Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Atacanții, cu poftă de gol. Louis Munteanu, omul meciului cu Petrolul. „Reușita de la Iași m-a ajutat“ (GALERIE FOTO)

ro

11 Dec, 2023 17:00 1082 Marime text
 
 
  • În ultimele două victorii ale Farului, cinci dintre cele șase goluri marcate de campioană le-au aparținut atacanților.
 
Farul Constanța, campioana României, a bifat a doua victorie consecutivă în Superligă, mai mult, în ambele partide „marinarii“ marcând de câte trei ori, 3-2 în deplasare cu Poli Iași și 3-1 acasă cu Petrolul Ploiești, în etapa a 19-a.
 
Iar în cele două succese, cinci dintre cele șase goluri marcate le-au aparținut atacanților, care și-au făcut datoria în ambele confruntări. La Iași, au punctat Constantin Budescu, Rivaldinho și Louis Munteanu (întreaga tripletă ofensivă), iar contra Petrolului au marcat Budescu și Louis Munteanu, al treilea gol aparținându-i fundașului central Ionuț Larie (căpitanul Farului), care a ajuns la cota șase și este golgeterul „marinarilor“! Nu în ultimul rând, și în etapa a 17-a, când Farul a pierdut cu 2-4 pe terenul lui FC Voluntari, cele două goluri i-au aparținut lui Rivaldinho.
 
„Încerc să le dau încredere“
 
Faptul că atacanții punctează îl bucură pe Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului. „Asta le zic, asta lucrăm la antrenamente, încerc să le dau încredere. Toți ceilalți șapte jucători din spate trebuie să muncească pentru ei, să găsească soluții și să le dea pase. Atacanții trebuie să se miște, să se demarce, să vină la primit și să atace cât mai mult spațiul și poarta. La Iași, au făcut-o foarte bine, acum la fel. Sunt mulțumit de rezultat, ne trebuiau aceste puncte, victoria. Au fost goluri, atacanții au marcat“, a spus Hagi.
 
În cele 19 meciuri de până acum din Superligă, Farul a înscris de 30 de ori, prin: Larie - 6 goluri, Budescu, Louis Munteanu - câte 5, Rivaldinho, Andrei Artean - câte 3, Ionuț Vînă - 2, Constantin Grameni, Enes Sali, Mateus, Nicolae Carnat, Adrian Mazilu și Tudor Băluță - câte unul, cu mențiunea că Mateus și Carnat nu mai joacă la Farul.

Citește și:
 
Sondaj de opinie
Pe ce loc în clasamentul din Superligă credeți că va încheia Farul Constanța anul 2023?

 
„Mă bucur că mi-am sprijinit echipa din nou“
 
Grație evoluției sale din partida cu Petrolul, Louis Munteanu a fost declarat omul meciului. „O partidă bună făcută de noi, mai ales în prima repriză. Pentru partea secundă, am vorbit să gestionăm rezultatul și uite că am marcat și s-a terminat 3-1. Am obținut o victorie muncită și meritată, în același timp. Și Petrolul e bună, dar noi am făcut o partidă deosebită și suntem fericiți pentru cele trei puncte. Golul de la Iași m-a ajutat, mă bucur că mi-am sprijinit echipa din nou. Sper ca și în ultimele două meciuri din 2023 să înscriu cât mai mult, să le câștigăm și să avem sărbători cu bine. Jucăm la victorie și în cele două confruntări“, a menționat Louis Munteanu, la Farul TV.
 
„Contează să producem rezultate“
 
Gheorghe Hagi a subliniat că echipa de pe litoral a dovedit că poate lupta, împotriva unui adversar redutabil cum este Petrolul Ploiești. „Îmi felicit echipa, jucătorii, au făcut un meci complet, ambele faze. Am muncit, am luptat. Acestea sunt momentele, mai ales în perioada actuală, de iarnă, când trebuie să lupți și ai o atitudine și o determinare foarte bune. Contează să producem rezultate, restul mai puțin. Băieții au făcut ce am pregătit. Ceilalți, de pe bancă, au încercat să aducă ce trebuie. E o victorie meritată și vine bine pentru noi. Nu a fost un meci la discreție, adversarul a fost competitiv, în formă, nu pierduse de atâta timp. Noi eram cu problemele noastre, din ultima lună, cu ghinion la cele patru meciuri de acasă în care nu am câștigat, făcând egal, deși puteam învinge. Așa ceva te apasă, te gândești, vrei nu vrei, că suntem oameni. Mă bucur că jucătorii au făcut un meci foarte bun și au arătat că pot lupta, contra unui adversar puternic, cu jucători experimentați, buni în toate compartimentele. Dar am făcut ce trebuia“, a punctat Gheorghe Hagi.
 
„Am exploatat anumite lucruri“
 
Acesta a dezvăluit câteva dintre cheile partidei. „Toți au muncit, mai ales Louis. Dar nu vreau să zic numai de unul. Trebuie să alergăm, să stăm bine în teren, să acoperim mijlocul foarte bine. Petrolul era foarte bună pe bandă, fundașii lor laterali sunt foarte buni cu mingea. Le-am zis băieților că în acele zone trebuie să mutăm foarte bine și să-i închidem acolo. Am exploatat anumite lucruri defensiv“, a spus Gheorghe Hagi. 

Citește și:
 
„Moment foarte special“
Vicecampioana mondială Elena Zaharia a dat startul simbolic al meciului Farul Constanța - Petrolul Ploiești (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
„Pe acest motto mergem“
 
După victoria cu Petrolul, Farul a revenit pe loc de play-off. „Nu mă interesează aceasta, eu știu că mai avem două meciuri de jucat în 2023, cu UTA în deplasare și cu Rapidul acasă, în care trebuie să fim pragmatici, să luăm cât mai mult, făcând ambele faze. Vor fi două partide foarte grele, în care încercăm să ne depășim, ca să putem spera la rezultate foarte bune. Altfel, va fi greu. Sunt două partide fundamentale, cum a fost și întâlnirea cu Petrolul. Nu contează cum începem, ci cum terminăm. Pe acest motto mergem. Dacă terminăm anul bine, plecăm fericiți acasă, vom avea sărbătorile bine, iar în noul an vom avea entuziasm, vom fi limpezi la minte, odihniți și vom munci foarte bine“, a mai spus Hagi.   
 
„Mă agit mult, dar trebuie să-mi ajut echipa“
 
După meciul de duminică, „marinarii“ au primit liber până până marți, 12 decembrie 2023. „Trebuie să fim iar conectați, focusați, cu poftă. Să ne antrenăm bine, iar apoi să facem lucrurile bine. Am și eu o zi și jumătate de pauză, că e un consum mare pe bancă, din ce în ce mai mare. Zilele trec, anii trec. Nu mai sunt tânăr, dar în continuare pare că pot. Mă agit mult, sunt conștient, dar trebuie să-mi ajut echipa, să fiu acolo, ca băieții să se autodepășească și să dea maximum. În fotbal, trebuie să împingi cât poți de mult, să fii convins de ce faci și să ai curaj. Acest lucru e fundamental pentru noi. Asta le zic, iar când e așa, suntem puternici“, a completat managerul tehnic al Farului. 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a învins Petrolul Ploiești și a urcat pe loc de play-off în Superligă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii