Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, una dintre cele mai tinere echipe din Liga a 2-a. Un singur jucător a depăşit graniţa de 30 de ani!

ro

14 Dec, 2019 00:00 2150 Marime text
FC Farul Constanţa este una dintre cele mai tinere echipe din Liga a 2-a. În cele 20 de meciuri disputate în 2019, în prima parte a stagiunii, antrenorul Ianis Zicu a folosit 21 de jucători, iar dintre aceştia nu mai puţin de 11 au sub 23 de ani.
 
 
Singurul fotbalist care a depăşit borna de 30 de ani este Ionuţ Ursu (născut pe 21 martie 1989), stoperul fiind astfel cel mai experimentat fotbalist din lotul constănţean. La polul opus se află Alexandru Bodea (născut pe 16 iunie 2001), care, la 18 ani, e cel mai tânăr jucător care a evoluat în acest sezon pentru „marinari“.
 
Portarul Vlad Muţiu, primul căpitan al echipei, e singurul integralist în meciurile din 2019, el bifând toate cele 1.800 de minute din meciurile de până acum din campionat. În toate partidele a fost folosit şi fundaşul central Viorel Lică (24 de ani), golgeterul Farului, care a strâns 1.755 de minute, după ce a fost înlocuit la pauza întâlnirii cu Pandurii Tg. Jiu, de la Constanţa, când gazdele conduceau deja cu 5-0, scor care a rămas aşa până la final.
 
Următorii trei cei mai utilizaţi jucători sunt Paul Antoche, Alexandru Stoica şi Ionuţ Stoica, însă aceştia nu au evoluat în toate partidele. Antoche a rămas pe banca de rezerve în primul meci din sezon, cu Rapid în deplasare, iar cei doi Stoica au lipsit câte o partidă (Alexandru), respectiv două (Ionuţ), din cauza suspendărilor. Au fost şi cinci fotbalişti care nu au intrat deloc pe teren în 2019: Cristian Andrei şi Andrei Udeanu (portari), Tudor Moldovan şi Cosmin Zamfir (accidentaţi pe perioade lungi) şi Claudiu Băciuţ (rămas la echipa de junior). Cu problem merdicale s-a confruntat şi macedoneanul Mihailo Mitrov (unul dintre cei doi stranieri ai Farului, alături de francezul Madikaba Doumbia), care, din această cauză, a bifat numai 34 de minute.
 
În acest sezon, arbitrii le-au arătat jucătorilor Farului 38 de cartonaşe galbene şi şase roşii, echipa de pe litoral ocupând locul 11 în clasamentul fair-play. FC Farul a beneficiat de cinci penalty-uri, toate transformate.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
După meciurile din 2019 din Liga a 2-a, FC Farul ocupă locul doi în clasamentul rezultatelor de acasă

Fotbalistul Patrick Petre s-a despărţit de FC Farul Constanţa

        
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii