Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Rana celui de-al patrulea egal la rând acasă. Hagi - „Adică noi suntem ăia micii, pedepsiții, iar ei sunt ăia marii“ (GALERIE FOTO)

ro

12 Nov, 2023 17:00 1851 Marime text
 

 
  • În 16 partide până acum, Farul Constanța a acumulat 22 de puncte, după șase victorii, patru egaluri și șase înfrângeri, golaveraj -2.
 
Etapa a 16-a a Superligii 2023/2024, prima rundă din returul sezonului regular, menține Farul Constanța, campioana României, tot în afara zonei de play-off, „marinarii“ ocupând primul loc sub linie, șapte, dar la egalitate de puncte, 22, cu ocupanta poziției a șasea, ultima care duce în play-off.  
 
În acest moment, în zona de play-off se află: 1. CFR Cluj - 31p (16m), 2. FCSB - 31p (15m), 3. Rapid - 30p (16m), 4. FC Hermannstadt - 24p (16m), 5. Universitatea Craiova - 23p (15m), 6. Petrolul - 22p (16m). Duminică, 12 noiembrie 2023, se joacă meciurile Universitatea Craiova - Dinamo (de la ora 16.00) și FCSB - FCU 1948 Craiova (de la ora 21.00). În această rundă, Farul a remizat pe teren propriu cu FC Hermannstadt, scor 1-1, echipa de pe litoral ajungând la cinci meciuri la rând în campionat fără victorie (patru egaluri - toate pe teren propriu - și o înfrângere în deplasare, cu CFR Cluj).  În 16 partide până acum, „marinarii“ au acumulat 22 de puncte, după șase victorii, patru egaluri și șase înfrângeri, golaveraj -2 (22-24).
 
„Trebuie să facem mult mai mult“
 
„Am făcut patru egaluri la rând acasă. Trebuia să scoatem mult mai mult din aceste meciuri. Trebuie să facem mult mai mult. Câteodată, în fotbal sunt momente în care nu-ți iese, nu ești inspirat și vorbim de staff, de echipă, împreună, cu toții. Trebuie să vedem, să analizăm, să evaluăm, să găsim soluția. Nu putem merge tot așa. După ce marcăm, după ce facem lucrurile, în special în repriza a doua, cădem puțin. Vine adversarul peste noi, ne domină, ne pune foarte multe mingi în careu și bineînțeles că vin și greșelile. Să vedem ce facem în pauza competițională vizavi de acest aspect.  Trebuie să începem să câștigăm, pentru că meciurile trec, pierdem multe puncte și nu e bine“, a analizat Hagi perioada negativă a Farului din ultimele meciuri.
 
În continuare, campionatul se întrerupe, pentru meciurile României cu Israel și Elveția, iar, la reluare, Farul va susține următorul meci, în etapa a 17-a, în deplasare cu FC Voluntari.    
 
Roșu pentru Hagi!
 
Pe lângă o nouă victorie ratată după ce Farul a condus (oaspeții egalând în minutul 90+1), meciul cu FC Hermannstadt a adus și marea nemulțumire a lui Gheorghe Hagi, managerul tehnic al campioanei, legată de arbitraj. Hagi a contestat golul lui FC Hermannstadt, iar după fluierul de final, arbitrul Horațiu Feșnic i-a acordat cartonașul roșu, atunci când tehnicianul constănțean s-a dus să-l întrebe pe „cavaler“ de ce nu s-a acordat fault la Larie înainte de golul egalizator.
    
Citește și:
 
Gheorghe Hagi, supărat
„E bine că i-ai dat lui Hagi roșu, gata, te-a văzut toată lumea! Nu se poate! Atâta aroganță, atâta plin de el…“


„Da, tată, dar parcă e altceva, prea mult“
 
„Am pățit ceva astăzi pe teren... Vreau să fiu cât mai calm, cât mai liniștit. E incredibil! Te duci la un arbitru ca antrenor principal să-i spui de o fază care cred s-a văzut foarte clar, și nu cred că greșesc, a fost fault 100% la Larie. Se lasă mingea, luăm gol, la aceeași fază, nu în alta. E VAR-ul, consultă, și au închis ochiii. Adică nu mai e fault. Eu ce să mai înțeleg? La finalul meciului, m-am dus liniștit la el și i-am spus: «E VAR, de ce nu ați revenit la fază?». Și mi-a dat direct roșu, fără să-mi zică nimic! L-am întrebat. Dacă ajungem nici măcar să nu mai întrebăm și vor să facă ce vor ei... Da, tată, dar parcă e altceva, prea mult. Credeam că între noi și ei există un respect, că poate exista o comunicare, se pot face niște lucruri. Dar așa, să nu dai explicații, du-te de aici și băi, nu am ce să discut eu cu tine...Sunt și eu îndreptățit, scuzați-mă. Sunt și eu la un club, conduc un club și nu e ușor să-l ții în România. Mă duc să-i cer și eu o explicație legată de acea fază. Nimic, așa, că mi-a venit mie. O fază atât de clară! Specific, încă o dată. 200% fault la Larie. Revii și dai fault. De aceea a venit VAR-ul. Nu doar, ulite că lucrează. Și de ce nu dă?“, a declarat Hagi.
 
„Nu poți să mă privește așa de sus, de undeva“
 
Managerul tehnic al Farului a criticat atitudinea arbitrului, pe care a catalogat-o drept arogantă.
 
„L-am întrebat: de ce n-ai revenit? Roșu! După aceea am spus: arogant! Nu poți să mă privește așa de sus, de undeva, iar eu sunt așa de jos cu el. Că-mi scrie în raport. Ce mai contează, faci ce vrei. Oricum, am văzut că e așa. Iar noi, pedepsiți, nepedepsiși, asta e, trebuie să înghițim. Dar cred că e prea mult. Dacă făceam ceva, recunoșteam. Dar să pui o întrebare, de ce n-ai revenit la VAR, dacă tot ai făcut VAR-ul și am văzut că ați verificat, de ce nu? Nu am spus nimic altceva, un cuvânt! Se uita, așa, la mine și mi-a dat roșu. El nu avea ce să vorbească cu mine. Păi stai, domnule, nu putem să vă întrebăm nimic? Păi atunci faceți cum vreți voi și mergeți acasă. Și ce facem?“, a menționat Gică Hagi.
 
„Dacă el a greșit, cine plătește?“
 
Acesta a menționat că e dreptul său, ca manager tehnic și acționar la club, să discute cu arbitrul, pe marginea deciziilor „cavalerului“.
„Eu aș rămâne cu acest lucru. De analizat, de văzut, la televizor, toată lumea să vadă acest lucru și să zică. Dacă eu am greșit, OK, dar dacă el a greșit, cine plătește? Ori eu, ori el. Scuzați-mă, aici nu mai poate fi altceva. E deja prea mult! Eu nu sunt doar acel antrenor de pe bancă. Eu mai țin și un club. Să vin pe teren, după ce s-a terminat meciul, și să te întreb ceva, e dreptul meu. N-am sărit pe tine, nu ți-am zis altceva, ci doar te-am întrebat de ce nu ai revenit? A fost fault clar la Larie, ați pus VAR-ul apoi, de ce l-ați mai băgat? Cum adică n-a fost? Că e fault clar. A, că s-a dus jucătorul meu cu mingea? Păi și a pierdut-o, iar de acolo s-a dat gol. Deci faza a continuat. Nu s-a oprit. A, nu. Și mi-a dat roșu“, a punctat Hagi.
 
„Ce contestație să fac, eu o fac aici, public“
 
Întrebat dacă Farul va face contestație în ce privește arbitrajul la meciul cu FC Hermannstadt, Hagi a răspuns:
 
„Ce contestație să fac, eu o fac aici, public. Dacă nici întrebări nu avem voie să punem și ne arată așa, în nas, atunci... Adică noi suntem ăia micii, pedepsiții, iar ei sunt ăia marii. Cei mai mari. OK. N-am nimic, n-am zis de ei nimic, îi respect, ca și înainte, dar nu se poate așa. Scuzați-mă! E un semnal de alarmă. Ori eu am greșit, și oricum o să fiu pedepsit, ori, dacă nu, trebuie să se analizeze, dar public, dezbatere! Așa nu mai merge! Dezbatere, tată! Nu pot face numai ce vor ei. Noi nu mai știm ce înseamnă. VAR, neVAR, merge, nu merge, analizăm, nu analizăm. Dacă ăla nu e fault la Larie... Atac întârziat, direct în el. Dă fault, oprește jocul! Și puteam să luăm gol apoi la o altă fază, nu se știe în fotbal. După care vii și-mi dai roșu, că te întreb. N-am nci dreptul să te întreb! OK. Fac cum vor ei. Cam asta e, în rest nu cred că mai am de vorbit prea mult. Și noi le avem pe ale noastre și trebuie să le punem la punct. Multe lucruri. Vom reflecta, vedem“.
 
„Voi alături de noi, noi alături de voi“
  
La meciul cu FC Hermannstadt, ultrașii Farului au revenit la locul lor din peluză, încurajând echipa de pe stadion, după ce absentaseră la partidele de acasă cu UTA și FC Botoșani. Într-o postare pe pagina de Facebook „Peluza Marină - Farul“, absența fanilor a fost explicată prin aceea că ei au tras un semnal de alarmă, contestând tratamentul forțelor de ordine, de la meciul Farul - U Cluj 1-1 și de la alte partide. La intrarea pe teren, contra FC Hermannstadt, jucătorii Farului au purtat tricouri speciale, cu un mesaj de susținere adresat fanilor, „Voi alături de noi, noi alături de voi“.
 
Lovitura de start simbolică a partidei a fost dată de fostul fotbalist farist Marcel Abăluță. „Am avut marea onoare să dau lovitura de începere în partida dintre Farul și Hermannstadt. La Farul am petrecut șase ani frumoși, de neuitat, pentru care mulțumesc clubului și suporterilor!“, a declarat Marcel Abăluță. Acesta a jucat la echipa de pe litoral între 1997 și 2003, susținând 147 de meciuri și marcând nouă goluri. 
                       
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a ratat în prelungiri victoria cu FC Hermannstadt! Hagi a primit cartonaș roșu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii