Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fanii au decis Fundaşul Viorel Lică, cel mai bun jucător al FC Farul Constanţa în prima parte a sezonului

ro

20 Dec, 2019 00:00 4739 Marime text

 
Fundaşul Viorel Lică a avut un sezon excelent în tricoul FC Farul Constanţa. Deşi joacă în apărare, este golgheterul echipei după meciurile din acest an din sezonul 2019/2020! Al doilea căpitan al echipei, Viorel a fost folosit în toate meciurile jucate, iar evoluţiile sale au atins un nivel înalt. Argumente suficiente pentru fanii „marinarilor“ de a-l vota pe pagina de Facebook a clubului cel mai bun jucător al echipei în prima parte a sezonului.
 
În vârstă de 24 de ani, Viorel Ștefan Lică a fost transferat de FC Farul în vara acestui an. Joacă pe postul de stoper, are 1,91 m înălţime şi a mai evoluat la echipe precum Dinamo Bucureşti, Oţelul Galaţi sau FC Snagov, la ultima echipă purtând banderola de căpitan. Fost international Under-18 al României, Viorel Lică disputase înainte de a veni la Farul 70 de meciuri şi marcase trei goluri în Liga a 2-a. După meciurile din prima parte a acestei stagiuni a ajuns la cota opt în eşalonul secund, graţie celor cinci reuşite de până acum sub culorile „marinarilor“ (toate din faze fixe), cu care ocupă primul loc în clasamentul golgheterilor farişti.
 

Două goluri în meciul cu U Cluj

 
Redutabil aşadar în careul advers la fazele fixe, Lică a marcat în meciurile cu FK Csikszedera (acasă, 2-0; un gol), cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (deplasare, 1-2; un gol), cu U Cluj (acasă, 3-2; două goluri) şi cu Rapid (acasă, 3-1; un gol). Urmează în top, cu câte patru goluri, doi oameni din ofensivă, Ionuţ Stoica şi Alexandru Stoica, ceilalţi marcatori fiind Baudouin Kanda - 3, Paul Antoche - 3, Antonio Cruceru - 2, Ionuţ Ursu, Daniel Toma şi Madikaba Doumbia - câte un gol.
 

Vlad Muţiu, singurul integralist

 
Voturile suporterilor Farului au desemnat cei mai buni jucători din prima parte a sezonului, iar Viorel Lică este urmat pe podiumul premianţilor de mijlocaşul Paul Antoche şi de portarul Vlad Muţiu, căpitanul echipei. Goal-keeper-ul „marinarilor“ e singurul integralist în meciurile din 2019, el bifând toate cele 1.800 de minute din partidele de până acum din campionat. În toate partidele a fost folosit şi Viorel Lică, cel care a strâns 1.755 de minute, după ce a fost înlocuit la pauza întâlnirii cu Pandurii Tg. Jiu, de la Constanţa, când gazdele conduceau deja cu 5-0, scor care a rămas aşa până la final. Următorii trei cei mai utilizaţi jucători sunt Paul Antoche, Alexandru Stoica şi Ionuţ Stoica, însă aceştia nu au evoluat în toate partidele. Antoche a rămas pe banca de rezerve în primul meci din sezon.

Tricou, premiu pentru un suporter

 
Vlad Muţiu are şi el 24 de ani şi a mai jucat la Dinamo Bucureşti, CS Afumaţi şi CSM Rm. Vâlcea. E fost international Under-19 al României, iar până acum în Liga 1 a disputat 11 meciuri. Paul Antoche (26 de ani) e unul dintre puţinii jucători care au rămas din lotul de anul trecut. Înainte de Farul, a jucat la Petrolul Ploieşti. Altre formaţii din cariera sa sunt Mioveni, Otopeni, Unirea Tîrlungeni sau Baloteşti. În urma votului pentru cel mai bun jucător al echipei constănţene în prima parte a sezonului, un suporter a fost premiat cu un tricou cu însemnele „marinarilor“.  
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Fostul căpitan al lui FC Snagov, Viorel Lică, transferat de Farul Constanţa

„Cel mai mare trofeu“ Golgheterul FC Farul după meciurile din 2019 este fundaşul Viorel Lică. Mesajele sale de suflet! (galerie foto)

FC Farul, una dintre cele mai tinere echipe din Liga a 2-a. Un singur jucător a depăşit graniţa de 30 de ani!

FC Farul şi-a stabilit programul de pregătire de iarnă. Amicale cu echipe din Bulgaria şi Coreea de Sud

Cantonament la Braşov Farul Constanţa l-a achiziţionat şi pe portarul Vlad Muţiu (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii