupta, pentru a merge în semifinale. Pe 2023, mai avem trei meciuri în Cupa României. Trebuie să le câștigăm și pe ele și să intrăm bine în vacanță“, a declarat, la Farul TV. Dimitrie Carabaș, purtătorul tricoului cu numărul 2.
 
„Victoria cu Rapid ne-a dat mai multă motivație“
 
„O întâlnire foarte bună, un joc reușit al băieților. În ciuda timpului nefavorabil, am reulșit să ne păstrăm principiile și conceptul, reușind o victorie clară. Din păcate, am avut un început de play-off puțin mai nereușit, dar victoria din etapa trecută, cu Rapid, ne-a dat mai multă motivație. Ne pare rău că se termină campionatul acum. Până la vacanța de iarnă însă, mai avem trei meciuri de Cupă. Aseastă întrecere este al doilea obiectiv al echipei. Sperăm ca la finele campionatului să fim pe primul loc, iar în Cupă să luptăm pentru trofeu“, a spus și antrenorul Marius Axinciuc, după partida cu Sport Team București.
 
Golgeterul Cosmin Mihai
 
Cosmin Mihai este golgeterul Farului U-15, cu 18 goluri marcate până acum. „Sunt fericit că am reușit să înscriu și că am câștigat. Sper să marchez și în continuare. A fost o vreme urâtă, dar am obținut cele trei puncte. Sperăm să câștigăm și cele trei jocuri din Cupă“, a punctat Cosmnin Mihai.
 
Palmaresul lui Stelian Carabaș
 
În vârstă de 49 de ani, Stelian Carabaș e născut la Medgidia și a jucat şase ani la Farul Constanța, între 1991 şi 1997. Apoi s-a transferat la FC Naţional, iar în prima divizie din România a mai evoluat la Steaua, echipă cu care a ieşit campion naţional, în stagiunea 2001/2002. În străinătate a jucat în primele ligi din Turcia (la MKE Ankaragucu), Cipru (AEL Limassol, Anorthosis Famagusta) şi Grecia (Skoda Xanthi). În Liga 1, a bifat 273 de meciuri şi a înscris 21 de goluri. În campionatele externe are 80 de partide şi opt goluri: 17 / 0 în Turcia, 36 / 4 în Cipru şi 27 / 4 în Grecia. A jucat şi în Cupa Cupelor (patru partide), iar la echipa naţională are o selecţie, la partida România - Cipru 2-0, disputată la Constanţa, în anul 2000. În prezent, Stelian Carabaș e conducătorul Asociației Old-Boys FC Farul Constanța.
 
„Te iubește tata la infinit!“
 
În 2023, Dimitrie Carabaș a împlinit 14 ani, iar, cu ocazia acestui eveniment fericit mesajul tatălui său a fost: „La mulți ani, Dimi! Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale, să răsară mereu câte o rază de soare, care să-ţi aducă fericire şi bucurie! Șiii… nu uita că, oriunde te-ar duce viața, eu voi fi mereu lângă tine și te voi susține necondiționat! Te iubește Tata la infinit!“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Academia Hagi
 
Citește și:
 
Constanța
Veteranii Farului i-au învins pe cei ai lui FC Național la Memorialul „Gică Barbu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii