Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Under-19 a FC Viitorul s-a calificat în finala Ligii Elitelor. Golurile echipei de pe litoral, marcate de Louis Munteanu (galerie foto + video)

ro

01 Aug, 2020 13:47 3593 Marime text
  • FC Viitorul a învins cu 2-1 în semifinală CFR Cluj.

Astăzi s-a disputat, la Mogoșoaia, semifinala Ligii Elitelor Under-19 (jucători născuți după 1 ianuarie 2001), între FC Viitorul U-19 și CFR Cluj U-19.

După cum se precizează pe academiahagi.ro, chiar dacă prima repriză a fost controlată de constănțeni, cele două formații au intrat la cabine cu scor alb. Cea mai mare ocazie de gol i-a aparținut lui Munteanu în minutul 22, care a reluat peste poartă cu capul din poziție ideală.
Chiar înaintea pauzei Vîlea (min.45+1) a fost și el aproape de gol, dar "foarfeca" lui a fost anticipată de portarul Gal.

În rest, constănțenii și-au încercat șansa de la distanță, dar goalkeeper-ul ardelean a intervenit de fiecare dată eficient la execuțiile lui Crivac (9, 24) și Grosu (39). Singura acțiune periculoasă a clujenilor i-a aparținut lui Haiduc (43), care a fost excelent blocat în momentul finalizării de Mureșan.

Prima ocazie a reprizei secunde le-a aparținut clujenilor, lovitura de cap a lui Fărcășan (58) fiind respinsă de Mușat. Viitorul a replicat prin Munteanu (81), care, scăpat singur spre poartă, a trimis peste poartă.

Meciul avea să se decidă în decurs de două minute. Louis Munteanu s-a revanșat cu vârf și îndesat pentru ratarea anterioară și a înscris două goluri, în minutele 86 și 87, după două faze identice: atacantul constănțenilor a scăpat de fiecare dată singur cu portarul (assist-uri Grameni și Pitu) și l-a executat de fiecare dată pe Gal, 2-0.

Clujenii au replicat rapid prin noul intrat Gheorghe Gondiu (88, voleu spectaculos în vinclu din centrul careului), însă a fost prea târziu pentru a pune la îndoială succesul Viitorului.

S-a încheiat 2-1 pentru elevii lui Cristian Cămui (director tehnic) și Constantin Fălină (antrenor principal), care au pătruns în finala Ligii Elitelor U19, programată pe 3 august (Mogoșoaia, ora 11.00).

Adversara din ultimul act va fi Dinamo București U-19, care a învins în cealaltă semifinală UTA U19 cu 6-5 după 11 metri (2-2 în timpul regulamentar).

Miza finalei este uriașă, deoarece campioana României U-19 va reprezenta țara noastră în ediția viitoare a Youth League (Liga Campionilor pentru juniori).
 
FC Viitorul U19 - CFR Cluj U19 2-1 (0-0)

Au marcat: Louis Munteanu 86, 87 / Gheorghe Gondiu 88.

Cartonașe galbene: Dănuleasa 36, Crivac 82, Georgescu 90, Mușat 90+4 / Bud 35, Szilaghi 52, Fărcășan 62.

Au evoluat formațiile: 

FC Viitorul U19 (antrenori Cristian Cămui, Constantin Fălină): Mușat - Georgescu, Bîrzu (70 Buta), Dănuleasa, Mureșan - Grosu, Crivac, Grameni (90 Popescu) - Vîlea (55 Tănasă), Munteanu (90 Andronache), Pitu (90 Mustacă).

Rezerve neutilizate: Dincă - Oroian, Sîrbu, Iorga.

CFR Cluj U19 (antrenor Ilie Lazăr): Gal - A. Nistor, Bud, Fărcășan (84 Popșa), Ilie (61 Bochiș) - C. Nistor, Luca, Szilaghi - Iancu (42 Bucică; 84 Gondiu), Haiduc, Fică.

Rezerve neutilizate: Uțiu - Urcan, Chira.

Au arbitrat: Sorin Costreie (Buftea) - Ionuț Neacșu (București), George Turcu (București); rezervă: Vasile Buzea (București).

Sursa foto: Academia Hagi

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii