Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța a învins la Ovidiu și FC Urartu Hagi - „Suportul numărul 1 pe care l-am câștigat noi în ultimii doi ani sunt fanii“ (GALERIE FOTO)

ro

29 Jul, 2023 16:33 1462 Marime text
  • Condusă de două ori de Urartu, cu 1-0 și 2-1, Farul a avut puterea să revină, marcând golurile 2 și 3 în prelungirile reprizelor, într-o atmosferă incendiară.

Farul Constanța, campioana României, a înregistrat o nouă victorie pe teren propriu, 3-2 cu FC Urartu, campioana Armeniei, în prima manșă a turului doi preliminar al Conference League, „marinarii“ dovedind că sunt o forță pe teren propriu, acolo unde suporterii îi poartă spre succes.

Condusă de două ori de Urartu, cu 1-0 și 2-1, Farul a avut puterea să revină, marcând golurile 2 și 3 în prelungirile reprizelor, într-o atmosferă incendiară, în care fanii au susținut echipa de la început până la sfârșit, fapt remarcat la final și de Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului. „S-a văzut că ne-am dorit să câștigăm. Suportul numărul 1 pe care l-am câștigat noi în ultimii doi sunt fanii. Farul are suporteri. Bravo lor, le mulțumim, le-am spus și băieților în vestiar că acesta e lucrul cel mai bun de la noi. Au venit lângă noi, ne-au susținut în momentele cele mai grele, au fost pozitivi. Cred că rezultatul s-a schimbat și datorită lor“, a menționat Hagi.


Mai avem mult de muncă pe partea defensivă“

Acesta a remarcat evolușia ofensivă a elevilor săi, dar și lipsurile, în continuare, din plan defensiv. „Ușor-ușor, creștem, încercăm să ne revenim, pentru că jucătorii nu sunt toți la același nivel de pregătire. Puterea noastră și fotbalul noastru mereu au fost bazate pe pregătirea foarte bună, pe ambele faze, pe curaj în joc. Mai avem mult de muncă pe partea defensivă, unde încă nu stăm foarte bine. Nu toți facem presiunea cum trebuie. În schimb, ofensiv nu aș avea multe de comentat, am avut ocazii multe. În repriza a doua, am schimbat poziția în teren a mijlocașilor și a fost mai bine. Am riscat puțin și puteam înscrie și mai mult. Dar mai avem de muncă. Mergem în Armenia să facem un meci ca în turneul play-off din sezonul trecut, să arătăm că știm să ne luptăm și să ne calificăm“, a punctat Hagi.

 

La accidentarea lui Larie, a fost greșeala noastră“

În această perioadă, Farul evoluează pe două fronturi, campionat și cupele europene, iar în echipă intervin schimbări masive de la meci la meci, pentru a odihni jucătorii, fapt care afectează siguranța din apărare.


„Nu mă îngrijorează că am luat două goluri cu Urartu, îmi place că am marcat mai mult ca ei. Ne revenim, e ca anul trecut, când înscriam goluri. E bine că în campionat am dat patru, acum am marcat trei. În defensivă, trebuie să ne apărăm mai bine, atât individual, cât și colectiv. Facem anumite greșeli foarte mari. Blocul funcțional defensiv nu e scurt, nu e compact, se creeză un spațiu mare în spatele mijlocașilor și al atacanților. Așa ne-a dat Voluntari gol, dar și Urartu. Sunt greșeli mari, dar cum v-am zis unii jucători au șapte antrenamente cu noi și joacă 90 de minute... Venim de pe drumuri. E nesiguranță la nivelul de fundași, se vede că-i schimbăm de la meci la meci. Cu majoritatea celor care au fost titulari acum nu am făcut pregătirea. E greu să-i aduci doar în fața meciurilor mari, cu doar o săptămână - zece zile de antrenament. Aici suferim puțin, dar așa a fost situația, am avut și ghinion. Nu vreau să ne creăm însă alibiuri. Larie s-a accidentat în prima zi de cantonament. A fost greșeala noastră, după ce știam că a avut o întindere în ultimele două etape de campionat. Am crezut că e refăcut. A început pregătirea, iar a doua zi s-a accidentat. A fost o pierdere mare pentru noi, pentru că, anul trecut, a jucat cel mai mult și a făcut-o bine de tot“, a explicat Gheorghe Hagi.
 

Eu am cerut să nu fie zid la golul primit din lovitură liberă“

Managerul tehnic al Farului a dezvăluit că la golul primit de „marinari“ din lovitură liberă de la 30 de metri, el a fost cel care i-a cerut portarului Marian Aioani să nu pună zid. „Eu am cerut să nu fie zid la golul din lovitură liberă. E vina mea și a lui. El că a luat gol, iar eu că i-am cerut să nu pună zid“, a spus Hagi.

După această victorie, Farul și-a propus să rezolve calificarea în retur. „Urartu e o echipă tehnică, știe jocul și pune probleme, dacă o lași. Seamănă foarte mult cu noi, o echipă campioană. Asemenea echipe știu să iasă la jos, să construiască, să facă mingea să circule. Au avut lucruri foarte bune, au reacționat bine pe presiune, pe mingi pierdute în jumătatea adversă. A fost destul de incomodă. Dar pe plan ofensiv am făcut lucrurile cum trebuie, defensiv am fost surprinși câteodată, mai ales în prima repriză. Știam unde să-i lovim, dar, din păcate, am făcut-o rar. În retur, trebuie să facem un meci foarte bun și să nu pierdem“, a precizat Hagi.

 

O victorie muncită“

Autor al unui gol contra lui Urartu, cu un șut marcă înregistrată, tânărul atacant Adrian Mazilu spune că el și colegii săi au revenit pe tabelă grație unui moral puternic.

„A fost o victorie muncită, pentru că am reușit să întoarcem scorul în minutul 90. Toată echipa a dat pe teren ce a avut mai bun și am reușit să facem această victorie frumoasă. Nu contează că suntem conduși sau pe tabelă e alt rezultat, ne motivăm mereu, o luăm mereu de la capăt și marcăm. Meciul a fost destul de greu, Urartu e o echipă bună, o formație campioană. S-a văzut că a încercat să joace fotbal, dar noi ne-am impus jocul și am făcut o figură frumoasă. Returul va fi greu, e o deplasare lungă, dar ne vom odihni bine și vrem să ne calificăm. Îi putem surprinde, ne facem jocul și poate și câștigăm. Avem o mentalitate bună“, a menționat Adrian Mazilu, la Farul TV.
 

Am luat niște goluri prea ușoare“

Mijlocașul Tudor Băluță a marcat golul de 1-1 a precizat că Farul a reușit o repriză secundă mult mai bună. „Ne bucurăm că, până la urmă, am reușit să obținem victoria, dar, în prima repriză, ar fi trebuit să facem un meci mult mai bun. Am luat niște goluri prea ușoare. În astfel de dueluri, orice fază contează, orice gol e important. Sunt sigur că ne va aștepta un joc dificil în retur. Trebuie să ne punem bine din toate punctele de vedere și să facem un meci mai bun decât cel de la Tiraspol. A doua repriză a fost mult mai bine, am avut ocazii, puteam să mai înscriem, păcat că n-am făcut-o, însă, totodată, important e că am obținut victoria. Trebuie să pregătim foarte bine returul și să obținem calificarea“, a spus Băluță, potrivit sursei citate.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Sursa foto: ZIUA de Constanța



Citește și:

Hagi, după Farul Constanța - Urartu 3-2
„Victoria a venit bine, cred că a adus iar acel spirit în vestiar“


LIVE TEXT
Farul Constanța, succes obținut în prelungiri cu FC Urartu, în preliminariile Conference League 2023/2024! (GALERIE FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii