Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul, 70 de goluri în campionat! De la 8-0 cu FC Botoșani, la 7-2 cu Rapid. Denis Alibec - „Avem foarte mare încredere în noi și cred că vom fi campioni“ (GALERIE FOTO)

ro

08 May, 2023 00:00 1870 Marime text

 
  • Vârful farist este pe locul trei în clasamentul tunarilor campionatului, cu 14 goluri. 
 
Rapidul a deraiat la Ovidiu, în meciul contra Farului Constanța, încheiat cu neverosimilul scor de 7-2 (4-0) în favoarea gazdelor, iar „marinarii“ au ajuns la 70 de goluri marcate până acum în campionat, în sezonul regular și în cele șapte partide jucate până acum în play-off!
 
La finele sezonului regular, echipa constănțeană a avut golaverajul 54-28, iar în play-off, până acum, are 16-9. Farul deține cea mai mare forță ofensivă din Superligă, iar zdrobitorul succes cu trupa din Giulești nu e singular, echipa de pe litoral a mai înregistrat în acest sezon o victorie cu scor fluviu, tot pe teren propriu, 8-0 cu FC Botoșani, în etapa a 19-a din prima parte a Superligii. În ambele partide, Denis Alibec, golgeterul Farului, a marcat de câte trei ori! Vârful farist este pe locul trei în clasamentul tunarilor campionatului, cu 14 goluri (la egalitate cu SebastianMailat, de la FC Botoșani), ambii fiind depășiți pe podium de Marko Dugandzic (Rapid) - 20 și Andrea Compagno (FCSB) - 19.
 
Bilanț senzațional acasă
 
În succesul cu 7-2 contra Rapidului, care a apropiat și mai mult Farul de titlul de campioană (cu trei meciuri înainte de final), Denis Alibec a înscris primele sale goluri din play-off, atacantul de 32 de ani marcând din nou în campionat după o serie de zece partide la rând în care nu-și mai trecuse numele pe lista marcatorilor (de pe 18 martie, de la Farul - Petrolul 2-0, în care a punctat o dată), este adevărat în unele meciuri de atunci lipsind din motive medicale. În acest interval în care nu a înscris (ratând inclusiv de la punctul cu var), Denis a avut alte reușite pe teren (fiind binecunoscut altruismul său în joc, pus în slujba echipei), lipsindu-i doar golul. Iar când a fost să fie din nou, a rupt plasa, de trei ori, într-o seară memorabilă! 7-2 cu Rapid, iar Farul și-a reconfirmat încă o dată forța de pe teren propriu, unde, până acum în acest sezon, are 16 victorii, două egaluri și numai o înfrângere!     
      
Mai marcase o singură dată contra Rapidului
 
„Nici noi nu ne gândeam la un asemenea scor, dar eram siguri că, dacă vom începe bine, cu siguranță vom câștiga. Ne bucurăm că am reușit să marcăm atât de multe goluri, este a doua oară în acest campionat. Suntem foarte fericiți. Când dai gol în minutul 2, ai o altfel de încredere, iar acest lucru s-a văzut. Eu mai marcasem o singură dată contra Rapidului până acum în carieră, dar nici nu prea am jucat contra lor, cât am fost eu în România ei au fost în Liga a 2-a. Dar e o echipă mare, cu suporteri foarte frumoși. Săptămâna aceasta nu m-am gândit deloc la gol, am zis să joc dezinvolt, cum o făceam înainte și să mă bucur de fotbal. La penalty, am dat tare, cum mi-a spus Mister și cum dădeam și eu, de altfel. Doar cu Craiova am vrut să încerc eu altceva și nu mi-a ieșit. Dacă vom începe așa toate meciurile, nu ne poate opri nimeni. Eu zic că nu ne mai poate opri cineva. Suntem prea buni și optimiști, avem foarte mare încredere în noi și cred că vom fi campioni“, a declarat Denis Alibec, la Farul TV.
 
Denis Alibec a înscris cele 14 goluri ale sale de până acum din acest sezon în meciurile Farul - Rapid 7-2 (3) - play-off (etapa 7); Farul - Petrolul 2-0 (1) - etapa 26, FCSB - Farul 2-3 (1) - etapa 23, Farul - FC Botoșani 8-0 (3) - etapa 19, Rapid - Farul 1-1 (1) - etapa 15, Farul - UTA 2-0 (1) - etapa 12, Petrolul - Farul 1-3 (2) - etapa 11, Farul - FCSB 3-1 (1) - etapa 8 și Farul - FC Voluntari 2-1 (1) - etapa 6 - în sezonul regular. 
  
„De aceea cred că Rapidul a suferit foarte tare“
 
La 7-2 cu Rapid, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a subliniat că toți jucătorii săi au evoluat excepțional. „Pentru mine, atacanții au făcut meciul cel mai bun al lor, din toate punctele de vedere. La noi, faza defensivă începe de la atacanți. 90 de minute toti au făcut presiune, de aceea cred că Rapidul a suferit foarte tare. Atacanții au fost susținuți de mijlocași, de patru fundași care s-au apărat foarte bine, au câștigat duelurile. Am făcut ce trebuia. Ofensiv, i-am desfăcut, ne-am făcut jocul nostru, am exploatat zonele. Cred că suntem pe primul loc pentru că avem și calitate. Cum am mai spus, luăm fiecare meci în parte. Acum jucăm la Craiova, e un meci impotant, dar vizăm cele trei puncte. Nu ne gândim mai departe. Suntem acolo, suntem pe primul loc și asta e“, a spus Hagi.
 
S-a accidentat și Tudor Băluță
 
După confruntarea cu giuleștenii, lista accidentaților Farului, pe are mai erau fundașii Mihai Popescu și Gustavo, s-a mărit cu mijlocașul Tudor Băluță, autor a două goluri sâmbătă seară și schimbat, din pricina problemelor medicale, încă din prima repriză. „S-ar putea să-l fi pierdut până la final. Vom vedea. E aceeași problemă pe care o avea și înainte. Nu știu cât de gravă e siuația, pentru că s-a oprit când a simțit durere, vom vedea. Dar de aceea sunt aici, ca să găsesc soluții înlocuitoare, alternative, așa că nu e problemă“, a menționat Gheorghe Hagi.
 
„Cu nevastă-ma, cu cine să țin?“
 
Luni, de la ora 21.00, FCSB, contracandidată a „marinarilor“ la titlu, va juca în etapa a șaptea, pe teren propriu cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ultima clasată. Întrebat dacă speră ca formația harghiteană să  încurce pe FCSB, Hagi a răspuns: „Cu cine voi ține? Cu nevastă-ma, cu cine să țin? Ce treabă am eu cu ce joacă ei? Am mai spus-o, mă uit la toate meciurile, îmi plac, fotbalul e viața mea, dar nu se pune problema ce rezultat mi-ar conveni și ce nu. Mie îmi convine când echipa noastră joacă și câștigă“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Gheorghe Hagi, după Farul - Rapid 7-2
„O seară magică. Toți jucătorii noștri au fost fantastici!“

 
LIVE TEXT. Superliga
7-2 cu Rapid București! Farul Constanța sprintează spre titlu în stil de mare campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii