Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliza Samara a câştigat eroic titlul de campioană europeană la tenis de masă

ro

22 Oct, 2012 01:00 2257 Marime text
tenis_de_masa.jpgPerformanţă remarcabilă pentru jucătoarea constănţeană de tenis de masă Eliza Samara (de la CS Farul), care, sâmbătă seară, la Campionatul European pentru seniori de la Herning (Danemarca), a cucerit titlul în proba de dublu feminin, alături de Dana Dodean.

Favorite principale ale secţiunii, cele două, medaliate cu argint la ediţia din 2011, au trecut în finală de unguroaicele Georgina Pota şi Krisztina Toth (bronzul european din 2010), cu scorul de 4-3, la capătul unui meci teribil, în care au revenit de la 0-3 la seturi!

Pota şi Toth şi-au adjudecat primele trei runde la 7, la 8 şi la 9, însă româncele erau „greu de ucis", nu-şi spuseseră încă ultimul cuvânt. „La 0-3, am vorbit între noi şi am schimbat jocul", dezvăluie Samara. Ceea ce a urmat e greu de descris în cuvinte. După un dublu 11-7, Samara şi Dodean s-au apropiat la 2-3, iar setul şase a fost interzis cardiacilor.

Set încheiat cu 21-19

Româncele au condus cu 10-8, ratând două mingi de set pentru 3-3. Unguroaicele au revenit şi a fost rândul Elizei şi al Danei să se afle pe marginea prăpastiei, luptând din greu să salveze două mingi de meci! Într-un final, setul s-a încheiat în favoarea româncelor, dar la mare luptă, cu 21-19, cele două având nevoie de zece mingi de set!

În setul decisiv, Pota şi Toth, campioane continentale în 2008, au condus cu 4-2, dar Samara şi Dodean trecuseră prin prea multe şi suferiseră prea tare pentru a ceda tocmai acum, astfel că au câştigat şase mingi consecutive şi s-au impus cu 11-5. Set şi meci! Medalie de aur din nou, a doua pentru ele, după cea din 2009.

4-3 şi în semifinale

Samara şi Dodean le-au eliminat în semifinale pe Silbereisen şi Wu, din Germania, tot cu 4-3 (15, -6, 10, -5, -11, 8, 5). Constănţeanca a avut din nou o prestaţie de mare clasă, fapt subliniat şi de Dodean: „Cheia victoriei a fost jocul Elizei. A evoluat magnific".

Din păcate, în proba de simplu de la Herning, Samara nu a mai reuşit să intre în medalii, oprindu-se în optimi, după un 3-4 (-5, -6, 3, -12, 6, 7, -3) cu Yi Fang Xian, din Franţa.

Pe podium la Cupa României

Sâmbătă, Constanţa a mai cucerit o medalie, la Cupa României pentru junioare de data aceasta, competiţie care s-a disputat la Bistriţa. Medaliata a fost Roxana Iamandi, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru", care a ocupat locul doi. În competiţia băieţilor, reprezentanţii LPS s-au clasat pe următoarele poziţii: Tiberiu Marga - 9, Bogdan Postudor - 10, Sedan Orazali - 13, Mihai Cărţună - 18 (din 27 de participanţi).

În întrecerea cadeţilor, cu o zi înainte, LPS obţinuse două medalii, ambele de bronz, prin Alin Maran şi prin Andreea Bucur. Ceilalţi participanţi constănţeni nu au prins podiumul: Alina Zaharia - locul patru, Sebastian Vână - locul opt şi Antonio Pletea - locul zece.

Sursa foto: ettu.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii