Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:22 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment caritabil la Constanţa. SSC Farul şi gloriile „marinarilor“, alături de Ion Anton Fostul portar al FC Farul luptă cu o boală cruntă!

ro

07 Mar, 2018 00:00 4466 Marime text
SSC Farul Constanţa a demarat o nouă acţiune de sprijinire a lui Ion Anton, fostul portar al FC Farul, pe care îl ajutase şi în luna noiembrie a anului 2016
 
Aflând că cel care a apărat poarta FC Farul în perioada 1988 - 1992 are o situaţie dificilă în viaţă, acasă, la Vaslui, SSC Farul l-a invitat pe litoral, acum doi ani, suportându-i costul drumului la Constanţa şi al celor câteva zile de şedere, i-a oferit echipament cu însemnele SSC Farul, iar toţi banii strânşi în tribună de suporteri şi spectatori, la meciul cu Sparta Techirghiol, i-au revenit lui Anton (care a dat startul simbolic al acelei partide). Fostul portar a primit şi alţi bani (de la fani, foşti fotbalişti şi apropiaţi ai SSC Farul), fiind impresionat până la lacrimi de ceea ce i s-a întâmplat la Constanţa.
 
O nouă veste legată de Ion Anton, care le-a parvenit celor de la SSC Farul, i-a mobilizat din nou pe prietenii de la Constanţa ai fostului portar (atât de la echipa de fotbal, cât şi foşti colegi cu Anton la Farul ori alte glorii). S-a aflat că Ion Anton (55 de ani) suferă de o boală incurabilă (cancer în faza a doua), iar oficialii SSC Farul, echipa de fotbal aflată pe locul doi în seria secundă a Ligii a 3-a, au anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, organizarea unei acţiuni caritabile în sprijinul fostului jucător.
 
În acest sens, la Sala Sporturilor din Constanţa va avea loc, duminică, 11 martie, de la ora 18.00, un meci de fotbal în care vor evolua legende ale FC Farul din mai multe generaţii. Încasările din biletele de intrare (un bilet costă 10 lei) îi vor reveni lui Ion Anton. De asemenea, există şi un cont bancar în care se pot depune bani pentru fostul fotbalist. Cei de la SSC Farul fac apel la iubitorii fotbalului din Constanţa să vină în număr mare la acest eveniment caritabil, contribuind astfel la ajutorarea lui Ion Anton.
 

Listă cu aproape 40 de nume pentru meci

 
„Vom promova această acţiune. Invităm suporterii alături de noi. Ion Anton a fost un jucător care s-a dedicat FC Farul şi e de datoria noastră să-l ajutăm acum, când trece prin clipe grele în viaţă. Pentru meci, avem o listă cu aproape 40 de nume, din care au confirmat prezenţa 90% dintre foştii jucători. Va fi un eveniment frumos“, a declarat Tiberiu Curt, manager al SSC Farul.
 
Pe lista jucătorilor pentru partida caritabilă se află nume precum Ion Răuţă, Dumitru Sărăcin, Gică Mina, Adrian Vlas - portari, Ion Constantinescu, Ştefan Petcu, Constantin Funda, Petre Buduru, Paul Peniu, Marcel Lică, Cristian Mustacă, Cristian Cămui, Petre Grigoraş, Marian Dinu, Gică Butoiu, Alexandru Popovici, Constantin Bârboră, Cristian Cămui, Vasile Mănăilă, Sorin Tufan, Mihai Stere, Robert Manea, Georges Mihai, Cornel Turcu, Costin Caraman, Mugurel Cornăţeanu, Neculai Tănasă, Marian Dula, Stelian Carabaş, Dennis Şerban, Adrian Pitu, Tiberiu Curt, Dorel Zaharia, Ion Barbu, Cristian Şchiopu, Florin Lungu, Vasilică Cristocea, Cosmin Paşcovici sau Adrian Senin - jucători de câmp.
 

Audit financiar la club

 
Tiberiu Curt a anunţat că, zilele acestea, la club se va face un audit financiar. „Vrem să stabilim exact situaţia financiară a clubului, pentru a şti exact de unde plecăm şi unde trebuie să ajungem. Deja am contactat două societăţi de audit, vom vedea cu care dintre ele vom lucra“, a precizat Tiberiu Curt.
 
„Întreprindem acest demers pentru ca totul să fie cât mai transparent. Banii sunt publici şi vrem să avem încrederea autorităţilor în continuare“, a spus şi Adrian Pitu, preşedintele executiv al SSC Farul. În altă ordine de idei, în ziua de 8 martie, mai mulţi fotbalişti ai formaţiei constănţene se vor afla la centrul comercial VIVO! din Constanţa, pentru a împărţi flori doamnelor şi domnişoarelor.
 

Cocârlă şi Robu sunt indisponibili

 
SSC Farul va debuta în retur sâmbătă, 10 martie, când, la Techirghiol, va primi vizita echipei FC Voluntari II, meciul începând la ora 15.00. „Ne-a picat bine amânarea campionatului cu o săptămână. Terenurile sunt grele, iar o echipă destul de tehnică, precum a noastră, poate nu s-ar fi exprimat la cel mai înalt nivel. Aşteptăm cu toţii o victorie în meciul cu FC Voluntari II. Campionatul l-am început tot în compania acestei echipe, dar atunci a fost egal. Nu avem probleme deosebite de lot, doar Cocârlă şi Robu fiind indisponibili, din pricina accidentărilor. Să sperăm că, la ora jocului, terenul de la Techirghiol va arăta acceptabil, în condiţiile în care vremea se va îmbunătăţi. Momentan, e acoperit 40% cu zăpadă, dar lucrurile se vor rezolva“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul Constanţa.
 

Înapoi pe „Farul“!

 
Oficialii SSC Farul speră ca echipa să mai joace câteva etape la Techirghiol, după care să revină pe stadionul „Farul“, a cărui suprafaţă de joc a suferit lucrări de îmbunătăţire. Când SSC Farul va evolua din nou la Constanţa, în primă fază nu se vor deschide toate sectoarele stadionului, ci doar cele de pe partea tribunei oficiale.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Editorial Drama unui jucător. Despre noroc în sport

Ioan Anton, întâlnire emoţionantă cu foştii colegi de la FC Farul Gică Butoiu - „Aproape că nu l-am mai cunoscut fără mustaţă!” (galerie foto)

Ioan Anton, cu ochii în lacrimi, ieri, la meciul SSC Farul „Sper să dau lovitura de start şi la prima partidă din Liga 1” (galerie foto)

Ioan Anton, fost portar al FC Farul, a dat lovitura de start la meciul SSC Farul - Sparta Techirghiol (galerie foto)

Ioan Anton, fostul portar al FC Farul, a ajuns la Constanţa

Invitaţia SSC Farul l-a mişcat Fostul portar Ioan Anton vine de la Vaslui să dea startul meciului cu Sparta Techirghiol
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii